به گزارش سینماپرس، پنجمین دوره اکرانهای مردمی جشنواره فیلم عمار در غزه با عنوان «روزهای سینمای مقاومت» با حضور گسترده نمایندگان جنبشهای جهادی فلسطین، نمایندگان سازمانهای فرهنگی و رسانهای روز گذشته در غزه آغاز به کار کرد.
در این مراسم که همراه با پاسداشت حاج قاسم سلیمانی همراه بود، نمایندگان گروههای فلسطینی بر نقش آن شهید و نقش ایران در حمایت از مقاومت اسلامی تاکید کردند.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین: سینمای مقاومت را تقویت کنیم / سلیمانی بدون شرط از مقاومت حمایت میکرد
خالد البطش عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نخستین فردی بود که در این مراسم سخنرانی کرد و گفت: حق ماست که در مقاومت و فلسطین به شهدایی چون قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و بهاء ابوالعطا که در مبارزه با طرحهای صهیونیستی به شهادت رسیدند، افتخار کنیم.
وی افزود: قاسم سلیمانی بدون مرز و بدون شرط از مقاومت حمایت میکرد و هیچ وقت چیزی دربرابر حمایت ایران از مقاومت نمیخواست.
البطش با اشاره به اینکه آمریکا به دنبال ادامه یافتن درگیریهای داخل امت اسلامی است، تاکید کرد: این درگیریها سود خالص برای اسرائیل و آمریکا دارد و بدانید آنها با این ترور به اهدافشان نرسیدند بلکه ترور حاج قاسم سلیمانی مرحله جدیدی از بقای مقاومت را رقم زد.
وی با اشاره به پاسخ ایران به آمریکا، افزود: این پاسخ یک ضربه بزرگ به آمریکا بود و آمریکا مجبور به سکوت دربرابر این حملات شد که این تحول بزرگی در منطقه است که با رفتن آمریکا از مشرق امت اسلامی به پایان میرسد.
این رهبر جنبش جهاد اسلامی با اشاره به این مراسم که در قاب «سینمای مقاومت» برگزار میشود، گفت: این انتخاب سینمایی انتخاب مهمی است و ما باید فرهنگ سینمای مقاومت را تقویت کنیم؛ سینمایی که در آن قهرمانهای امت اسلامی نشان داده شوند و در آن به وحدت و مقاومت در برابر توطئههای صهیونیستی باشد نه سینمایی رها که در آن محرمات حلال شود.
وی افزود: این فرهنگی است که جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به آن نیاز دارد و از جمله این جشنوارههای مربوط به سینما و مقاومت نیز نیاز داریم تا در دل خود عزت و کرامت را احیا کنیم چراکه ما امروز محتاج وحدت هستیم.
ابراهیم احمد هماهنگ کننده روزهای سینمای مقاومت در غزه نیز در سخنانی با اشاره به همزمانی این مراسم با شهادت حاج قاسم سلیمانی، گفت: این همزمانی یک پیام به همه موسسات عمومی در مجال سینما و مستند داد که باید در این مسیر به عنوان رنگی از رنگهای مقاومت حرکت کرد.
وی با اشاره به برگزاری پنجمین دوره اکرانهای جشنواره عمار، و اکران «منطقه پرواز ممنوع» برای نخستین بار در خارج از ایران و در غزه، گفت: این تداوم نشانهای است بر اهمیت این مسیر که نباید آن را در برابر دشمنان امت اسلامی رها کرد تا آنها امروز و آینده جهان اسلام را مشوه نکنند.
رهبر حماس: دوربین و رسانه در مردم تاثیرگذارند/ غزه سلیمانی را فراموش نخواهد کرد
اسماعیل رضوان از رهبران حماس با اشاره به تدوام برگزاری این جشنواره، گفت: این نشان از تاکید ایران بر نقش و اثر رسانه و تصویر در خدمت به مقاومت دارد چراکه تصویر هزار بار بیشتر از پیامهای مسلحانه و خطابههای قرّا بلیغتر است.
وی مقاومت را شامل اسلحه، دوربین، کلام و موضع رسانهای دانست و افزود: اینها در مردم تاثیر میگذارند و برای همین باید اهتمام ویژهای به سینمای مقاومت که به مسائل امت اسلامی میپردازد، داشت و نسلی که قادر به فهم واقعیت و فرهنگ امت اسلامی باشد را آماده کنیم.
اسماعیل رضوان همچنین با اشاره به شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: اینجا غزه اینجا مقاومت و اینجا وفاداری است؛ اینجا جایی است که روح و رهبران خود را برای آزادی فلسطین میدهد.
وی افزود: این جشنواره به یاد سلیمانی و ایران است که آن را حمایت کرده و همچنان مقاومت اسلامی فلسطین را بدون قید و شرط حمایت میکند و غزه فراموش نخواهد کرد که چه کسی در کنار او ایستاد و امثال سلیمانی که فلسطین و قدس را دوست داشت، آن را حمایت کردند و بخلی در این حمایت نمیورزید.
