یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

در همایش تجلیل از راویان مقاومت مطرح شد؛

حسینی‌بای: رمز پیروزی مردم لبنان این بود که ایدئولوژی خود را کنار نگذاشتند

همایش تجلیل از راویان مقاومت

سینماپرس: حسینی بای رمز پیروزی مردم لبنان را حفظ ایدئولوژی دانست و گفت: مقاومت مردم لبنان با روحیه بالا و ایدئولوژی باعث شد که اسرائیل نتواند لبنان را مثل سوریه تصرف کند. رمز پیروزی مردم لبنان این بود که ایدئولوژی خود را کنار نگذاشتند.

به گزارش سینماپرس، محمدرضا حسینی‌بای در همایش «راویان مقاومت، پیشتازان میدان» با ذکر خاطراتی درباره حضور در لبنان برای تهیه خبر گفت: من به همراه میثم دلاوری، سجاد مهتری، علی محقق و مهدی ستوده درست یک روز بعد از شهادت سیدحسن نصرالله عازم لبنان شدیم. ظرف ۱۲ ساعت خودمان را به بیروت رساندیم. شدت بمباران‌های ضاحیه زیاد بود، مدیر دفتر بیروت جلسه گذاشت و گفت از شما ۶ نفر هیچ‌کس زنده برنمی‌گردد.

وی ادامه داد: آنجا به خودم گفتم تو خبرنگاری؛ خبرنگار هم در سایه هست هم در آفتاب و قرار نیست همیشه شرایط خوبی برای خبرنگاری مهیا باشد. همه دوستان شجاع بودند و این عقیده را داشتند که باید تا در نهایت بمانند و روایت کنند و پذیرفتند که باید تحت هر شرایطی روایت درست جنگ را منعکس کنند.

حسینی‌بای با اشاره به اهمیت روایت اول گفت: تصمیم رسانه ملی برای اعزام سه گروه خبری، تصمیم درستی بود. جنگ فقط در ضاحیه نبود؛ بلکه در جنوب و شمال هم بود. روایت دسته اول خیلی مهم بود، روایتی که نشان بدهد چه اتفاقی می‌افتد و دروغ‌پراکنی‌هایی که اسرائیلی‌ها در جنگ داشتند را خنثی کند. رسانه ملی دست برتر بود؛ این عملکرد مناسب نه فقط به خاطر وجود من بلکه به واسطه حضور همه همکاران بود. پشت این حضور، ده‌ها نفر نیروی انسانی بودند که از نظر محتوایی شرایط را هدایت می‌کردند. این به نام همه سازمان صداوسیما و در راس آن رئیس رسانه ملی بود.

این خبرنگار رمز پیروزی مردم لبنان را حفظ ایدئولوژی دانست و گفت: مقاومت مردم لبنان با روحیه بالا و ایدئولوژی باعث شد که اسرائیل نتواند لبنان را مثل سوریه تصرف کند. رمز پیروزی مردم لبنان این بود که ایدئولوژی خود را کنار نگذاشتند، توان دفاعی حزب الله در جنوب مقاومت کرد و در باقی بخش‌ها هم شهر از طریق آسمان بمباران می‌شد. صبح روزی که آتش بس اعلام شد، مردم شادی‌کنان به خانه‌هایشان می‌رفتند. مردم لبنان نمی‌ترسیدند و می‌گفتند حتی شده چادر بزنیم به خانه‌هایمان برمی‌گردیم، هر چند بار که اسرائیل حمله کند، شاهد ایستادگی و مقاومت مردم لبنان خواهیم بود.

سینمای ایران به شکل سمبلیک به فلسطین بپردازد

ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد فلسطین در ایران نیز با اشاره به اینکه مساله فرهنگ مهم‌تر از مساله جنگ در میدان است گفت: از سال ۱۹۱۰ میلادی تا به حال در فلسطین، تنها ۸۰۰ فیلم ساخته شده؛ این در حالی است که این فیلم‌ها از نظر تامین هزینه و نوع کیفیت و فناوری، فیلم‌های ضعیغی بوده‌اند. بعضی از این فیلم‌ها، جوایز جهانی هم به دست آورده‌اند مثل سریال «هجوم» که درباره انتفاضه بود. این سریال جوایزی هم به دست آورد، اما انتشار جهانی نداشت و در جهان دیده نشد.

وی ادامه داد: بعضی روایت‌ها و داستان‌ها جوایز جهانی هم به دست آوردند، اما از نظر تعداد و تیراژ، کمتر از تعداد آثار صهیونیستی بوده‌اند؛ آنها در زمینه سینما بسیار قوی هستند و همین باعث تقویت چهره رژیم صهیونیستی در جهان شد. صهیونیست‌ها مظلومیت یهود و مصیبتی که بر یهود وارد شده را با روحیه قهرمانی، تلفیق کرده‌اند؛ از یک سو صهیونیست‌ها قهرمان هستند و از سوی دیگر مظلوم‌نمایی می‌کنند.

