چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت ارشاد:

تاکنون بیش از ۸ هزار کارت صلاحیت تدریس صادر شده/ بیش از یک هزار و ۵۰۰ کارت در سال ۱۴۰۳ برای متقاضیان صادر شده است!

وزارت ارشاد

سینماپرس: مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به صدور ۸ هزار کارت صلاحیت تدریس گفت: برگزاری المپیاد ملی آموزش هنر، راه‌اندازی سامانه‌های نظارتی و بروزرسانی رشته‌ها و استانداردهای آموزشی از جمله اقدامات این نهاد در سال گذشته بود.

به گزارش سینماپرس، محمدحسین اسماعیلی در تشریح اقدامات این دفتر در سال گذشته اظهارداشت: براساس ماموریت‌های محوله و مبتنی بر اسناد بالادستی، نهادینه‌سازی، برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در راستای توسعه آموزش‌های هنری در کشور و تحقق توسعه عدالت محور بخش فرهنگ و هنر، به عنوان مهمترین وظایف قابل ملاحظه بوده است.

وی با اشاره به فعالیت هنرستان‌های هنرهای زیبا در سال ۱۴۰۳ گفت: تعداد ۶۴ هنرستان در سطح کشور فعالیت دارند و حدود ۹ هزار نفر هنرجوی دختر و پسر در رشته‌های موسیقی، نقاشی، نمایش، سینما و گرافیک به تحصیل مشغول هستند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بهره‌برداری از سامانه هنرستان هنرهای زیبا که مهرماه سال ۱۴۰۳ با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی شد یکی دیگر از اقداماتی است که به تازگی به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

اسماعیلی ادامه داد: ثبت عنوان هنرستان‌های هنرهای زیبا به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از دیگر اتفاقات مثبت در این حوزه است.

وی با اشاره به فعالیت‌های بخش صدور کارت صلاحیت تدریس اظهارداشت: تمامی مدرسان، برای تدریس در آموزشگاه‌های آزاد هنری موظف به دریافت کارت تدریس هستند. متقاضیان دریافت کارت با ثبت‌نام در سامانه کارت صلاحیت تدریس، در صورت احراز شرایط حرفه‌ای مربیگری در یکی از رشته‌های هنری مصوب، می‌توانند در آموزشگاه‌های آزاد هنری به تدریس بپردازند.

صدور بیش از ۱۵۰۰ کارت صلاحیت تدریس در ۱۴۰۳

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: تاکنون بیش از ۸ هزار کارت صلاحیت تدریس در رشته‌های موسیقی، تجسمی، نمایش، خوشنویسی و هنرهای سنتی صادر شده که بیش از یک هزار و ۵۰۰ کارت در سال ۱۴۰۳ برای متقاضیان صادر شده است. ساماندهی سامانه مربوطه و رتبه‌بندی کارت‌های صادره از دیگر اقدامات این حوزه است.

اسماعیلی با تشریح فعالیت‌های بخش آموزشگاه‌های آزاد هنری گفت: با توجه به وظایف دفتر آموزش و مصوبه ۴۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاسیس و نظارت بر آموزشگاه‌های آزاد هنری، فرایند ثبت تقاضا و صدور مجوز، ثبت اطلاعات دقیق و به روز و تهیه بانک اطلاعات آنها، در سامانه آموزشگاه‌های آزاد هنری انجام می‌شود و برای تاسیس این مراکز، شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاه‌های آزاد هنری با حضور اساتید فن برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بر همین اساس در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۵ جلسه شورا برگزار شد و هم‌اکنون در سراسر کشور بیش از ۶ هزار آموزشگاه‌های آزاد هنری فعال وجود دارد که بیش از ۵۵۰ مجوز آموزشگاه در رشته‌های نمایشی، موسیقی، خوشنویسی، تجسمی و هنرهای سنتی سال گذشته صادر شده است.

نظارت بر فعالیت آموزشگاه‌های هنری

اسماعیلی بیان کرد: نظارت و ارزیابی آموزشگاه‌های آزاد هنری یکی از مهمترین بحث‌های موجود در این حوزه بود که سالیان سال نظارت بر این مراکز به شیوه سنتی و دستی انجام می‌گرفت که با پیگیری های صورت گرفته و راه‌اندازی سامانه نظارت و ارزیابی آموزشگاه‌های آزاد هنری، نظارت بر عملکرد آموزشگاه‌ها به صورت منسجم و هدفمند صورت گرفته و رتبه‌بندی این مراکز نیز به شکلی قاعده‌مند انجام می‌گیرد.

