دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴

تهیه‌کننده «ببعی قهرمان»:

به طور کل «فیلم‌های کودک و نوجوان» در «جشنواره فجر» دیده نمی‌شوند/ «سینمای انیمیشن» وضعیت بدتری دارد چون این سینما «ستاره محور» نیست!

محمدمهدی مشکوری

سینماپرس: تهیه‌کننده انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» تصریح کرد: سینمای انیمیشن امروز با یک معضل مهم روبرو است و بسیاری از فعالان این عرصه این روزها به مهاجرت فکر می‌کنند چون معتقدند که در خارج از ایران فضای کار بهتری برایشان فراهم است و به نظر من رویدادهایی مثل جشنواره فجر می‌توانند در کمتر شدن این اتفاق تأثیرگذار باشند.

به گزارش سینماپرس، محمدمهدی مشکوری تهیه‌کننده انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» در گفتگو با مهر اظهار کرد: در جشنواره فیلم فجر نسبت به سینمای انیمیشن اجحافی جدی صورت می‌گیرد. بخش انیمیشن به طور کامل از بخش اصلی جدا می‌شود و تنها یک جایزه بهترین انیمیشن داده می‌شود که آن هم به تهیه‌کننده تعلق می‌گیرد و دیگر افرادی که در ساخت اثر نقش داشتند از جمله کارگردان، تدوینگر، صداگذاری و... اصلاً دیده نمی‌شوند در حالیکه در بخش سودای سیمرغ همه عوامل فیلم‌ها عملکردشان مورد داوری قرار می‌گیرد و جایزه‌ای برای این بخش‌ها در نظر گرفته می‌شود.

مشکوری خاطرنشان کرد: ساخت هر فیلم انیمیشن به طور میانگین سه سال زمان می‌برد و حدود 250 نفر در ساخت آن نقش دارند و کار می‌کنند و ندیده شدن هیچ یک از این افراد که هر کدام در یک بخش فعالیت دارند منجر به کاهش انگیزه فعالان این عرصه می‌شود و اگر به همین شکل نادیده گرفته شدن عوامل ادامه پیدا کند ما هم چند سال دیگر انگیزه نخواهیم داشت.

وی افزود: مسئولان و سیاستگذاران جشنواره فجر می‌توانند بخش انیمیشن را از دیگر بخش‌ها جدا نکنند و اگر هم تصمیم بر این است که حتماً انیمیشن از بخش فیلم‌های سینمایی سودای سیمرغ جدا شود دیگر عواملی که در ساخت اثر انیمیشن نقش داشته‌اند هم دیده شوند. به نظر من این جداسازی و در ادامه نادیده گرفتن دیگر عوامل تولید فیلم‌های انیمیشن بزرگ‌ترین اجحافی است که در حق این سینما می‌شود.

این تهیه‌کننده در ادامه تأکید کرد: یکی دیگر از نقاط ضعفی که می‌توان درباره جشنواره فیلم فجر نسبت به انیمیشن مطرح کرد این است که در اکران‌ها هم کمترین سالن‌ها به فیلم‌های انیمیشن اختصاص داده می‌شود اما با توجه به فضا و جو جشنواره و اینکه این رویداد مختص سینمای بلند داستانی است می‌توان این اشکال درباره جشنواره نادیده گرفت چراکه احتمالاً میزان مخاطبان انیمیشن در جشنواره چندان زیاد نیستند اما برای اینکه میزان مخاطبان افزایش پیدا کند بهتر است به مرور زمان سانس‌های بیشتری به سینمای انیمیشن اختصاص داد.

وی افزود: جشنواره فجر در دیده شدن فیلم‌های انیمیشن و موفقیتشان در اکران بی‌تأثیر نیست ولی این تأثیر را نمی‌توان چندان جدی دانست. به طور کل فیلم‌های کودک و نوجوان در جشنواره فجر دیده نمی‌شوند و سینمای انیمیشن وضعیت بدتری دارد چون این سینما ستاره محور نیست و جشنواره فجر بازیگر محور است و حضور بازیگران در دیده شدن آثار بسیار تعیین‌کننده است.

مشکوری خاطرنشان کرد: علاوه بر سینمای انیمیشن به نظر می‌رسد که فیلم‌های کمدی هم در جشنواره فجر کمتر دیده می‌شوند که دلیل این اتفاق می‌تواند رویکرد و سیاست جشنواره باشد که جشنواره‌ای در جهت انسجام ملی و هویت‌سازی است و معمولاً فیلم‌های کمدی به این مسائل نمی‌پردازند اما سینمای انیمیشن این ویژگی را دارد، به عنوان مثال انیمیشن «ببعی قهرمان» اثری انگیزشی و روحیه‌بخش و امیدآفرین است.

وی تصریح کرد: سینمای انیمیشن امروز با یک معضل مهم روبرو است و بسیاری از فعالان این عرصه این روزها به مهاجرت فکر می‌کنند چون معتقدند که در خارج از ایران فضای کار بهتری برایشان فراهم است و به نظر من رویدادهایی مثل جشنواره فجر می‌توانند در کمتر شدن این اتفاق تأثیرگذار باشند. بسیاری از فعالان سینمای انیمیشن اگر احساس کنند که هنرشان در ایران دیده می‌شود قطعاً ممکن است نظرشان نسبت به رفتن از این کشور تغییر کند و به همین دلیل توجه جشنواره فجر به هنرمندان دیگر بخش‌های تولید آثار انیمیشن مسئله‌ای بسیار مهم و حیاتی است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.