کارگردان مستند «سواحل اشک و زیتون» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: مسئولان فرهنگی و سینمایی متأسفانه هیچ نگاه و توجهی به موضوعات ارزشی و استراتژیک ندارند؛ مدت ها است ما نه شاهد تولید آثار ارزشمند استراتژیک در سینمای مستند هستیم و نه هیچ تقدیر و قدردانی از پدیدآورندگان این آثار صورت می گیرد؛ مسئولان نه بودجه ای برای تولیدات ارزشمند اختصاص می دهند و نه هیچ نظارتی بر عملکرد اشتباه آن ها وجود دارد.
برجی سپس با بیان اینکه اگر احیاناً یکی دو فیلم در این حوزه تولید می شود تمام سرمایه آن توسط خود اشخاصی تأمین می شود که دغدغه این موضوعات را دارند اظهار داشت: این اتفاق در حالی رخ می دهد که در پنتاگون دفتری وجود دارد مخصوص هالیوود؛ در واقع همکاری بسیار نزدیک و قابل تأملی بین هالیوود و پنتاگون وجود دارد به نحوی که هر کاری را که پنتاگون می خواهد در دنیا انجام دهد قبل از آن هالیوود با تولید فیلم زمینه آن را فراهم آورده است اما در کشور ما چنین اندیشه و بینشی وجود ندارد و سیاست مسئولان ما بر پایه انفعال است و بس!؛ در واقع نگاه مسئولان فرهنگی و سیاسی کشور کلاً بدون استراتژی است.
کارگردان مستند «مادران صربرنیتسا» خاطرنشان کرد: این باعث تأسف است که بنده و امثال بنده برای سینمای مستند فیلم هایی را ساختیم که با نامهربانی و عدم استقبال از سوی آن ها مواجه شده، فیلم هایی که تماماً با استراتژی مشخص بوده اند و هدف های جدی داشته اند. این اتفاقات حال بنده را به شدت بد می کند و باعث می شود دیگر امیدم را نسبت به سینمای ایران به طور کلی از دست بدهم.
این سینماگر تصریح کرد: آقایان مدیر و مسئول نباید مسائل کلان کشور را با دیدگاه های شخصی بنگرند؛ آن ها موظف هستند از مستندسازان سیاسی و فرهنگی حمایت کنند؛ ما مستندسازانی هستیم که دیدگاه داریم، تحلیل دارم، با دغدغه مستند می سازیم؛ مگر ما چند مستندساز بحران در کشورمان داریم که اینطور با بی مهری آقایان روبرو می شویم؟ نهایتاً تعداد ما به ۲۰ نفر می رسد اما همین تعداد اندک هم با کوته فکری و تنگ نظری برخی از مسئولان جایی برای حضور و فعالیت شان فراهم نیست.
وی تأکید کرد: جشنواره سینماحقیقت باید جایگاهی برای عرضه و حضور آثار استراتژیک و ارزشمند باشد؛ این وظیفه یکایک مسئولان کشور و دولت است که از مدیران سینمای مستند مطالبه این را داشته باشند که به صورت جدی و دقیق حمایت ویژه از سینمای استراتژیک داشته باشند و آثاری در این رابطه تولید کنند؛ متأسفانه وضعیت به گونه ای است که آقایان مانع از فعالیت فیلمسازانی مانند بنده می شوند!
برجی در پایان این گفتگو متذکر شد: بی توجهی شدید به سینمای مستند باعث شده تا ما به طور کامل عرصه را به طرف مقابل واگذار کنیم و خودمان با بی تدبیری کامل دست روی دست بگذاریم و هیچ کاری در این حوزه انجام ندهیم. سینمای مستند در اغلب کشورهای پیشرفته جهان و در میان رسانه های دنیا امروزه جایگاه اول را دارد. جایگاه این سینما در دنیای امروزه بسیار مهم است اما از آنجا که نگاه مسئولان ما به این نوع سینما از ابتدا خوب نبوده و به مستند و عکس و امثال آن از ابتدا توجهی نمی کردند ما امروزه بسیار از دنیا عقب افتاده ایم و فاصله مان با رسیدن به یک جایگاه متعالی و استاندارد بسیار زیاد شده است.
ارسال نظر