سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸

ابهامات جدید در پی توضیحات بنیاد فارابی؛

دلیل تراشی برای توجیه مشارکت در «رستاخیز»/ آیا سرمایه گذاران مجهول الهویه پیدا شده اند؟

بنیاد سینمایی فارابی

سینماپرس: در حالی که در همه این سالها دست‌اندرکاران «رستاخیز» از تولید آن در بخش خصوصی می‌گفتند، بنیاد سینمایی فارابی از مشارکت ۴۵ درصدی در تولید این فیلم خبر داد.

به گزارش سینماپرس، فیلم سینمایی رستاخیز که سازندگان آن ترجیح داده بودند نمایش آن را به دولت یازدهم موکول کنند، پس از اکران در جشنواره فجر و با اعتراض برخی از مراجع و علما به چالشی جدی پیش پای سازندگان آن و سازمان سینمایی بدل گشت. این فیلم که منابع دقیق تامین سرمایه آن مشخص نیست و از آنان به عنوان عاشقان امام حسین و یا سرمایه گذاران خارجی نامبرده می شود، علی رغم داشتن توافق نامه با فارابی در سال ۸۵، به دلایل نامعلوم بدون اجرایی شدن آن،  با سرمایه گذاری افراد نامشخص ساخته شده است.

اما اکنون متولیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام توضیحاتی و با استفاده از این توافق نامه کان لم یکن، بر آن شده اند تا با بذل بیت المال به پای فیلمی که با بودجه دیگران ساخته شده است، گره پیش روی را با دندان باز نمایند.

حال جای پاسخ به این پرسش خالی خواهد بود که فارابی برای مشارکت در فیلمی که قبلا ساخته شده است، به سرمایه گذاران مجهول الهویه آن مبلغ مشارکت را پرداخت خواهد کرد و یا به کسانی که اسامی آنان در تیتراژ فیلم درج شده و احتمالا نه تنها پولی برای آن خرج نکرده اند، بلکه دستمزد نیز دریافت نموده اند؟!

و همچنین چگونه مراجع عظام با بیان ایراداتی مانع اکران این فیلم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده اند در حالی که از نظر بنیاد فارابی این فیلم ارزشی بوده و مستحق مشارکت در ساخت، سالها پس از ساخت آن است؟

متن کامل توضیحات ارایه شده از سوی بنیاد فارابی به شرح ذیل است:

حمایت از فیلم سینمایی رستاخیز و آثاری از این دست که به مضمون ارزشمند و ماندگار قیام عاشورا می‌پردازند جزو سیاست‌های سازمان سینمایی و نهادهایی چون بنیاد سینمایی فارابی است.

در فرآیند تولید فیلم سینمایی «رستاخیز» که در دهه هشتاد و در بخش خصوصی آغاز شد، بنیاد سینمایی فارابی طی توافقنامه‌ای در سال ١٣٨٥ با تهیه کننده فیلم، متعهد به مشارکت در تولید این فیلم بود، که متأسفانه در آن سال و سال‌های پس از آن به درستی به مفاد این قرارداد عمل نشد.

از سوی دیگر با توجه به شرایطی که در تیر ماه سال ١٣٩٤ بخاطر برخی ملاحظات برای اکران این فیلم بوجود آمد، انتظار این بود که تعیین تکلیف و رسیدگی درباره مشکل به وجود آمده برای این فیلم، زودتر از این انجام شود، لیکن سرانجام در ماه‌های پایانی سال گذشته، بنا به تصمیم وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی هیأتی کارشناسی متشکل از دست اندرکاران و کارشناسان سینمایی، فرهنگی و اقتصادی تشکیل گردید که این هیأت پس از بررسی همه جانبه موضوع، راهکارها و اقداماتی را توصیه کرد.

در اجرای یکی از این اقدامات، مقرر شد بنیاد سینمایی فارابی قرارداد مشارکت منعقده در سال ١٣٨٥ را در ازای ٤٥% مشارکت (مالکیت و کلیه حقوق فیلم)، در دستور کار خویش قرار دهد.

اعتبارات مربوط به این تصمیم از منابع جدا از بودجه سازمان سینمایی تأمین و به بنیاد سینمایی فارابی تخصیص یافته است.

بدیهی است این بنیاد همچون گذشته با تمام توان در سایر زمینه‌ها، منجمله فراهم نمودن زمینه شایسته توزیع بین‌المللی این اثر، در کنار دست اندرکاران و سایر سهامداران محترم فیلم فوق، حضور خواهد داشت و امید است زمینه رفع کامل مشکل این فیلم ارزشمند فراهم گردد.

از آنجا که متأسفانه برخی اخبار و گمانه زنی نادرست و جهت‌دار، که به نظر می‌رسد منشاء اغراض شخصی و غیر صنفی دارد، درصدد وارونه جلوه دادن اصل موضوع می‌باشند؛ مجدداً تاکید می‌شود که وظیفه همه نهادهای سینمایی حمایت از این نوع آثار سینمایی با مضمون تاریخ اسلام و واقعه عظیم عاشورا خواهد بود و بنیاد سینمایی فارابی نیز تلاش خواهد کرد از تولید، معرفی و عرضه آنها به مخاطبان جهانی حمایت نماید.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.