به گزارش خبرنگار تلویزیونی سینماپرس، در نخستین برنامه «هفت» بعد از تعطیلات نوروز، فریدون جیرانی ضمن بیان توضیحاتی در زمینه اکران نوروزی دو فیلم «خصوصی» و «گشت ارشاد» و عدم حضور نمایندگان شهرداری و حوزه هنری در برنامه برای بررسی مشکلات پیش آمده، بیان کرد: حاضر نشدن این افراد در برنامه امشب موجب شد تا بحثها پیرامون آرایش اکران این فیلمها باشد.
در ادامه برنامه رویدادهای هفته سینمای ایران از 26 اسفند سال 90 تا 18 فروردین سال جاری به نمایش گذاشته شد. در این گزارش بیان شد که بعد از آخرین برنامه سال 90 هیچکس تصور نمیکرد که سینمای ایران یکی از پرخبرترین روزهای خود را در تعطیلات نوروز پشت سربگذارد.
در ادامه، گزارش هفتگی به مبحث تجمع مردم برای اکران فیلمها پرداخت و عنوان کرد: با اکران دو فیلم «خصوصی» و «گشت ارشاد» بسیاری از مردم به مقابل سینماها رفته و خواستار توقف اکران این فیلمها شدند اما وزیر ارشاد عنوان کرد که «هیچ نهاد و فردی جز وزارت ارشاد نمی تواند راجع به فیلمها و توقف اکران آنها نظر بدهد، و هیچ فیلمی از اکران پایین کشیده نمیشود.» وزیر ارشاد به دنبال سخنان امام جمعه تهران سید احمد خاتمی، در جلسه هیئت دولت نیز بیان کرده بود: «هیچ فیلمی در ایران مستهجن نیست و اکران این دو فیلم ادامه پیدا می کند.» همچنین سازمان سینمایی و شورای صنفی نیز با تاکید این گفتار توقف اکران این دو فیلم را در شهرستانها غیرمجاز دانستند.
پس از اتمام پخش رویدادها مسعود کیمیایی به عنوان اولین مهمان تلفنی برنامه «هفت» با تاکید بر سلامت کامل خود، گفت: پس از پشت سر گذاشتن مریضی رمان نیمه ماندهام را تمام خواهم کرد.
وی در ادامه و در توضیح فیلم جدید خود عنوان کرد: این فیلم به تهران می پردازد، موضوع این فیلم متأسفانه با فضا و نگاهی متفاوت از کارهایم قبلیام و در آرامشی ظاهری و با التهاب درونی است. کیمیایی در مورد بازیگران حاضر در این فیلم افزود: بازیگران اصلی این فیلم سعید راد و اکبر زنجانپور هستند، به علاوه از بچههای مدرسه (کارگاه آزاد فیلم) در این فیلم نیز استفاده میشود.
مسعود کیمیایی با بیان این که فیلم تازهاش نیز قهرمان محور است، فیلم بدون قهرمان را فیلم ندانست.
این کارگردان سینمای ایران در نگاهی به سینمای ایران بیان کرد: سینما دستخوش یک نوع تلاقی تفکرها شده است، که این موضوع از یک سو خوب و از سمت دیگر باید مراقب آن باشیم. وی ادامه داد: ساخت یک فیلم و ارائه آن نباید دچار اضطراب شود.
پس از اتمام صحبتهای مسعود کیمیایی نقد فیلم «انتهای خیابان هشتم» با حضور علیرضا امینی کارگردان این فیلم و مسعود فراستی منتقد سینما و تلویزیون آغاز شد. امینی از سانسور 28 دقیقهای فیلماش در ابتدا و تاخیر 5/1 ساله اکران آن اظهار نارضایتی کرد و تا انتهای برنامه علیرغم انتقادهای فراستی از فیلمنامه و محتوای فیلم تنها به بیان این بی عدالتی پرداخت.
مسعود فراستی مشکل فیلمنامه «انتهای خیابان هشتم» را اساسی دانست و گفت: در این فیلم شخصیتهای داستان، روی هوا هستند و علاوه بر این 8 خرده قصه در فیلم داشتیم که هیچ کدان آنان به یکدیگر ارتباطی نداشته و به پایان نرسیدند.
