به گزارش سینماپرس شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مرجع عالی سیاستگذاری، تعیین خط مشی، تصمیمگیری و هماهنگی و هدایت امور فرهنگی، آموزشی وپژوهشی کشور در چارچوب سیاست های کلی نظام محسوب میشود و تصمیمات و مصوبات آن لازم الاجرا و در حکم قانون است. شورای عالی با مأموریت تصحیح و ارتقاء فرهنگ و سازماندهی امور فرهنگی برای حفظ استقلال و تحکیم و تعمیق تدین و فرهنگ دین باوری و درجهت تحقق تمدن نوین اسلامی فعالیت مینماید.
گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه و تقویت انقلاب فرهنگی و اعتلای فرهنگ عمومی، نشر افکار و آثار فرهنگی و انقلاب اسلامی و ایجاد و تحکیم روابط فرهنگی با کشورهای دیگر به ویژه با ملل اسلامی، تحول دانشگاه ها و مدارس و مراکز فرهنگی و هنری بر اساس فرهنگ صحیح اسلامی و گسترش و تقویت هرچه بیشتر آن ها برای تربیتمتخصصان متعهد و اسلام شناسان متخصص و مغزهای متفکر و وطن خواه و نیروهای فعال و ماهر و استادان و مربیان و معلمان معتقد به اسلام و استقلال کشور از جمله اهداف این شورای عالی است.
تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی بیگمان یکی از دستاوردهای مهم پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به شمار میرود که با هدف گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامی در جامعه تشکیل شد. همانطور که از نام آن بر میآید، این شورا مکانی، برای رایزنی و مشورت پیرامون مسایل مختلف و شامل اعضای حقیقی و حقوقی است.
از آنجا که طی سال های اخیر حوزه فرهنگ و هنر کشور به شدت دچار ولنگاری شده و این مسأله بارها واکنش تند و انتقادی مقام معظم رهبری و بسیاری از کارشناسان و دغدغه مندان روبرو شده نیاز است که اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی منصوب شده اند با دغدغه مندی در پی رفع نقصان های حوزه فرهنگ و هنر باشند تا شاید از این رهگذر کمی از شدت ولنگاری فرهنگی در کشور کاسته شود.
همچنین نیاز است اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی تدبیری ویژه در مقابل جنگ نرم، شبیخون فرهنگی و تهاجم فرهنگی دشمنان نظام و انقلاب اسلامی داشته باشند و با ارائه سیاست ها و راهکارهای لازم الاجرا حرکاتی آفندی را در مواجهه با دشمنان در حوزه فرهنگ و هنر به کار گیرند.
بسیاری از کارشناسان و دغدغه مندان حوزه فرهنگ و هنر امیدوارند که شورای عالی انقلاب فرهنگی قوانینی سلبی و قهری را در مواجهه با فعالان عرصه فرهنگ و هنر که با تولید آثارشان ابتذال را گسترش می دهند و فرهنگ اصیل و ناب ایرانی-اسلامی را زیر سوأل می برند، تدوین و تصویب کنند و دیگر به هنرمندنماهایی که آب در آسیاب دشمنان می ریزند اجازه کار در عرصه فرهنگ و هنر را ندهند.
لازم به ذکر است رهبر معظم انقلاب در حکمی با انتصاب اعضاء شورای عالی انقلاب فرهنگی برای یک دوره جدید و چهار ساله تأکید فرمودند: شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه بخش های گسترده آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است. این یگانه وسیله مصون سازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانه ای برنامهریزی شده بیگانگان بدخواه است.
