تهیه کننده فیلم های سینمایی «مصائب چارلی» و «شیر تو شیر» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: تولیدات فرهنگی بصری چه فیلم باشند چه سریال می توانند برای هر کشوری ارزآوری و درآمدزایی داشته باشند.
وی در همین خصوص متذکر شد: اکثر کشورهایی که نگاه صنعتی و درآمدزایی به هنر دارند عموماً در این زمینه موفق بودند؛ نمونه بارزش ترکیه و هند و آمریکا که کشورهای پیشرفته این صنعت هستند. ترکیه نزدیک ترین کشور به ما است و سالانه میلیاردها دلار از طریق عرضه و فروش سریال هایش در می آورد. حالا شاید این پرسش به وجود بیاید که چرا آن ها موفق هستند و ما نه؟ چون ما عموماً فیلم هایی که تولید می کنیم گاهی در بازار مصرفی هم کارکرد ندارد و درآمدزایی داخلی هم ندارد چه برسد به آنکه بخواهیم این ها را در دنیا عرضه کنیم.
سبط احمدی سپس با بیان اینکه نگاه ما در تولید فیلم و سریال فرا مرزی نیست تصریح کرد: تا زمانی که نگاه ما در تولید آثارمان جهانی و فرا مرزی نباشد نمی توانیم انتظار بهبود شرایط را داشته باشیم. اگر امروز ترکیه فیلم و سریال می سازد و در دنیا آن ها را به فروش می رساند به دلیل آن است که در تولید آثارش نگاه فرا مرزی دارد. آن ها به راحتی فرهنگ خود را به دنیا اشاعه می دهند و برای صنعت گردشگری شان تبلیغ می کنند اما متأسفانه ما این کار را انجام نمی دهیم و عموماً فیلم های مان به گونه ای است که موضوعاتش مختص کشور خودمان است.
این سینماگر افزود: البته ما در هنرهای دیگر کمی متفاوت هستیم مثلاً در بحث موسیقی متفاوت تریم چون نگاه مان به موسیقی زبان جهانی دارد اما به فیلم و سریال از این وجهه نگاه نمی کنیم. ما اگر می خواهیم فیلم ها و سریال های مان در دنیا خریدار داشته باشد باید موضوعاتی را کار کنیم که جذب مخاطب جهانی داشته باشیم. ما عموماً فیلم های مان حتی برای کارکرد و نمایش داخلی هزینه اش را در نمیآورد چون سفارشی ساز هستیم و از ارگان ها و نهادها و... سفارش تولید می گیریم!
تهیه کننده سریال تلویزیونی «همسایه ها» خاطرنشان کرد: در جهان امروز بهترین راه انتقال فرهنگی و اندیشه سینما و سایر تولیدات بصری است اما متأسفانه ما ناآگاهانه از کنار آن عبور می کنیم؛ حتی صدا و سیما که شبکه جهانی جام جم را داشت در این حوزه موفق نبود و مجبور شد کانال هایش را محدود کند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو تعلل برای ورود به برخی موضوعات جهانی را یکی از آفت های اصلی سینمای کشورمان برشمرد در این خصوص گفت: چرا اتفاقاتی که طی یک سال گذشته در غزه افتاد و یا امروز در لبنان می افتد را هیچ یک از دست اندرکاران سیاست گذار سینما و تلویزیون دستمایه تولید فیلم و سریال قرار ندادند؟ چرا آن ها هیچ حرکتی نمی کنند و می گذارند این موضوعات کهنه و بیات شود؟
سبط احمدی تأکید کرد: ما باید تفکرات مان را بر اساس موضوعات روز در قالب فیلم و سریال به دنیا معرفی کنیم. اما در این زمینه کاملاً قصور داریم و کوتاهی می کنیم. ما آثارمان را عرضه نمی کنیم و حتی بلد نیستیم به زبان جهانی فیلمنامه بنویسیم و از سوی دیگر در بومی سازی های مان هم طرفدار نداریم.
ارسال نظر