«مریم جلالی» معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس و در مورد انتقاداتی که نسبت کیفیت پایین تولید آثار و فیلمهای سینمایی که با سرمایه گذاری این وزارت خانه ساخته شده است، بیان داشت: وقتی یک نهاد برای چهرهای که کمتر مورد توجه بوده، حمایت اعتباری فراهم میکند، این اقدام را میتوان گام نخست برای ایجاد پیوند میان سیاستگذاری فرهنگی و اجرای آن دانست.
وی افزود: طبیعی است که در مراحل ابتدایی، خطاهایی رخ دهد، اما باید به دنبال راهی برای همافزایی، همکاری و همگرایی باشیم، حتی اگر در این مسیر چالشهایی وجود داشته باشد.
جلالی همچنین در خصوص سیاست گذاری این وزارت خانه سخن گفت و در این خصوص اظهار داشت: ما درباره یک مثلث صحبت میکنیم که سه ضلع آن را کارشناسان، مخاطبان و سیاستگذاران تشکیل میدهند. ممکن است این مثلث همیشه متساویالاضلاع نباشد، اما در ابتدا باید تمرکزمان را بر تقویت این ارتباط بگذاریم. یکی از اتفاقات مثبتی که میتواند رخ بدهد، ورود نهادهای سیاستگذار به عرصه تولید محتواست.
وی ادامه داد: این روند، نیازمند مسیرهای مشخصی است که بتواند سیاستهای کلان را به محتوایی مورد پسند مخاطب تبدیل کند.
معاون وزارت میراث فرهنگی همچنین از برنامه های آتی این وزارتخانه در جهت پرداختن به مشاهیر کشور در تولیدات سینمایی اظهار داشت: من بهعنوان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، شاهد ظرفیت عظیمی در حوزه میراث فرهنگی هستم؛ از میراث ناملموس شامل آداب و رسوم، غذاها، مهارتها و قصهها گرفته تا میراث ملموس مانند بناها و صنایع دستی. در کنار آن، مشاهیر ما نیز بخشی از این گنجینه فرهنگی هستند. البته میدانیم که هم بودجه و هم زمان محدود است، اما باید پیوسته در جهت افزایش اعتبارات و استفاده بهینه از منابع تلاش کنیم.
وی ادامه داد: در کنار این موارد، سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی وجود دارند که میتوانند با ورود به صنعت فیلم و رسانه، مورد توجه بیشتری قرار بگیرند. مهم این است که بتوانیم نگاه فیلمسازان، تولیدکنندگان محتوا و تصمیمگیران فرهنگی را به این حوزهها جلب کنیم. ایجاد این اتصال، هدف اصلی ماست.
«مریم جلالی» همچنین در پایان این گفت و گو در خصوص تعامل صورت گرفته با وزارت ارشاد خاطرنشان ساخت: سند ملی صنایع دستی را تدوین کردهایم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رساندهایم. یکی از نهادهایی که در این سند نقش دارد، وزارت ارشاد و سازمان سینمایی است. باید بتوانیم در تعامل مستمر، ایدهها و مفاهیم فرهنگی را به آثاری متناسب با ظرفیتهای سینما، تلویزیون، انیمیشن و سایر صنایع خلاق تبدیل کنیم.
ارسال نظر