چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۱

نشست خبری دومین جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی «آسمون» برگزار شد؛

شریفی‌نیا: ساخت فیلم کار سختی نیست اما توجه به پیرامون را می طلبد و ما باید اینها را آموزش دهیم

محمدرضا شریفی نیا

سینماپرس: نشست خبری دومین جشنواره تولیدات فضای مجازی نوجوان «آسمون» امشب سه شنبه ۱۴ اسفند با حضور زهرا محسنی فر عضو شورای سیاستگذاری، محمدرضا شریفی نیا رئیس هیئت داوران و حمید امامی دبیر جشنواره برگزار شد.

به گزارش سینماپرس، در ابتدای این نشست خبری سیدحمید امامی دبیر این دوره از جشنواره «آسمون» عنوان کرد: جشنواره «آسمون» در زمینه تولیدات فضای مجازی برای نوجوانان زیر ۱۸ سال برگزار می‌شود و اولین دوره این رویداد شاهد دریافت هفت هزار اثر با موضوع هویت از سوی نوجوانان بود. در دومین دوره این رویداد منتظر دریافت آثار حال خوب کن نوجوانان هستیم که در هر بخش به صورت جداگانه می‌توانند تولیدات تصویری ۹۰ ثانیه‌ای داشته باشند. نوجوانان امروزی درگیر فضای مجازی و تلفن همراه هستند و به گونه‌ای همه تصاویر را عمودی می‌بینند و به همین خاطر تولیدات فضای مجازی «آسمون» نیز عمودی است.

وی افزود: این جشنواره دارای سه بخش است که شامل بخش اصلی، بخش جانبی و بخش ویژه است. در بخش جانبی تولیدات با هوش مصنوعی مورد داوری قرار می‌گیرند؛ همچنین در بخش ویژه تولیداتی که با موضوع خلیج فارس هستند مورد ارزیابی واقع می‌شوند و برای بخش اصلی، نوجوانان می‌توانند با موضوع امید آفرینی جوایز را به خود اختصاص دهند.

دبیر جشنواره «آسمون» اذعان داشت: در دوره گذشته به نفرات برگزیده، هدایایی شامل PS۵ و تلفن همراه و مبالغ ۱۰۰ میلیون و ۷۰ میلیون و ۵۰ میلیون تومان اهدا شد؛ در این دوره جایزه فیزیکی داریم ولی تلاش کردیم تا هدایایی در نظر بگیریم تا نوجوانان بتوانند با همان هدایا به تولید محتوا بپردازند. به همین خاطر برای نفر اول لپ تاپ و برای نفر دوم دوربین تصویر برداری و برای نفر سوم، تلفن همراه در نظر گرفتیم.

امامی با بیان اینکه جشنواره «آسمون» توسط مرکز ملی فضای مجازی راه‌اندازی شده‌است، گفت: تلاش داشتیم تا از بچه‌ها هم در راهبری که در چه مسیری تولید و محتوای خود را منتشر کنند، حمایت کنیم تا شاهد تولیدات حرفه‌ای تر و باکیفیت‌تر باشیم. انشاالله اختتامیه دومین جشنواره «آسمون» در دهه کرامت برگزار خواهد شد. لازم است بدانید بیش از ۹۰ درصد اعضای دبیرخانه این رویداد و مجریان این جشنواره بچه های زیر بیست سال هستند و داوری اولیه توسط خود نوجوانان در پلتفرم شاد، روبیکا و دیدیمون صورت می‌گیرد و هزار اثر انتخاب می‌شود. سپس بخشی از نوجوانان تحت هدایت دو داور به قضاوت آثار می‌پردازند و صد اثر به دست داوران اصلی برای انتخاب برگزیدگان نهایی می‌رسد.

