دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸

در چهارمین دوره؛

«جایزه سپاس» سه‌شنبه ۳۰ بهمن برگزار می‌شود

جایزه سپاس

سینماپرس: نشست رسانه‌ای چهارمین دوره جایزه سپاس برگزار و روند داوری این جایزه توسط اعضای آکادمی تشریح شد.

به گزارش سینماپرس، نشست رسانه‌ای چهارمین دوره جایزه سپاس با حضور سید ضیا هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینما، مجید کریمی دبیر جایزه و مهدی کرم‌پور سخنگوی جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینما برگزار شد.

هاشمی در ابتدای این نشست درباره برگزاری با تاخیر این جایزه گفت: طبق روال هرسال آیین سپاس تهیه‌کنندگان امسال نیز برگزار می‌شود اما کمی با تاخیر. ما هرسال پیش از جشنواره فیلم فجر و در آذر این مراسم را برگزار می‌کردیم اما امسال به دلیل انتخابات ریاست جمهوری این برنامه به تاخیر افتاد. درنتیجه چهارمین دوره جایزه سپاس فردا سه شنبه ۳۰ بهمن برگزار می شود.

مهدی کرم‌پور در ادامه نشست درباره تشکیل آکادمی عنوان کرد: جایزه سپاس و داوری آثار امسال با سال‌های قبل تفاوت عمده‌ای دارد زیرا امسال آکادمی تهیه‌کنندگی سینما تاسیس شد و از تهیه‌کنندگان و صاحب نظران سینما دعوت شد تا آثار را داوری کنند. مجموعا ۳۰۸ نفر عضو آکادمی هستند و بنا داریم در دوره‌های آتی این تعداد را افزایش دهیم. ۵۵ درصد اعضای این آکادمی تهیه‌کنندگان، ۱۵ درصد کارگردانان، ۱۰ درصد فیلمنامه‌نویسان، ۵ درصد طراحان هنری، ۱۰ درصد روزنامه نگاران و منتقدان سینما و ۵ درصد اساتید دانشگاه هستند.

وی درباره ملاک انتخاب افراد اعضای آکادمی توضیح داد: این افراد براساس شاخص‌هایی همچون فعالیت مستمر در حوزه فیلمسازی، پیشکسوتان عرصه تهیه‌کنندگی، جایگاه آکادمیک اعضا، جوایز ملی و بین المللی و فعالیت صنفی انتخاب شدند.

کرم‌پور تصریح کرد: تندیس آکادمی سپاس در ۱۱ رشته به تهیه کننده بهترین فیلم کمدی، تهیه کننده بهترین فیلم درام، تهیه کننده بهترین فیلم انیمیشن، تهیه کننده بهترین فیلم مستند، تهیه کننده بهترین فیلم کودک و نوجوان، تهیه کننده بهترین سریال کمدی شبکه نمایش خانگی، تهیه کننده بهترین سریال درام نمایش خانگی، تهیه کننده و برنامه ساز بهترین برنامه ترکیبی چندرسانه ای، تهیه کننده بهترین رئالیتی شو، تهیه کننده بهترین سریال کودک و نوجوان نمایش خانگی و بهترین برنامه ساز کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی اهدا می شود. این تندیس توسط رای اعضای آکادمی به برگزیدگان داده می شود.

وی ادامه داد: نشان سیف الله داد نیز در ۱۰ رشته چهره ماندگار تهیه کنندگی، تهیه کننده خلاق و پیشرو، تهیه کننده فعال صنفی، بهترین تهیه کننده مستقل سینما، تهیه کننده پرمخاطب ترین فیلم سینمایی، بهترین بازیگر زن و مرد موثر سینما، بهترین بازیگر زن و مرد موثر شبکه نمایش خانگی، بهترین مجری زن و مرد موثر تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، مدیر موفق در توسعه صنعت سینما و مدیر موفق پلتفرم اهدا می شود.

سخنگوی جامعه صنفی تهیه کنندگان بیان کرد: تعداد رای دهنده‌های ما امسال ۲۷۳ نفر بوده اند و این رای گیری طی ۵ روز اتفاق افتاد.