در پاسخ به این انتقادها علیرضا امینی نقدهای مسعود فراستی را وارد ندانست، و بیان کرد: داستان این فیلم شخصیت محور نیست. این فیلمنامه با توجه به حوادث و رویدادها نوشته و پرداخته شده است. من تلاش داشتهام که افراد را با توجه به موقعیتهای حساس به تصویر بکشم.
وی در ادامه بیان کرد: سینمای روز ایران را نمیتوان با سینمای کلاسیک جهان سنجید!
امینی درباره بیعدالتی در اکران نیز در چند جای حرفهایش سخن گفت و ضمن سخن از رقابت نابرابر با فیلمی که 100 سینما در کشور در اختیار دارد، به گلایه از اختصاص سالنهای «گشت ارشاد» در شهرستانها به فیلم «قلادههای طلا» سخن گفت و گفت که چرا باید تشکلهای نظامی درباره اکران فیلمها نظر بدهند؟
در قسمت دوم برنامه «هفت» حبیب کاوش سخنگوی شورای صنفی مهمان برنامه شد و در خصوص آرایش اکران فیلمهای نوروزی به بحث و گفتوگو پرداخت.
کاوش آرایش اکران فیلمهای نوروزی امسال را بهترین چیدمان دانست و اظهار کرد: برای نوروز امسال 15 فیلم از وزارت ارشاد پروانه دریافت کردند که شورای صنفی نیز 5 فیلم از بهترینها را برای اکران نوروزی انتخاب کرد که دو فیلم آن پرمخاطب و مابقی معمولی بودند.
امیرحسین علمالهدی نیز در تماسی تلفنی، چینش فیلمهای نوروزی را یک اشتباه عنوان کرد و این موضوع را ناشی از تعامل شورای صنفی با وزارت ارشاد دانست.
محمدصادق کوشکی در گفتوگوی تلفنی گفت: «متأسفانه بعد از 2 خرداد سینمای ایران به جاذبه های جنسی و سکس پنهان گرایش پیدا کرده» وی ادامه داد که تصور میشد در دولت نهم و دهم این روند از بین رفته و سینمای دینی رشد کند اما فیلمها نشان داد که این اتفاق نیفتاده است.
این کارشناس افزود: اکران فیلمهای «خصوصی» و «گشت ارشاد» توهینی به اعتقادات بسیاری از مخاطبان است.
مسعود فراستی که استودیو برنامه را ترک کرده بود در تماسی تلفنی برای حوزه هنری به خاطر جلوگیری از اکران این فیلمها در سینماهای خود اظهار تأسف کرد و برای افرادی که خود را به جای قانون میدانند اظهار ناراحتی کرد.
وی فیلم سعید سهیلی را شرافتمندانه دانست، هرچند که اعتقاد داشت «خصوصی» فیلم بسیار بدی است. فراستی در ادامه ضمن اعتراض به بیان مداوم ابتذال در سینمای ایران گفت: «این لفظ را بدون داشتن اطلاعات دقیق از فیلمها به کار نبرید.»
کوشکی به این سخنان فراستی اعتراض کرد و حبیب کاوش نیز بیان کرد: اکران فیلمها در هر مقطع زمانی به عهده وزارت ارشاد است و شورای صنفی در اینباره نظر مستقیم نمیدهد و تنها در مورد فیلمها توصیههایی میکند.
انتهای پیام/م/ع.آ
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۳
گزارش سینماپرس از برنامه «هفت» با موضوع اکرانهای نوروزی:
گلایههای علیرضا امینی از بیعدالتی اکران در «هفت» / بحث درباره مسائل جنسی و سکس پنهان روی آنتن تلویزیون!
سینماپرس – گروه تلویزیون: در بخش نقد فیلم «انتهای خیابان هشتم» برنامه هفت علیرضا امینی از بیعدالتی در اکران فیلمش گفت/ در بخش دوم، بررسی اکران نوروزی، محمدصادق کوشکی: بعد از 2 خرداد سینمای ایران گرفتار جاذبههای جنسی و سکس پنهان شد. علمالهدی: چینش اشتباه فیلمهای نوروزی ناشی از تعامل شورای صنفی و وزارت ارشاد است.
ارسال نظر