در ادامه زهرا محسنی فرد عضو شورای سیاستگذاری جشنواره «آسمون» درباره رویکرد شورای سیاستگذاری این دوره اظهار کرد: سعی کردیم تا محدود به یک گونه نوجوان در کشور نباشیم و تنوعی از انواع نوجوانی را ببینیم. نگاه ما هم از شیوه اجرایی و ایده مبتنی بر ظرفیت خود نوجوانان است. در جشنواره «آسمون» قرار است با نوجوان کاری انجام شود و سوال این است که این نوجوان چه کار می‌تواند انجام دهد. همچنین انتخاب مفهوم امید که با وطن تعریف شود، مهم‌ترین تاکید شورای سیاستگذاری بود و آرزو می‌کنم در این جشنواره شاهد درخشش نوجوانانی باشیم که همواره مارا شگفت زده کرده اند.

همچنین محمدرضا شریفی‌نیا رییس هیات داوران دومین دوره این جشنواره در ادامه اسامی داوران را اعلام کرد و گفت: هفت نفر برای داوری از هنرمندان و افرادی که در زمره نوجوانان کار کردند و منشا اثر و تاثیر بودند، انتخاب شدند. رسول صدرعاملی که کارهای بسیاری برای نوجوانان انجام داده‌است و پخش کرده‌ است؛ همچنین ایرج طهماسب در حوزه کودکان و نوجوانان همواره فعال بودند؛ آزیتا حاجیان هم معلم مدارس بوده و هم در زمینه ادبیات کتاب‌هایی را چاپ کردند؛ بهرام عظیمی که پارسال هم در این جشنواره داور بوده‌ است، امسال نیز در زمینه انیمیشن و هوش مصنوعی به قضاوت آثار می‌پردازد. همچنین شیلا خداداد و امین زندگانی از دیگر داوران این دوره خواهد بود و مهراوه شریفی‌نیا و گلاره عباسی دیگر اعضای هیات انتخاب دومین دوره جشنواره «آسمون» هستند.

همچینن امامی درباره همکاری با آموزش و پرورش، عنوان کرد: آموزش و پرورش تا حدی پای کار آمده‌است؛ البته شاید سیاست‌های تولید ما را قبول نداشته باشند. ولی سمیه‌سادات ابراهیمی، مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش در شورای سیاستگذاری حضور دارند و تلاش می‌کنیم تعامل بیشتری با این وزارت خانه داشته باشیم، همچنین بخشی از صداوسیما و اپلیکیشن شاد پای کار آمده است.

در ادامه محمدرضا شریفی‌نیا گفت: در تمامی این سال‌ها متوجه شدم بهترین کار جهان ساخت فیلم‌های کوتاه است زیرا هم لذتبخش و تاثیرگذار و هم حوصله تماشاچی سر نمی‌رود؛ حدود پنج سال است به ساخت فیلم کوتاه مشغولم و به ساخت فیلم‌های پانزده دقیقه‌ای براساس موضوعات مختلف می‌پردازم. تولید آثار جشنواره «آسمون» که باید زیر ۹۰ ثانیه باشد، برای نوجوان سخت است. باید در این بخش به گونه‌ای آن‌ها را راهنمایی کنیم.

وی ادامه داد: کار من معلمی است و از دوران قدیم با بچه ها کار کردم و قصه نوشتم و دنیای کودکان را می شناسم. به نظرم استعدادیابی در ارکانی مثل آموزش و پرورش جایش خالی است و این بزرگترین معضل ماست. می‌بایست افرادی را که علاقمند به حرفه هنر و تصویرسازی هستند کشف کنیم تا بتوانیم جریان بهتری را در سال‌های آینده ترسیم کنیم.

امامی گفت: تبلیغات را بر عهده پلتفرم‌ها، صداوسیما، اپلیکیشن روبیکا و شاد گذاشتیم و با اینکه اپلیکیشن‌هایی نظیر اینستاگرام، یوتیوب فیلتر هستند، تلاش کردیم با برپایی این جشنواره به بزرگترها بفهمانیم که می‌توان از این ابزارها استفاده درستی کرد. مشکل ما در ایران این است که اپلیکیشنی مانند اینستاگرام چهارده سال پیش آمده و تازه ما ده سال بعد به فکر می‌افتیم تا برای آن سیاستگذاری کنیم؛ به همین خاطر موضوع هوش مصنوعی را در دومین جشنواره «آسمون» مورد توجه قرار دادیم تا سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه زودتر انجام شود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.