در همین رابطه ۱۰ تن از سینماگران، صاحب نظران و کارشناسان فرهنگی کشور خانم ها و آقایان: جواد شمقدری، مجتبی شاکری، سیدهادی منبتی، پروانه معصومی، رضا برجی، مهدی عظیمی میرآبادی، لاله افتخاری، راضیه تجار، حسن علیمردانی و مریم پوریامین ضمن گفتگو با سینماپرس دغدغه های خود را در رابطه با معضلات حوزه فرهنگی و هنری کشور مطرح ساختند که ماحصل آن برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۱
شمقدری: مأموریت و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز به بازتعریف دارد/ اعضای این شورا در اتاق فرماندهی حوزه فرهنگ و هنر کشور نشسته اند
جواد شمقدری رئیس پیشین سازمان سینمایی و کارگردان سینما در پی انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور گفت: برای ایجاد تحولات مثبت و اساسی، مأموریت و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز به بازتعریف دارد و ظرفیت های این شورا باید مجدد تبیین شوند که یکی از مهمترین کارها نظارت دقیق بر تمامی دستگاه های فرهنگی و هنری و خروجی تولیدات آن ها است و اگر دستگاه و نهادی دچار انحراف و کم کاری بود باید مورد بازخواست قرار بگیرد. اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بدانند در اتاق فرماندهی حوزه فرهنگ و هنر کشور نشسته اند و مهمترین نقش این شورا اتاق فرماندهی حوزه فرهنگی کشور است.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۲
شاکری: توجه به کلیدواژه های مهم مقام معظم رهبری می تواند برای هدایت درست اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دستیابی به الگوی فرهنگی تراز انقلاب اسلامی موثر باشد
مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی و کارشناس فرهنگی نیز در این باره به سینماپرس گفت: توجه به کلیدواژه های مهم مقام معظم رهبری می تواند برای هدایت درست اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دستیابی به الگوی فرهنگی تراز انقلاب اسلامی موثر باشد و بی تردید اگر اعضای شورا به فرمایشات عالمانه، خردمندانه و دغدغه مندانه حضرت آقا توجه داشته باشند می توانند تحولات عظیمی را در عرصه فرهنگی به وجود آورده و ضمن مقابله با تهاجم فرهنگی بیگانگان، ولنگاری فرهنگی در کشور را از بین ببرند. رهاشدگی حوزه فرهنگ به حال خود در شرایطی است که انقلاب ما انقلابی فرهنگی محسوب می شود اما ما در تمامی این سال ها نتوانستیم برای تراز فرهنگی انقلاب اسلامی در کشورمان به تعریف مشخصی برسیم و تا به این تعریف مشخص دست پیدا نکنیم هیچ اتفاق مثبت و تحولی در این عرصه رخ نخواهد داد.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۴
منبتی: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی باید با ارائه سیاست و راهکار مناسب کاری کنند تا سیاست های حوزه فرهنگ و هنر با تغییر دولت ها دستخوش اعمال سلیقه مدیران نشود
سیدهادی منبتی کارشناس فرهنگی و مدیرعامل اسبق موسسه تصویرشهر با تأکید بر اینکه بزرگترین نقطه ضعف و معضل ما در طول بیش از ۴۰ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد تغییر سیاست های مدیران فرهنگی بر اساس سلایق شان بوده اظهار داشت: همین باعث شده تا ما هیچ وقت به تراز فرهنگی مورد نظر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نرسیم از این رو بنده معتقدم اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی باید با ارائه سیاست و راهکار مناسب کاری کنند تا حوزه فرهنگ و هنر با تغییر دولت ها دستخوش اعمال سلیقه مدیران نشود و همه مجبور باشند از یک خط مشی و سیاست خاص که برگرفته از اهداف و آرمان های انقلابی است پیروی کنند. مسئولان نباید فراموش کنند که هنر سینما هنر بسیار مهم و بزرگی در دنیای امروز است به گونه ای که کشوری مانند آمریکا اگر امروز هیمنه ای در سراسر گیتی دارد و خیلی از کشورها را تحت نفوذ خود گرفته به علت تولیدات هالیوودی اش است. این هالیوود است که با تولیداتش نفوذ خود را در دنیا نهادینه و ثبیت می کند.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۳
