حجت الاسلام نصرالله پژمان فر؛ عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس درباره فیلم های این دوره از جشنواره فیلم عنوان کرد: ما باید نگاه کنیم که در فیلم به دنبال چه هستیم زمانی ما می بینیم یک فیلم می خواهد یک واقعیت هایی را منتقل کند اما یک زمانی است که می خواهیم یک فضایی را در فیلم ایجاد کنیم من فکر می کنم بعضی از این کارگردان ها و فیلمنامه نویس ها یک مقداری از این ماجرا عبور کردند و حتی واقعیت های تلخ را در جامعه نشان می دهند که واقعیت ندارند یا همگانی نیست و استثنای جامعه ماست.
وی افزود: کارگردانان و فیلمسازان گاهی در نشان دادن اموری که غیر واقعی است افراط می کنند و طبیعتا در ذهن مخاطب بازخورد خوبی منعکس نمی شود. این ماجرا باید مدیریت شود یعنی ما در فضای سینما باید مدیریت کنیم تا فضای سینما به این سمت کشیده نشود که مخاطبین ما در یک فضای غیر واقعی قرار بگیرند.
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی گفت: بعضی فیلم ها هستند که مسایلی را هدف گرفته اند که آدم نگران می شود شاید مخاطب ما هم نسبت به این موضوع خیلی متوجه این مسئله نمی شود. برای مثال بعضی از فیلم ها هستند که یک باوری را در مخاطبین ما ایجاد می کند. فیلم «خانه پدری» به طور عمیق باورهای سنتی ما را هدف گرفته و به این ها هجمه می برد خوب البته نقطه های قوتی هم دارد اما در عین حال جای تامل دارد.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که در کل سینما باید یک سری از واقعیت ها را به مردم بگوییم و نیازهای مردم را در فضای سینما که در نیازهای داخلی،خارجی، سبک زندگی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ریز می شود با یک زبان همه فهم و هنری به منتقل آن ها کنیم. امروز در سینمای ما یک چنین ماموریتی حس نمی شود. ما باید برای مردم پیام رسان باشیم و یکسری واقعیت ها را به مردم برسانیم که گره ای را باز را از مشکلات جامعه باز کند.
پژمان فر افزود: امروز در فضای سینمای ما فیلم های خوب زیاد است اما بعضی از فیلم ها اصلا گره ای باز نمی کنند یعنی هیچ نوع تحول فکری در بیننده با دیدن آن ایجاد نمی شود و گاهی هم فیلم فضای سیاهی را به مخاطب منتقل می کند که مخاطب نسبت به آن نیازمندی هایش نتیجه عکس می گیرد.
وی گفت: من اگر بخواهم یک انتقاد بکنم این است که سینمای ما یک جریان مدیریت شده نیست و مسیر خود را دارد. ما در این فیلم ها، کارهای خوبی هم داشتیم. البته ما مجلس شورای اسلامی قطعاً زمانی را به این اختصاص خواهیم داد تا در مورد تک تک فیلم ها انتقاد و نقاط ضعف و قوت آن ها را بررسی می کنیم. همه فیلم ها بالاخره کم و زیادی دارد اما در مجموع برخی از فیلم ها خوب بوده است به طور مثال فیلم «چ» فیلم خوبی است اگر چه انتقاد هم دارد. البته من «شیار 143» را هم از دسته فیلم های خوب می دانم.
پژمان فر درباره فیلم «رستاخیز» عنوان کرد: من فیلم «رستاخیز» را ندیدم اما دوستان من که دیده اند بعضی از سکانس های ان را برای من منتقل کردند البته خود من نیز به صورت ریز این مسایل را پیگیری کردم اما اظهار نظر قطعی درباره آن نمی کنم فقط یکی از نکته هایی که در فیلم های تاریخی لازم است که به آن توجه شود این است که این فیلم یک فیلم تاریخی است و آن هم تاریخی که مردم ما سالیان سال است از اول زندگی آن را هر سال با جزئیات مرور می کنند پس باید فیلم براساس یک مستندات دقیق تاریخی باشد.
وی افزود: بعضی از این استنادهای تاریخی جای شبهه دارد که فیلم از این لحاظ دچار اشکال است و می توانست این ضعف ها را هم نداشته باشد.
وی گفت: در مجموع ما انتظار داریم جشنواره امسال بهتر از سال های گذشته باشد و ما باید به این سمت برویم که این تجربه 32 ساله انقلاب اسلامی رشد کند البته ما تعامل بسیار خوبی را با معاونت سینمایی وزارت ارشاد داشتیم و همکاری خوبی بوده، در تعامل ما برخی از فیلم هایی که واقعا به درد این طراز نمی خوردند از چرخه حذف شدند بعضی فیلم ها اضافه شدند و این ها همکاری کمیسیون و معاونت سینمایی است بعضی از مسایل را هم ما و هم معاونت سینمایی تلاش کردیم اما سطح انتظارات یک مقدار بیشتر است.
وی افزود: در جمع بندی این مسایل ما بعد از تمام شدن جشنواره حتما در کمیسیون فرهنگی معاونت سینمایی و همکاران آن ها هم به عنوان تقدیر کردن و هم در یک فضای صمیمی نقطه نظرات و جمع بندیمان را نسبت به این مسایل عنوان می کنیم.
ارسال نظر