مجید کریمی دبیر این جایزه تصریح کرد: امسال مراسم ما در ۲ بخش جوایز خود را اهدا می کند. به برگزیدگان رای اعضای آکادمی تندیس سپاس و به برگزیدگان اعضای صنف نشان سیف الله داد اهدا می‌شود.

وی سپس هیئت رئیسه جایزه سپاس را معرفی کرد و گفت: هیئت رئیسه این ۲ جایزه شامل سمیرا برادری، مصطفی رستگاری، سجاد نوروزی، مهدی کرم‌پور، مجید کریمی، مجید مطلبی هستند و آقای سید ضیا هاشمی نیز رئیس هیئت رئیسه هستند. ملاک داوری این آثار پخش و اکران است و آثاری که از اول بهمن ۱۴۰۱ تا پایان‌ بهمن ۱۴۰۲ به اکران درآمده باشند، در آکادمی مورد داوری قرار گرفتند.

کریمی تاکید کرد: ما امسال ۳ فیلمی را که اکران‌ عمومی نشده اما در اختیار مردم‌ قرار گرفته اند، نیز داوری کردیم، زیرا معتقدیم هیچ محدودیتی ماندگار نیست. درنتیجه فیلم‌های «برادران لیلا»، «تفریق» و «شب، داخلی، دیوار» نیز مورد داوری قرار گرفتند. امسال همچون سال گذشته از یک هنرمند تقدیر خواهد شد.

وی درباره جزییات مراسم توضیح داد: سه شنبه ۳۰ بهمن برگزیدگان معرفی خواهند شد. ‌ مراسم در باشگاه فرمانیه برگزار می‌شود و به صورت زنده در ۲ بستر اینترنتی آپارات و فیلیمو هم مراسم نمایش داده خواهد شد. مجری‌ مراسم‌ فرزاد حسنی است و کسانی که تندیس سپاس را اخذ کنند به طور مستقیم عضو آکادمی می‌شوند.

سیدضیا هاشمی درباره طراحی نشان سیف الله داد گفت: آقای داد حق زیادی به گردن سینمای ما داشت و باید الگوی رفتاری و منش سیف الله داد را به سینما معرفی می‌کردیم.

کریمی عنوان کرد: تصویری که امروز از تهیه کننده ارائه می‌شود، کسی است که صرفاً تامین مالی پروژه را برعهده دارد و ما می‌خواهیم در این رویداد نگاه متفاوتی از تهیه کننده ارائه کنیم. این جایزه یک شب کاملا خصوصی برای سینمای ایران است و تلاش می‌کنیم تهیه کنندگان جوان سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی را معرفی کنیم.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که چطور از آرای اعضای آکادمی صیانت کردند، بیان کرد: طبیعتا وقتی رای گیری در حجم بزرگ اتفاق بیافتد قابلیت دستکاری و تقلب دارد. وقتی ما از نتیجه یک رای گیری غافلگیر می‌شویم‌ مطمئن باشید که آرا دستکاری شده است. اما رای گیری اعضای آکادمی ما از طریق سامانه اینترنتی انجام شد و هر آن می‌توان به آن رجوع کرد. در برآیند اولیه ما رای گیری بسیار درست و سالم و نتایج نیز براساس تصورهایمان بوده است. جامعه صنفی تهیه کنندگان این افتخار را دارد که جایزه سپاس را در بخش کاملا خصوصی برگزار می‌کند زیرا معتقدم هر زمان دولت وارد کاری می‌شود، نتایج خوبی به همراه ندارد.

کرم‌پور در پایان در پاسخ به اینکه تکثر آرا موجب کاهش نگاه تخصصی نمی‌شود، تصریح کرد: ما در جایزه سپاس از متخصصان استفاده می‌کنیم و صلاحیت همه افراد در آکادمی بررسی می‌شود. تکثر در آکادمی در عین تخصص است یعنی ما از مردم نظر نگرفته ایم بلکه متخصصان این حوزه برگزیدگان را انتخاب کرده اند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.