شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶

تحلیل کیهان از مراسم پایانی فجر

جو امنیتی و سیاسی در اختتامیه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر!

اختتامیه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر

سینماپرس: در حالی که دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر قبلا قول داده بود که این جشنواره محل سیاست بازی و مسائل انتخاباتی نشود اما مراسم اختتامیه جشنواره فجر امسال به محلی برای خودنمایی سیاستمدارانی غیرمرتبط با سینما شد!

به گزارش سینماپرس، کیهان نوشت: مراسم پایانی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در میان موج حاشیه‌ها و اعتراض‌های اهالی سینما به داوری غیرکارشناسانه این جشنواره، پنجشنبه شب در تالار همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

حضور سیاسیونی که مسئولیت آن‌ها هیچ ارتباطی با موضوع این جشنواره ندارد مهمترین حاشیه این مراسم بود. حسین فریدون برادر و معاون رئیس‌جمهور، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست و ربیعی وزیر کار، درحالی به عنوان مهمان ویژه در اختتامیه جشنواره فجر دعوت شدند که طی ماه‌های اخیر، عملکرد آن‌ها با انتقادات شدیدی روبرو بوده است. دعوت از این چهار مسئول برای حضور تبلیغاتی در آئین پایانی جشنواره فجر سی و پنجم، خلف وعده محمد حیدری دبیر این جشنواره درباره ممانعت از استفاده انتخاباتی از این دوره از جشنواره فجر محسوب می‌شود.
همچنین براساس گزارش رسانه‌ها، از ورود برنامه سینمایی «هفت» به مراسم اختتامیه از سوی حیدری دبیر جشنواره و بهروز غریب‌پور مدیر کاخ اصلی جشنواره ممانعت به عمل آمد. اتفاقاتی که باعث شد، برخلاف سخن دبیر جشنواره مبنی بر اینکه «اینجا جدل فرهنگی است» فضایی سیاسی و امنیتی بر اختتامیه جشنواره فیلم فجر حاکم شود. رئیس‌جمهور در تبلیغات انتخاباتی خود، از امنیتی شدن فضای فرهنگ و هنر انتقاد می‌کرد و وعده بهبود این فضا را می‌داد. اما در آخرین سال فعالیت دولت یازدهم، سیاسی‌ترین و امنیتی‌ترین مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر برگزار شد. حتی حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی دولت تدبیر و امید، در برابر انتقادات مجری برنامه هفت گفته بود: باید به معاون سیما بگویم حقوقتان را قطع کند تا از ما انتقاد نکنید!
در این مراسم، جایزه بهترین فیلم و برگزیده مردمی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به «ماجرای نیمروز» داده شد. پیش از این شایعاتی مبنی بر عدم انتخاب این فیلم از سوی هیئت داوران منتشر شده بود. با توجه به اینکه موضوع این فیلم، علیه سازمان منافقین و همچنین هشدار نسبت به نفوذی‌هاست، گفته می‌شد که اغلب اعضای هیئت داوری به خاطر داشتن تابعیت بیگانه، حاضر به دادن رأی به این فیلم نیستند. اما فشار افکار عمومی و برتری «ماجرای نیمروز» نسبت به سایر فیلم‌ها، جشنواره را مجاب کرد تا حق را به حق‌دار بدهند. همچنین برای اولین بار، جایزه بهترین بازیگری زن، به طور مشترک به دو نفر اهدا شد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.