تهیه کننده فیلم سینمایی «فصل نرگس» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که هنرمندان واقعی و نه هنردوستان، به خصوص افرادی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند اگر تمایل شخصی هم نداشتند ناگزیر به مطالعه در زندگی شان بوده اند اما مدیران فرهنگی ما حتی به اندازه هنرمندان مطالعه ندارند و گویا با کتاب و مطالعه و کتاب خوانی قهر هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه این اتفاق فقط در جامعه فرهنگی نیست و ما سال ها است شاهد آن هستیم که سرانه مطالعه در کل جامعه و کشور بیش از حد پیین آمده است. این روزها در بازار نشر کتاب های زیادی چاپ و روانه پیشحوان فروشگاه ها می شوند اما هیچ خریداری برای آن ها وجود ندارد و کم کم ما شاهد اتفاق شومی هستیم که فرهنگ، دانش، خرد و مهارت از جامعه رخت برمی بندد.
صباغ سرشت با تأکید بر اینکه ما این روزها دچار نوعی آفت فرهنگی شده ایم اظهار داشت: بسیاری از افراد بر این تصور هستند که اگر در طول روز مطالب کانال ها و گروه های تلگرامی را می خوانند برایشان به عنوان مطالعه است در صورتی که مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود تنها اطلاعات است و تفاوت آن با مطالعه زمین تا آسمان است. در واقع ما در کشورمان استفاده درستی از تکنولوژی نداریم و بر این اندیشه هستیم که بودن در فضاهای مجازی به خرد و دانش مان اضافه می کند.
مدیر تولید فیلم سینمایی «یک روز دیگر» خاطرنشان کرد: اگر مدیرانی در حوزه فرهنگ و هنر حضور پیدا کنند که باسواد و سخت گیر باشند قطعاً ما دیگر شاهد چنین معضلاتی در کشورمان نخواهیم بود. من اعتقاد دارم هنوز برای هدایت درست جامعه در یک مسیر دارای اندیشه و خرد دیر نشده است. ما نیاز به مدیرانی در حوزه فرهنگ و هنر داریم که همواره هنرمندان را نه بر اساس سلیقه های شخصی شان که بر اساس دانش و بینش و خردشان در مسیر درست هدایت کنند و موجبات رشد و تعالی و پیشرفت آثار فرهنگی و هنری را فراهم آورند.
این سینماگر با انتقاد از حضور افراد غیرمرتبط با حوزه فرهنگ و هنر به عنوان مدیر فرهنگی تصریح کرد: این روزها در کشور ما جای همه چیز با هم عوض شده است!؛ ما شاهد حضور افرادی در سمت و پست های مدیریتی فرهنگی هستیم که هیچ گونه ارتباطی با این حوزه ندارند و این مسأله بسیار غلط و آسیب زننده است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه اگر آثار سینمایی ۲و۳ دهه گذشته سینمای کشور اغلب شاخص و درخشان بود و امروزه از آن ها به عنوان فیلم های ماندگار سینمای ایران یاد می شود همگی به دلیل حضور مدیریت خوب و فیلمسازانی با سواد بود یادآور شد: در آن زمان همه چیز در سینمای ما سر جای خود قرار داشت. هنرمندان ما همگی فرهیخته و دارای مطالعه بودند و اگر می خواستند راجع به هر سوژه و موضوعی فیلم بسازند ماه ها و بعضاً سال ها در رابطه با آن موضوع مطالعه و تحقیق می کردند اما امروزه همه چیز در سینمای ما به شدت سهل انگارانه شده است.
صباغ سرشت افزود: از سوی دیگر مدیران فرهنگی و سینمایی آن دوران نیز افرادی بسیار آگاه، باتجربه، باسواد و با دانش بودند و همه این ها دست در دست هم می داد و موجبات تولید آثار فرهنگی درخشان و شاخص در سینمای کشور را فراهم می کرد و امیدوارم که ما بتوانیم از این وضعیت سهل انگارانه ای که امروزه دچار آن شده ایم بیرون بیاییم و مجدداً با حضور مدیرانی آگاه و خردمند شاهد فعالیت هنرمندانی دارای مطالعه و اندیشه ورز در کشور باشیم.
ارسال نظر