به گزارش سینماپرس خانه سینما بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز به همان تخلفاتش که در دولت های یازدهم و دوازدهم صدای انتقاد و اعتراض بخش کثیری از سینماگران را بلند کرده بود ادامه می دهد. حلقه بالادستی خانه سینما که طی این سال ها همواره تمامی مواهب را برای خود خواسته اند و هیچ گاه تدبیری برای برون رفت از اوضاع اسفبار معیشتی سینماگران نداشتند و حتی عیدی های میلیاردی وزارت ارشاد را میان برخی نورچشمی های شان تقسیم کردند و از توزیع عادلانه آن سر باز زدند، انجمن های صنفی مهمی همچون: تهیه کنندگان، چهره پردازان، آهنگسازان، منشیان صحنه، جلوه های ویژه، سینماداران، مدرسان سینما، گویندگان و سرپرستاران گفتار فیلم، کارکنان لابراتوار و... را نادیده گرفته و آن ها را از حضور در مجمع عمومی منع کرده اند.
دلیل حذف این ۱۱ صنف این است که این صنوف زیر بار تحمیل جبر و فشار نرفته و راضی به ثبت در ذیل وزارت کار نشده اند و خواستند ماهیت فرهنگی و هنری خود را حفظ نمایند. این روزها بیش از هر زمان دیگری چشم اهالی سینمای کشور به دستان مدیران وزارت ارشاد است تا با ورود به مسأله خانه سینما و برچیدن بساط باندبازان و رانت خواران تکلیف این نهاد را برای همیشه روشن کرده و اجازه ندهد برخی چهره های خاص بیش از پیش در خانه سینما جولان داده، بودجه های دولتی دریافت کنند، قوانین را نقض کرده و برای خود باند و دسته و گروه تشکیل دهند و بعضاً به مسائل سیاسی توجه بیشتری داشته باشند تا رسیدگی به امور معیشتی و رفاهی سینماگران!
کانون آهنگسازان سینمای ایران در اعتراض به عملکرد شبهه برانگیز، غیرقانونی و ضد سنفی خانه سینما بیانیهای را صادر کرد؛ در بخشی از این بیانیه آمده است: بار دیگر اخبار نگرانکنندهای از اقدامی غیرقانونی و برخلاف اساسنامه توسط بعضی از اعضای هیئتمدیره، مدیرعامل و دخالتهای فردی ناآشنا به قوانین و غیرمسئول در خارج از هیأت مدیره، مبنی بر برگزاری مجمععمومی بدون حضور کانون آهنگسازان و دیگر صنوف دارند، بدینوسیله بهاطلاع میرسانیم: محیط هنری خانه سینما جای اختلافافکنی بین صنوف، تصمیمات شخصی، منافع باندی و کینهتوزانه نیست و باید از آن اجتناب کرد، کانون آهنگسازان هرگونه تعرض به جایگاه و حقوق قانونی خود را از طرف هر فرد یا مقامی که باشد، تحمل نخواهد کرد و با تمام توان با آنان از راههای قانونی برخورد و از تشکلِ خود و خانه سینما دفاع خواهد کرد. جای بسی تاسف است در این نهاد مدنی کسانی آگاهانه یا ناآگاهانه در پی حذف یکی از معتبرترین و پرافتخارترین صنوف هنری خانه سینما هستند. جمعه ۲۱ آبان ۱۴۰۰
لازم به ذکر است مدیران خانه سینما پیش از این نیز بارها سابقه چنین رفتارهای ضد فرهنگی، ضد صنفی و ضد سینمایی را نیز با سینماگران داشته اند و همین مسأله باعث شده بارها سینماگران در گفتگو با رسانه ها متذکر شوند که «خانه سینما» آشکارا در حق برخی صنوف اجحاف می کند؛ ۸۰ درصد سینماگران بیکار مطلقند و حتی نان برای خوردن ندارند و ما در بدترین دوران تاریخ سینما به سر می بریم، ما هیچ امیدی به مدیران سینمایی نداریم!
عملکرد هیأت مدیره خانه سینما طی سال های اخیر همواره محل بحث و انتقاد شدید اهالی سینما بوده به نحوی که بسیاری از اهالی خانه سینما این دوران را بدترین ایام برای صنوف سینمایی دانسته و بعضاً خواهان بسته شدن خانه سینما هم شده اند! مسئولان هیأت مدیره خانه سینما که برای خود شاه نشین تشکیل داده، هر کاری را که دوست دارند انجام می دهند و خیال شان هم راحت است که کسی آن ها را مورد موأخذه و بازخواست قرار نمی دهد!
امید است مسئولان فرهنگی و سینمایی دولت انقلابی سیزدهم در اقدامی جهادی، انقلابی و اثرگذار هرچه سریع تر نسبت به مسأله خانه سینما ورود کرده و رانت خواران پرحاشیه را برای همیشه حذف کنند!
ارسال نظر