رهبران گروههای فلسطینی: ترور ناجوانمردانه سلیمانی مقاومت را از مسیرش باز نمی دارد
دیگر رهبران گروههای فلسطینی از جمله نائل ابوعوده از دفتر سیاسی حرکت المجاهدین، محی الدین ابودقه از گردانهای الصاعقه، محمود خلف عضو کمیته مرکزی حرکت دمکراتیک، ابومجاهد نماینده الویه ناصر صلاح الدین، رزق عروق نماینده دبیرکل جنبش مقاومت مردمی فلسطین، نضال مقداد نماینده جنبش آزادگان فلسطین و نماینده جنبش خلق برای آزادی فلسطین (فرمانده کل) که در این مراسم شرکت کرده بودند نیز از نقش شهید سلیمانی در حمایت از مقاومت فلسطین سخن گفتند و تاکید کردند ترور ناجوانمردانه او مقاومت را از مسیرش بازنمی دارد.
همچنین از ایران حسین شیخ الاسلام معاون سابق وزیر خارجه ایران با سلام به مردم فلسطین و غزه و مقاومت به شهادت قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس ابراز افتخار کرد و گفت: فلسطین و مسجد الاقصی در قلب هر ایرانی است و شهادت این بزرگواران قیمت تقویت مقاومت اسلامی فلسطین در غزه است.
دختر شیخ زکزاکی: امروز بیش از هر روز دیگری درد اسرای فلسطینی را درک میکنم
همچنین در انتهای این مراسم پیام افتتاحیه جشنواره عمار در غزه توسط سهیلا زکزاکی دختر شیخ ابراهیم زکزاکی در قالب پیام ویدئویی قرائت شد.
وی در این پیام در سخنانی با اشاره به وجوه شخصیتی این شیخ مبارز گفت: امروز بیش از هر روز دیگری درد اسرای فلسطینی را درک میکنم.
دختر شیخ با اشاره به شهادت سه تن از برادرانش در راهپیمایی روز قدس در نیجریه از مردم غزه خواست تا برای سلامتی و آزادی پدر و مادرش دعا کنند.
این نخستین بار است که پس از چهار سال از زندانی شدن شیخ زکزاکی، وی در فلسطین که آرمان شیخ بود معرفی میشود.
متن پیام دختر شیخ زکزاکی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم فلسطین و اهالی غزه سلام
با درود بر مردم مقاوم فلسطین و خانواده شهدا و درود بر شهدای فلسطین از عزالدین قسام تا فتحی شقاقی و از شیخ احمد یاسین تا باسل الاعرج و یاسر المرتجی و همه شهدای انتفاضه، شهدای راهپیمایی بزرگ بازگشت و درود بر همه اسرای فلسطینی که در زندانهای رژیم صهیونیستی تحت شکنجههای جسمی و روحی آن رژیم قرار دارند.
من سهیلا فرزند شیخ ابراهیم زکزاکی هستم؛ کسی که برای هدایت مردم به بهترین دین آسمانی چند سالی است که در زندانهای رژیم مورد حمایت اسرائیل یعنی رژیم نیجریه قرار دارد.
او به وحدت شیعه و سنی اعتقاد ویژهای دارد و با وجود نفوذ گسترده در میان مردم نیجریه و علیرغم اصرار یارانش با ساخت مساجد جداگانه برای شیعیان مخالفت میکرد و معتقد بود شیعه و سنی باید در یک مسجد و در یک صف نماز بخوانند.
شیخ میگفت: بدون شک اسرائیل با همه حمایت یهودیان جهان و آمریکا از بین خواهد رفت؛ و اینک پدر و مادر من ۴ سال است که به دلیل حمایت از آرمان فلسطین و برافراشتن پرچم وحدت پس از یک حمله وحشیانه به دفتر او و کشتار صدها نفر از حامیانش در زندان به سر میبرد و به دلیل مسمومیت شدید ناشی از باقی ماندن گلوله در بدنش ممکن است به شهادت برسد. از شما میخواهم تا برای آزادی و سلامت او دعا کنید؛ امروز که با شما صحبت میکنم بیش از هر روز دیگری درد اسارت نزدیکان مان را درک میکنم و میدانم شما فلسطینیان در این سالها چه گذرانده اید و حال و روز کسانی، چون شهید اسیر سامی ابودیاک و خانواده او را بهتر درک میکنم. امروز که با شما صحبت میکنم به شما اطمینان میدهم پدرم اگر در زندان به شهادت برسد یا آزاد شود، مردم و مسلمانان نیجریه و ایران دست از حمایت مردم فلسطین برنخواهند داشت.
در پایان خوشحالم که از طریق جشنواره مردمی فیلم عمار با شما سخن میگویم؛ خوشحالم که این جشنواره در دوره پنجم نگاهی جهانی به مقاومت در برابر صهیونیسم جهانی دارد.
دوستان به من گفتند فیلمهایی که از ایران در این چند روز در فلسطین اکران میشود نه تنها به قضیه فلسطین بلکه به قضیه مقاومت به معنای یک کل و یک مسئله جهان وطنی میپردازد. پدرم و به ویژه مادرم به مسئله سینما و هنرهای نمایشی اهتمام داشتند و بخشی از نگاه تبلیغاتی خود را به تولید سریالها و فیلمهای متعهد اختصاص داده بودند؛ چه آنکه هیچ مبارزهای بدون مبارزه فکری و فرهنگی و تقویت ذهن و اندیشه موفق نخواهد شد.
برای همه شما آرزوی موفقیت و پیروزی نهایی را دارم و امیدوارم به زودی زود نماز را با هم در مسجد الاقصی اقامه کنیم.
ارسال نظر