به گزارش سینماپرس، محسن جوادی در پاویون سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایرنا برای دسترسپذیر کردن کتاب برای مردم با توجه به قیمت بالای این کالای فرهنگی گفت: این موقعیت را نمیتوان نادیده گرفت. کالاهای متعددی با افزایش قیمت مواجه هستند، اما به این دلیل که موضوع بحث کتاب است، درباره کتاب صحبت میکنیم. تدبیرهای مختلفی باید برای مقابله با افزایش قیمت کتاب اندیشید یکی این است که بازار کتاب را پررونق کنیم، همچنین از راه افزایش کتابخوانی و وارد کردن کتاب در سبد خانواده و ایجاد حس نیاز در افراد که باید کتاب را مطالعه کنند، میتوان بازار نشر را فعال کرد. همچنین میتوانیم کتابخانهها را تجهیز کنیم، وقتی بازار کتاب رونق داشته باشد، میتوانیم شاهد قیمت متفاوتی از کتاب باشیم.
رئیس سیوششمین نمایشگاه کتاب با اشاره به تاثیر کاغذ در قیمت کتاب، افزود: همچنین با توجه به اینکه کاغذ عمدهترین تاثیر را روی قیمت کتاب دارد، باید کاری کنیم تا قیمت آن ثابت بماند. موضوع کاغذ را در وزارت فرهنگ پیگیری میکنیم تا بخشی از نیاز کاغذ نشر را که میتوان گفت تاثیرگذارترین ماده برای تولید کتاب و موثرترین موضوع بر قیمت کتاب همین کاغذ است، تثبیت کنیم. مجموعه این عوامل میتواند به قیمت کتاب کمک کند تا اقتصاد مردم توان پاسخگویی به این نیاز را داشته باشد.
به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رویکرد این وزارتخانه استفاده از ظرفیت داخلی و وراداتی کاغذ است، رویکرد استفاده از کاغذ داخلی را نادیده میگیرند اما باید زمان و هزینه استفاده از آن هم محاسبه شود. همچنین باید ارز مورد نیاز در حد مناسب برای بخشهای مختلف تامین شود تا بتوان از همه ظرفیتها استفاده کرد.
آمار بازدید ناامیدکننده نیست
جوادی با تاکید بر اینکه نمیتوان آمار دقیقی درباره تعداد بازدید ارائه کرد، افزود: سازوکارهایی برای تخمین تعداد بازدید در نظر گرفته شده است. برخی دوستان از سازو کارهایی استفاده میکنند تا بازدید در ساعت خاصی مشخص شود، میتوان گفت آمار بازدید ناامیدکننده نیست. گاهی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر داخل شبستان هستند و با محاسبه زمانی میتوان تعداد تقریبی بازدیدکنندگان را به دست آورد. همچنین نمیخواهیم رقمهایی اعلام کنیم که واقعی نباشد.
او با اعلام رضایت از همکاری با شهرداری و صدا و سیما ادامه داد: شهرداری اگر دیرتر وارد تبلیغات شد به این دلیل بود که رویدادهای دیگری در حال برگزاری در شهر بود و در مجموع همکاری خوبی با نمایشگاه کتاب داشتند. افزایش حضور در نمایشگاه نشان میدهد تاثیر خود را داشته است.
رئیس نمایشگاه کتاب درباره تخلفهایی که در نمایشگاه کتاب توسط ناشران اتفاق میافتد، توضیح داد: اتفاقهایی که در نمایشگاه میافتد نتیجه رویکرد کلی است. ما باید کارگروه بررسی تخلفها را فعال کنیم و همچنین باید در نظر داشت حتی با استانداردهای کارگروه تخلفات نمیتوان گفت کدام اثر کتابسازی است. چیزی که در نمایشگاه دیده میشود مساله سطحی از مشکلی عمیق است و باید با همکاری با صنف این مشکل حل شود.
او با اشاره به اینکه نخستین اقدام بعد از کسب سمت معاونت فرهنگی جمعبندی نمایشگاه کتاب خواهد بود، افزود: اولین اقدام من در معاونت فرهنگی جمعبندی کاستیها در رویدادهای بزرگی مانند نمایشگاه کتاب خواهد بود. حفظ و تقویت این رویداد مهم است؛ همچنین میتوان بهتر عمل کرد تا نقاط قوت آن را تقویت کنیم. بیشتر به سمت بینالمللی شدن برویم اگر نمایشگاه کتاب فروشگاه مجازی دارد، چرا نتواند به ایرانیان خارج از مرزها خدمات ارائه کند؟ ایرانیانی داریم که اهل فرهنگ و تحصیلکرده و خارج از مرزهای ایران هستند، این گروه مخاطبان کتاب ایرانی هستند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ با تاکید بر اینکه عملکرد بخش بینالملل نمایشگاه در حد متوسط است، ادامه داد: اگر بتوانیم ارتباطهای نشر را قویتر کنیم بهتر است، برخی ناشران در نمایشگاه نمایندگی دارند و بهتر است خودشان در نمایشگاه شرکت کنند. بخشی از این در اختیار ماست و برخی به تحریم و معادلات اقتصادی بر میگردد.
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا کرده است.
ارسال نظر