ابوشریف افزود: از ۷ اکتبر تا به حال میلیون‌ها داستان و روایت درباره کودکان و زنان فلسطینی، نسل‌کشی و جنایات ضدبشری در فلسطین وجود دارند که نیازمند بازنشر در جهان هستند. روایت‌هایی که باید به گوش مردم جهان برسند؛ روایت‌هایی که درباره مقاومت مردم فلسطین هستند و باید به رشته تحریر درآیند.

نماینده جنبش جهاد فلسطین در ایران با تاکید بر اینکه ایران کشوری مهم در زمینه تولید فیلم سینمایی است، گفت: سینمای ایران دارای مکتب است و می‌تواند به شکل سمبلیک به این مسائل بپردازد. ایران در زمینه داستان‌نویسی و بازیگری ممتاز است؛ به شرط آن‌که اراده داشته باشیم، تولید کنیم و بخواهیم این فیلم‌ها در مقیاس گسترده به جهان معرفی شود و انحصاری که در دست صهیونیست‌ها وجود دارد را از آنها بگیریم.

طرح ترامپ برای جابه‌جایی جمعیت یا اخراج مردم غزه قابل تحقق نیست

احمد زارعان کارشناس غرب آسیا درباره نقش برجسته رسانه در نظام سلطه گفت: میدان، دیپلماسی و رسانه هر کدام نقش برجسته‌ای در تعیین سرنوشت ملت‌ها دارند. پیروزی در میدان و دیپلماسی محقق نمی‌شود مگر آنکه در عرصه رسانه توفیق پیدا کنیم؛ اگر در جنگ روایت‌ها پیروز شویم در رسانه هم پیروز می‌شویم.

زارعان ادامه داد: روایتگری ما یک روایت‌گری صادقانه است؛ برخلاف دشمن که با استفاده از ترفندهای مختلف عملیات روانی و جنگ شناختی روایت دروغ را پراکنده کند. ما می‌دانیم دشمن رسانه ما را رصد می‌کند و قطعا آنچه رسانه منعکس می‌کند، در تصمیم‌گیری دشمن موثر است. عمومیت بخشی به گفتمان مقاومت، یک ضرورت انکارناپذیر است.

وی افزود: رسانه‌ها نقش برجسته‌ای در ارائه مقاومت و رشادت‌های مردم مظلوم منطقه داشتند. امروز می‌بینیم طرح ترامپ برای جابه‌جایی جمعیت یا اخراج مردم غزه قابل تحقق نیست؛ چون اساس مقاومت توسط ملت شکل گرفته و باطل‌کننده طرح‌های دشمن است.

در این همایش خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران گفت: ما پیروز شدیم. ما یعنی کودکان فلسطین، شهدای طوفان الاقصی و ۲۰۵ خبرنگارانی که جنگ را روایت کردند، ما از ترامپ هیچ پیشنهادی را نمی‌پذیریم. دشمن ترسو و البته جنایت‌کار مجبور شد به تفاهم برسد اهل غزه راسخ هستند ما شکست نمی‌خوریم.

قدومی ادامه داد: دستاوردهای مقاومت در طوفان القصی زیاد است؛ روایت مقاومت در سطح جهان پیروز شده است. ۶۰ هزار شهید در فلسطین که ۷۰ درصد آنها کودکان و زنان هستند روایت جهان را به سوی خود تغییر دادند. دشمن با صلح قصد غلبه بر مسلمانان را دارد؛ چرا که در میدان اصلی شکست خورد و می‌خواهد از راه صلح و تفاهم پیروز بشود، اما ما اجازه نمی‌دهیم؛ در عرصه سیاسی و دیپلماسی باقی می‌مانیم تا پیروزی محقق شود.

سیدمحمود نبویان نماینده مجلس گفت: مقاومت حماس افسانه است؛ این تئوری باید برای جهانیان روایت شود که عامل اقتدار یک کشور، صبر و استثقامت است. امروز بر پیشانی ایران و حماس و حزب الل، ه پیروزی نوشته شده است سرنوشت حتمی مسلمانان جهان این است که بر ابر قدرت‌ها پیروز خواهند شد.

همایش «راویان مقاومت؛ پیشتازان میدان» به همت دبیرخانه جشنواره فیلم مقاومت با هدف تکریم و تقدیر از جمعی از اهالی رسانه و خبرنگاران حاضر در جنگ لبنان و با گرامیداشت یاد خبرنگار شهید محسن خزاعی با حضور محمدعلی شجاعی‌فرد قائم مقام جشنواره فیلم مقاومت و جمعی از اهالی رسانه در سالن کوثر صدا و سیما برگزار شد.

در این مراسم از خبرنگاران تحریریه صداوسیما و خبرنگاران استانی و سردبیران و مدیران خبرگزاری‌های فعال در جبهه مقاومت تقدیر شد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.