معصومی: برخی تولیدات سینمای رژیم منحوس پهلوی از برخی تولیدات مبتذل سینمای امروز اخلاق مدار تر بود!/ راه اندازی اینترنت ملی، نجات بخش فضای مجازی
پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما در پی انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور گفت: من بازیگری هستم که هم پیش از انقلاب اسلامی در سینما فعالیت داشتم و هم پس از آن؛ به عنوان یک فرد قدیمی که از نزدیک سینما را در این ۲ برهه تاریخی لمس کرده عنوان می کنم سینمای رژیم منحوس پهلوی از سینمای مبتذل امروز بسیار اخلاق مدار تر بود و این اتفاقی تلخ و دردی جانکاه و سنگین است که ما در جمهوری اسلامی ایران شاهد بعد عظیمی از ابتذال هستیم و امیدوارم اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی تدبیری برای برون رفت از این اوضاع اسفبار داشته باشند. راه اندازی اینترنت ملی می تواند نجات بخش فضای مجازی باشد و من امیدوارم یکایک اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تدبیری اتخاذ کنند و جلوی استفاده از اپلیکیشن هایی که می توانند به نام هر فرد حقیقی و حقوقی صفحه ای باز کنند را بگیرند و فضای مجازی را محدود و قانون مند نمایند.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۵
برجی: حوزه فرهنگ فاقد سربازان آموزش دیده و دغدغه مند است از این رو باید تدبیری جهت تربیت نیروی انسانی در این عرصه صورت گیرد/ جلوی افسارگیسختگی فضای مجازی را بگیرید
رضا برجی مستندساز برجسته کشور اظهار داشت: اگر امروز حوزه فرهنگ و هنر کشور فشل شده به دلیل آن است که پس از گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ما نتوانستیم نیروهایی را بر اساس اهداف، آرمان ها و منویات نظام تربیت کنیم و آموزش دهیم؛ حوزه فرهنگ فاقد سربازان آموزش دیده و دغدغه مند است از این رو باید تدبیری جهت تربیت نیروی انسانی در این عرصه صورت گیرد و امیدوارم شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره تدابیر ویژه اتخاذ کند. فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی فرهنگی پویا و قابل توسعه است و اگر به آن توجه شود می تواند تمامی معضلات کشور را در تمامی حوزه ها برطرف کند. به عنوان مثال در حوزه اقتصاد اگر به احکام و فرهنگ اسلامی توجه شود بخش زیادی از مشکلات کشور اصلاح خواهد شد.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۸
عظیمی میرآبادی: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید میان تمامی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی کشور ارتباط منسجم به وجود آورد/ چرا دستگاه های نظارتی عملکردی منفعلانه دارند؟
مهدی عظیمی میرآبادی تهیه کننده سینما و مدیرعامل سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس به سینماپرس گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید میان تمامی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی کشور ارتباط منسجم به وجود آورد و آن ها را به گونه ای سازماندهی کند که یک نظارت جامع و فراگیر در تمامی ارکان فرهنگی و هنری کشور حاصل شود. آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید فکر کند و تصمیم بگیرد و راه و روش آن را فراهم کند این است که راهکاری بیندیشد تا تمامی دستگاه ها بتوانند سازماندهی درست، برنامه ریزی مناسب و نظارت جامع و کامل داشته باشند.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۷
افتخاری: شورای عالی انقلابی فرهنگی باید تمام توان و قدرت خود را برای بومی سازی کامل فضای مجازی به کار گیرد/ فرهنگ قرآنی باید در کشور جاری و ساری شود
دکتر لاله افتخاری عضو سابق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پی انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور گفت: شورای عالی انقلابی فرهنگی باید تمام توان و قدرت خود را برای بومی سازی کامل فضای مجازی به کار گیرد و در مقابل انحراف و ابتذال گسترده پیام رسان های خارجی سدی مستحکم ایجاد نماید. به فرموده حضرت آقا فضای مجازی، فضایی حقیقی است و از این رو ما نباید این بخش مهم را به حال خود رها کنیم. امروزه پیام رسان های داخلی نیاز به حمایت جدی و همه جانبه تمامی مسئولان، دستگاه ها و نهادها دارند. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید سامانه های داخلی را تقویت کند. ما علاوه بر این باید در بخش تولید محتوا نیز عملکردی موثر داشته باشیم و بتوانیم جامعه را به آگاهی برسانیم.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۶
