جمعه ۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۱

با مقدمه‌ای از حسین معززی‌نیا

کتاب «راهنمای ژانر» به قلم یحیی نطنزی منتشر شد

راهنمای ژانر

سینماپرس: کتاب «راهنمای ژانر» معرفی و بررسی ده گونه‌ سینمایی؛ نوشته‌ یحیی نطنزی از سوی نشر «چشمه» روانه‌ کتابفروشی‌ها شد.

به گزارش سینماپرس؛ در این کتاب که حسین معززی‌نیا پیشگفتاری برای آن نوشته، مجموعه مطالبی با محوریت آشنایی و تحلیل ده ژانر علمی‌خیالی، وحشت، فانتزی، انیمیشن، کمدی، تاریخی، نوآر، جنگی، وسترن و ملودرام منتشر شده است. تعریف، خاستگاه، روندِ تحول، مرور زیرژانرها، نقاط عطف و مؤلفه‌های هر ژانر برخی از سرفصل‌های اصلی بخش‌های کتاب است. خواننده با مطالعه‌ی کتاب علاوه بر آشنایی با این سرفصل‌های کلیدی به شناختی کافی از فیلم‌سازان و فیلم‌های شاخص هر ژانر می‌رسد و علاوه بر کسب چشم‌اندازی کامل از مهم‌ترین گونه‌‌های سینمایی، اطلاعات مناسبی برای تحلیل و ارزیابی آنها به دست می‌آورد. در انتهای هر فصل بخشی هم به بررسی جایگاه و وضعیت هر ژانر در سینمای ایران اختصاص یافته تا خواننده به تأثیر مثبت یا منفی ژانرهای سینمایی در شکل‌گیری سلیقه‌ی فیلمسازان ایرانی و جهت‌دهی به مسیر حرفه‌ای‌شان پی ببرد.

ژانرهای سینمایی در عین سادگی به ‌شدت پیچیده‌اند. از پشتوانه‌ی غنی تاریخی‌ای برخوردارند که در گذر زمان افت و خیزهای زیادی را تجربه کرده است. در کتاب «راهنمای ژانر؛ معرفی و بررسی ده گونه‌ی سینمایی»، تلاش شده در قالب یک اثر کاربردی مسیر این شناخت هموار شود. خوانندگانی که پیش از این مجبور بودند دانش سینمایی خود را در زمینه‌ی ژانرها با رجوع به منابع پراکنده و محدود افزایش دهند حالا مجموعه‌ای مفصل در اختیار دارند که قرار است تصویر دقیقی از ده ژانر اصلی سینمایی برایشان ترسیم کند.

حسین معززی‌نیا در بخشی از پیش‌گفتار این کتاب نوشته است: «جایگاه، تعریف و اهمیت ژانر در سینمای ما همیشه مسئله‌ای مبهم و سوءتفاهم برانگیز بوده. هرچه‌قدر در حوزه‌ی تولید ابهام داریم، در تعریف و تحلیل مبانی ژانر نیز دچار آشفتگی هستیم. به آرشیو مطبوعات و کتاب‌های سینمایی‌مان که سر بزنید، از دهه‌های دور تا سال‌های اخیر، به‌ندرت متن خوب و جامعی در تعریف مفهوم ژانر و دامنه‌های آن می‌یابید ... در نتیجه، بسیاری از جوان‌های سینمادوست و آنها که تازه به مطالعات سینمایی علاقه‌مند شده‌اند، از همان ابتدا با اطلاعات غلط و تعاریف ناقصی مواجه می‌شوند که آنها را درباره‌ی مفهوم و کارکرد ژانر دچار گمراهی می‌کند».

یحیی نطنزی در تدوین کتاب «راهنمای ژانر؛ معرفی و بررسی ده گونه‌ی سینمایی»، بسته به فراخور بحث در مواردی از ترجمه‌ی مطالب منتقدان برجسته‌ای همچون دیوید بوردول، کریستین تامسون، دیوید تامسون و راجر ایبرت، استفاده و تلاش کرده خلاء موجود را در زمینه‌ی مطالعات ژانری در سینمای ایران پر کند و به خواننده کمک کند درک و لذت خود از کیفیتِ محتوایی و بصریِ آثار سینمایی را بالا ببرد.

«راهنمای ژانر؛ معرفی و بررسی ده گونه‌ی سینمایی» را نشر چشمه در 340 صفحه و به قیمت 25 هزار تومان منتشر کرده است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.