وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بازار داغ تولید و اکران فیلم های طنز و کمدی که استقبال مخاطب از آن ها سازندگان این قبیل آثار را میلیاردر کرده پیش از هر چیز نشان دهنده نیاز و توجه تماشاگران سینما به فیلم های شاد، امید آفرین و خنده دار سالم و با محتوای کمدی های خانوادگی و اجتماعی است؛ این علاقه شایسته و درست که پاسخ شایسته و صحیح هم می طلبد جماعتی از سوداگران سینما را که در سینما فقط به دنبال کسب شهرت و ثروت هستند به فکر بهره گیری و سوء استفاده از احساسات و تمایلات مخاطب سوق داده تا با تولید فیلم های سبک و سطحی که از نظر محتوا و ساختار سینمایی جز تکرار، تقلید و ضعف و سطحی نگری حرفی برای گفتن ندارند کیسه های خود را با گیشه گره بزنند دامنه این سوء استفاده تا بدان جا گسترش یافته که حتی برخی کاربلدان سینمای کمدی هم سوار بر موج سطحی ترین سلیقه ها دست به ساخت فیلم هایی زده اند که حاصل کپی کاری از روی فیلم های درجه چندم خارجی و آمریکایی و فیلمفارسی های منحط پیش از انقلاب است.
آذین ادامه داد: آن ها با نمایش ضعیف قصه های ناپخته و سخیف و از طریق طرح دیالوگ ها و شوخی های سبک، غیر اخلاقی و توهین آمیز به خانواده ها علاوه بر سرعت بخشی به ابتذال در سینما می خواهند جیب های خود را پر پول کنند. ساخت این سری فیلم ها از فیلمسازان صرفاً بازاری تعجب آور نیست ولی تولید آن ها از سوی هنرمندانی که در کشور دارای وجهه اجتماعی هستند و در کارنامه هنری خود آثار قابل اعتنا دارند خردمندانه، هنرمندانه و پذیرفتنی نیست. ساخت و ارائه فیلم به ویژه فیلم های کمدی، برنامه ریزی، هدایت، مدیریت و تخصص و تعهد نیاز دارد.
این منتقد سینما خاطرنشان کرد: «دراکولا» ی رضا عطاران بازیگر و کارگردان پول ساز فیلم های متوسط سینمای تجاری ایران به عنوان سومین ساخته سینمایی او فیلمی سطحی، و کاذب بوده و سعی دارد با هجو و هزل و لودگی سرگرم کننده و کم و بیش جذاب باشد این فیلم که به گونه ای یک اثر کمدی وحشت منتهی از نوع پیش پا افتاده و بازاری آن تلقی می شود موضوع ده ها فیلم و سریال و داستان مشهور ادبیات، تلویزیون و سینما که بازگویی قصه یک شبه انسان خون آشام است را به هجو و تمسخر کشیده است.
وی با تأکید بر اینکه «دراکولا» ضمن بازگویی به اصطلاح طنازانه قضایای خون آشامی و احوال خون آشامان نشان دهنده گرایش عطاران به فیلم های ژانر وحشت هم است اظهار داشت: رضا عطاران که بازی ها و شوخی هایش برای مخاطب سیما و سینما آشنا و تکراری است این بار در قالب داستان یک خون آشام به صورت نیم جدی و شوخی زندگی معتادان و دراکولایی معتاد را به شیوه ها و شکل های ترسناک خنده دار در فیلم خود به نمایش گذاشته است.
آذین ادامه داد: صرف نظر از بخش های به ظاهر خنده آفرین فیلم که ملهم از کمدی کلام سخیف و موقعیت نمایی و تقلید و شبیه سازی لوده آمیز است روایت پرداخت فیلم عطاران به دلیل محوریت شخصیت و اعمال و رفتار خون آشامان از مقوله های ترس و وحشت نیز سهم بسزا برده است. موضوع خون آشام معتاد که برای تأمین اعتیاد و مواد مخدر خود همه کار می کند به خودی خود سوژه ای خنده دار در سینمای کمدی سطحی و بازاری ایران است. از همین منظر عطاران از این مضمون در شکل دهی آدمک ها و موقعیت های کمدی متوسط فیلم بهره برده تا هرطور شده تماشاگر را سرگرم کرده و بخنداند؛ گرچه این کمدین و کمدی ساز نام و چهره آشنا از منظر روایت فیلمفارسی گونه داستان فیلم و کارگردانی تقریباً جمع و جور آن و گرفتن بازی های به نسبت قابل تحمل از بازیگرانش از جمله: سیامک انصاری، ویشکا آسایش، لوون هفتوان و لیلا بلوکات در «دراکولا» به موفقیت به نسبت متعارف آثار سرگرم ساز رسیده و فیلمش می تواند در دوره غیبت آثار کمدی حرفه ای پر مخاطب بوده و گیشه را در آغوش کشد ولی تماشای این اثر با آنکه دقایقی از آن ممیزی شده به علت وجود صحنه ها و لحظه های شبه ترسناک و شوخی ها و دیالوگ های سبک و نازیبا مناسب تماشای خانواده های ایرانی نیست و به ویژه کودکان و برخی خانم ها را مضطرب و آزرده می کند.
این منتقد سینمای کشور در خاتمه این گفتگو ابراز داشت: در هر حال فیلم به ظاهر کمدی وحشت رضا عطاران که تعلق درستی هم به ژانرهای کمدی و وحشت نداشته و تنها ظاهری شبیه این دو ژانر دارد به جز ایجاد سرگرمی و سودآوری در گیشه هدف دیگر ندارد و صرفاً به عنوان یک فیلم متوسط تجاری برای پول سازی عطاران و تهیه کننده فیلم و خالی کردن جیب تماشاگر ساخته شده است.
گفتنی است؛ به جای خلاصه داستان این اثر سینمایی آمده است: (باصدای آهسته) الو…سلام قربان…خوبین… آقا منو دزدیدن… بله… نمی شناسمشون…نه خیر سرکاری چیه…من چه می دونم چرا گوشیمو نگرفته… ۳۸ سال، سنمو چرا می پرسین؟ …نمی دونم کجا… شما باید پیدام کنین…آقا من گوشی ام آیفونه… ردیاب دارد…نمی شه پیدام کرد؟ …آقا اومد…من قطع می کنم … .
بازیگران «دراکولا» عبارتند از: ویشکا آسایش / لوون هفتوان / سیامک انصاری / ژاله صامتی / لیلا بلوکات / امید روحانی / محمود نظرعلیان / نیما راد / عباس محبوب / صادق حسنی / فروغ لسانی / فریده گل محمدی / محمد عدالتزاده / ژیلا دائی / علی مهربانی / محمود بیاتی / علی دوریش / سپیده جمالزاده و بازیگران خردسال سوگل محرابی و آرش دوست محمدی.
علاوه بر رضا عطاران نویسنده و کارگردان، علی سرتیپی تهیه کننده، فرشید احمدی مدیر صدابرداری، سعید ملکان طراح گریم، محسن نصر الهی طراح صحنه، سحر شهامت طراح لباس، مدیرتولید کامران حجازی، یوسف وجدان دوست برنامهریز و دستیار اول کارگردان، زهرا تحقیقی منشی صحنه، محمد بدرلو عکاس از دیگر عوامل تولید فیلم سینمایی «دراکولا» هستند.
نظرات