تجار: آثار فرهنگی و هنری طی ۸ سال گذشته گام به گام از اندیشه تهی و در دام ابتذال مفرط افتادند/ حوزه فرهنگ و هنر نیازمند چارچوب و قانون گذاری های جدی و لازم الاجرا است
راضیه تجار عضو هیأت موسسه انجمن قلم ایران متذکر شد: آثار فرهنگی و هنری طی ۸ سال گذشته گام به گام از اندیشه تهی و در دام ابتذال مفرط افتادند و اکنون زمان تغییر و تحول حیطه فرهنگ و هنر فرا رسیده و همه مدیران و مسئولان فرهنگی باید متحد و همدلانه دست در دست یکدیگر بگذارند و با ولنگاری فرهنگی مقابله کنند؛ هر کس که معاند نیست و خواهان درست شدن این وضعیت فجیع، اندوهبار و اسفناک است باید به میدان بیاید و به صورت آتش به اختیار با مبتذل سازان فرهنگی در تمامی عرصه ها از جمله سینما و تئاتر به مقابله برخیزد. آزادی بی حد و حصر در حوزه فرهنگ و هنر هنرمندان را به سمت ولنگاری سوق می دهد؛ تمامی مسئولان فرهنگی و هنری باید به این باور برسند که حوزه فرهنگ و هنر نیازمند چارچوب و قانون گذاری های جدی و لازم الاجرا است و باید جلوی کسانی که با لجبازی می خواهند ولنگاری را در جامعه اشاعه دهند برخورد جدی و سلبی صورت گیرد.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۹
علیمردانی: بعضی افراد به جای استفاده از امتیازات شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرهنگ و هنر کشور خیانت می کردند/ رسانه ها با مطالبه گری پیگیر تحقق انتظارات برحق هنرمندان باشند
حسن علیمردانی تهیه کننده سینما در پی انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور گفت: تحول اساسی در ساختار فرهنگی کشور وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی است البته تاکنون نیز این امتیاز در اختیار شورا بوده است اما عامداً در برخی موارد بعضی افراد به جای استفاده از امتیازات شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرهنگ و هنر کشور خیانت می کردند. با دقت در تمامی اصول قانون اساسی و بازنویسی آن، نامی از شورای عالی انقلاب فرهنگی دیده نمی شود و این نبود نشان از اهمیت ممتاز این شورا است چرا که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی فراقانونی و در عین حال قانونی است، قانونی که در مجلس شورای اسلامی در مورد فرهنگ و هنر تصویب می شود در جایگاه پایین تری از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. حقا که نامیدن قرارگاه فرهنگی کشور برای این شورا توسط مقام معظم رهبری نشان از منزلت والای آن دارد.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تحول در ساختار فرهنگی کشور/۱۰
پوریامین: کم کاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه فرهنگ عمومی مشهود بود/ جهت دهی محتوایی به سینما در راستای تولیدات ارزشی و اخلاقی باید جزو اولویت های شورا باشد
مریم پوریامین عضو انجمن روزنامه نگاران مسلمان و منتقد سینما در گفتگو با سینماپرس تأکید کرد: دو وظیفه اصلی ارتقای فرهنگ عمومی و اعتلای وضعیت محتوایی دانشگاه ها از جمله وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است اما طی سال های اخیر کم کاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه فرهنگ عمومی مشهود بود و خوشبختانه اینک ترکیب اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی نویددهنده تحول در حوزه فرهنگ و هنر بالاخص سینما است. جهت دهی محتوایی به سینما در راستای تولیدات ارزشی و اخلاقی باید جزو اولویت های شورا باشد؛ این مسأله نیازمند نظارت جدی بر عملکرد فعالیت های وزارت ارشاد و نهادهای تابعه آن به ویژه سازمان سینمایی است. متأسفانه آنچه باعث افول و نزول تولیدات ارزشی و اخلاق مدار در سینما شده فقدان نظارت است و امیدواریم در دولت جدید کمی بیشتر به مسأله نظارت دقت شود.
ارسال نظر