دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۲

وزیر ارشاد:

«سندنویسی» زبانی مشترک بین هنرمندان با حاکمیت، ذی‌نفعان و میان هنرمندان ایجاد می‌کند

تشییع مهدی مسعودشاهی 26 اسفند 1403؛ سید عباس صالحی

سینماپرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشتن سند در حوزه‌های هنری را مفید دانست و گفت: این امر زبانی مشترک بین هنرمندان با حاکمیت و دیگر ذی‌نفعان ایجاد می‌کند.

به گزارش سینماپرس، یکصد و هجدهمین جلسه شورای هنر به ریاست سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای این شورا برگزار شد.

سیدعباس صالحی در این جلسه که با حضور نمایندگان انجمن‌های هنرهای تجسمی برگزار شد، گفت: در راستای عمل به سند مهندسی فرهنگی، دستگاه‌های مختلف باید اسنادی را تهیه می‌کردند.

وی با اشاره به مسیری طراحی اسناد، افزود: در فرآیند چگونگی طراحی سند باید توجه داشته باشیم که ملاحظات ذی‌نفعان اصلی در نظر گرفته شود و حتی‌ اگر آنها این سند را تنظیم نمی‌کنند در مسیر فراوریِ سند، از نظر آنها استفاده کنیم تا جایی که به اقناع نسبی برسند؛ باید توجه داشته باشیم یکی از عللی که این اسناد در مقام اجرا نمره خوبی نمی‌گیرند این است که ذی‌نفعان اصلی اقناع نشده‌اند.

صالحی تصریح کرد: با همین نگاه جلسات متعددی را با موضوع اسنادی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نرسیده بودند برگزار و سعی کردیم ملاحظات ذی‌نفعان را در آن اعمال کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، گفت: سندنویسی چند فایده دارد؛ اول اینکه زبانی مشترک بین هنرمندان با حاکمیت، ذی‌نفعان و میان هنرمندان ایجاد می‌کند.

وی افزود: ویژگی مثبت دیگری که سندنویسی دارد این است که «ادبیات ثبات» ایجاد می‌کند؛ «ثبات نسبی» موجب می‌شود تغییر مدیران آشفتگی ایجاد نکند و به هنرمندان امکان «استقرار نسبی» می‌دهد.

صالحی تصریح کرد: فایده دیگر سندنویسی این است که متنی قابل ارجاع برای وفاق نسبی در نظام حکمرانی ایجاد می‌کند. متن اینچنینی موجب می‌شود فضایی برای حکمرانیِ کمتر متناقض به وجود آید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سندنویسی در حوزه‌های فرهنگی و هنری می‌تواند به حل برخی مشکلات کمک کند، گفت: اگر پذیرفتیم به سند نیاز داریم باید مشخص شود از سند چه انتظاراتی داریم؟ و آن سند چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد اما متاسفانه انتظاراتمان از سند را بیان نکردیم؛ سندنویسی به چنین مقدمه‌ای نیاز دارد.

صالحی تصریح کرد: مساله دیگر این است که نظام تدوین سند چگونه باید باشد؛ سندنویسی را به صنف بسپاریم یا بخش دیگری این کار را انجام دهد و سپس صنف نظر بدهد؟ یا ترکیبی از هردو؟ اگر هدفمان از سندنویسی را مشخص کنیم درمورد نظام تدوین سند بهتر می‌توانیم تصمیم بگیریم.

در یکصد و هجدهمین جلسه شورای هنر مشکلات حوزه هنرهای تجسمی با حضور تعدادی از فعالان این صنف بررسی شد و چالش‌ها، ضرورت‌ها و الزامات سند نویسی در این حوزه در معرض بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.