یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۸

توضیحات حسین انتظامی درباره برنامه‌های سازمان سینمایی

حسین انتظامی

سینماپرس: حسین انتظامی معتقد است سیاستگذاری در سینمای ایران باید به گونه‌ای صورت بگیرد که سرعت رشد بیشتر شود.

به گزارش سینماپرس، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی شامگاه شنبه ۱۳ بهمن ماه مهمان برنامه «باهمستان» در شبکه جام جم بود و با محمدرضا مقدسیان درباره جشنواره فیلم فجر و سازمان سینمایی به گفت‌وگو پرداخت.

حسین انتظامی در این برنامه درباره برنامه مدنظر سازمان سینمایی برای ارتقای سینمای ایران، گفت: «آنچه که در کل برای سازمان سینمایی مورد توجه است و من نیز روی آن تاکید دارم این است که بستر رشد سینمای ایران فراهم شود. »

سیاست‌گذاری در جهت رشد سینمای ایران

او درباره رشد سینمای ایران در سال‌های اخیر بیان کرد: «سینمای ایران با یک شتاب قابل توجهی در حال رشد وارتقاست، در دنیا شناخته شده و به یک برند جهانی تبدیل شده است. ما باید به شکلی سیاست‌گذاری کنیم که این رشد با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. آنچه که در حال حاضر به عنوان برنامه جامع سازمان سینمایی مدنظر است و شاید بخشی از آن مورد نظر مخاطبان شما باشد، توسعه بازار جهانی است که به سبب آن ظرفیت‌های بیشتری فراهم می‌شود که از طریق آن سینمای ایران و فرهنگ ایرانی بیشتر دیده شده و فقط به اکران فیلم ها بسنده نشود. مانند اینکه از ظرفیت‌های دیگر بازار استفاده بیشتری شود. »

رسانه و سینما و تاثیرات متقابلی که برهم دارند

انتظامی در پاسخ به پرسشی درباره میزان تاثیر عقبه او در مدیریت رسانه بر فعالیتش در عرصه مدیریت سازمان سینمایی، توضیح داد: «سینما یک رسانه است، وقتی رسانه در کنار سینما قرار می‌گیرد ما یک رفتار هم‌افزا انجام می‌دهیم که کمک می‌کند پدیده سینما بیشتر دیده شود و به خاطر همسایگی این دو مدیوم قطعا هم افزایی جلوه بیشتری پیدا می‌کند. در ابعداد مختلف سینما، هنر و فرهنگ این مسئله صدق می‌کند. »

رییس سازمان سینمایی افزود: «این نگاه را در سازمان سینمایی دارم که بیشتر سینمای ایران را معرفی کنم زیرا که دربردارنده جنبه‌های فرهنگی و تاریخی ایران است. »

چارچوب‌های حضور روزنامه‌نگاران تخصصی در جشنواره فجر

در این دوره جشنواره فیلم فجر به مرحله ثبت‌نام رسانه‌ها و لیست متقاضیان حضور در جشنواره به طور ویژه توجه شد.

انتظامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه یک رسانه تخصصی سینمایی چه ویژگی‌های باید داشته باشد و برنامه‌اش برای سر و سامان دادن به برنامه‌های سینمایی چیست، گفت: «مقدمه این اقدام همین کاری بود که همکارانم در دبیرخانه جشنواره امسال انجام دادند، سال‌های گذشته عزیزانی در مجموعه کاخ جشنواره حضور داشتند که تنها علاقه‌مند به سینما بودند اما ضرورتا روزنامه‌نگار تخصصی این حوزه نبودند. امسال با چارچوب‌هایی که اعلام کردند صرف نظر از ترتیب انتشار، ویژگی‌هایی چون لزوم داشتن صفحه مربوط به حوزه سینما، نگاه تولیدی و واکنش نشان دادن نسبت به رویدادهای سینمایی مدنظر قرار داشت و افراد حاضر در سینمای اهالی رسانه براین اساس انتخاب شدند. البته برای علاقه‌مندان صرف به سینما نیز در سینماهای دیگر ظرفیت‌هایی در نظر گرفته شده است. »

او ادامه داد: «هر دستگاهی و به طور ویژه سینما باید همت کند که به ارتقای دانش تخصصی در حوزه روزنامه‌نگاران بپردازد و یکی از وظایف سازمان سینمایی و نهادهای صنفی مانند خانه سینما و ... همین مسئله است. همچنین از جهت آموزش‌ها و مطرح کردن ایده‌های نو باید کمک کنند که اهالی رسانه تخصصی‌تر تربیت شوند و به تعالی آن حوزه کمک کنند. »

رییس سازمان سینمایی در پاسخ به این پرسش که امسال در جشنواره فیلمی دیده است و آیا نامی از فیلم‌هایی که نظرش را جلب کرده‌اند می‌برد یا خیر؟ گفت: «بله طبعا وظیفه ما همین است، اما بهتر است ما اظهارنظری تا پایان داوری‌ها نداشته باشیم. »

سیاست وزارتخانه، رسیدن به سازوکار نهایی جشنواره‌ها

انتظامی درباره اینکه سازوکاری برای جشنواره فیلم فجر در نظر گرفته شده است که دیگر نیاز به تغییر سالانه در جشنواره نباشد؟، توضیح داد: «سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همه جشنواره‌های فجر همینطور جشنواره فیلم همین است که به یک سازوکار نهایی برسیم، قرار است آیین نامه‌ای که جشنواره‌ها در حال حاضر در اختیار دارند را تکمیل کرده و تا پایان سال همه آن را منتشر کنند، همچنین از از روزنامه‌نگاران، هنرمندان و صاحب نظران حوزه مربوطه بخواهند آن‌ها را تکمیل کرده و درباره آن نظر دهند تا چارچوب اصلی آن در طول سال‌های آینده تغییر نکند. »

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.