وی افزود: همچنین ثبت برند و عنوان آموزشگاه آزاد هنری به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و راه‌اندازی انجمن آموزشگاه‌های آزاد هنری در استان‌ها از دیگر اقدامات مهم این حوزه در سال ۱۴۰۳ بود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالیت‌های آزمون‌های مهارتی بخش فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۳ اظهارداشت: آزمون‌های مهارتی بخش فرهنگ و هنر در هر سال در سه دوره خرداد، شهریور و دی ماه به صورت ادواری و جامع برگزار می‌شود و پذیرفته‌شدگان در آزمون گواهینامه‌های معتبر مهارتی دریافت می‌کنند که در سال ۱۴۰۳ در آزمون خرداد بیش از ۴۰ هزار نفر و شهریور بیش از ۳۰ هزار نفر و دی ماه بیش از ۴۷ هزار نفر در آزمون شرکت کردند که در مجموع بیش از ۲۵۰ هزار گواهینامه برای پذیرفته‌شدگان آزمون‌های جامع و ادواری صادر شده است.

اسماعیلی گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های این دفتر، به روزرسانی و تحول در محتواها و سرفصل‌های آموزشی و منابع و استانداردهای آموزش هنر است که سال ۱۴۰۳ با تشکیل کمیته تجزیه و تحلیل حِرَف و مشاغل هنری و برگزاری جلسات مستمر در قالب دیکوم اقدامات زیربنایی در این راستا صورت گرفت که در رشته موسیقی حدود ۹۰۰ شغل و در رشته طراحی گرافیک حدود ۲۰۰ شغل، در رشته نقاشی حدود ۱۰۰ شغل و رشته نمایش حدود ۱۵۰ شغل تخصصی احصا و با تشکیل کمیته‌های تخصصی تدوین استانداردهای شایستگی و ارزشیابی این حرفه‌ها و مشاغل آغاز شد.

برگزاری نخستین المپیاد آموزش هنر

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری نخستین المپیاد ملی آموزرش هنر در شهریورماه ۱۴۰۳ افزود: این المپیاد لیگ قهرمانی و مسابقات تیمی آموزش هنر است که برای نخستین بار در شهریور ۱۴۰۳ برگزار شد. المپیاد آموزش هنر در سه سطح آموزشگاهی، استانی و ملی برگزار شد که در بخش استانی بیش از ۲ هزار تیم معرفی شدند.

اسماعیلی ادامه داد: این تیم‌ها در استان‌ها در رشته‌های مختلف در دو بخش آموزشگاهی و هنرستانی رقابت کردند که از اردیبهشت تا پایان مرداد در استان‌ها برگزار شد و پس از مرحله استانی، ۷۰۰ تیم به مرحله ملی راه یافتند که با حضور اساتید برجسته داوری شدند و از این میان ۴۱ تیم به عنوان برگزیدگان به مرحله نهایی راه یافتند که در شهریور ماه در تهران برگزار شد.

وی گفت: سال ۱۴۰۳ بازدید های استانی از آموزشگاه‌های آزاد هنری استان‌ها و هنرستان‌های هنرهای زیبا در تهران و برخی استان‌های کشور به منظور بررسی مسائل و مشکلات این مراکز آموزش هنر صورت گرفت.

اسماعیلی بیان کرد: همچنین برگزاری جشن «مهر هنر» ویژه بازگشایی هنرستان‌ها در سال تحصیلی به صورت سراسری، برگزاری رویداد آموزشی - تعاملی «یکصدا ایران» در ۲۲۰ محله حاشیه‌نشین کشور با همکاری سازمان اجتماعی کشور و با هدف کشف استعدادهای هنری، تجلیل از رتبه‌های برتر کنکور هنر از هنرستان‌های هنرهای زیبا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره سراسری «یاریگران زندگی» با موضوع آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد با همکاری هنرستان های سراسر کشور و برگزاری اختتامیه در هنرستان هنرهای زیبای پسران البرز از دیگر اقدامات این نهاد در سال گذشته بود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.