گلاره عباسی در گفتگو با خبرنگار مستقر سینماپرس در بیستمین نمایشگاه مطبوعات افزود: فرهنگ سازی درهر زمینه و مسئله ای همیشه زمان بر و دشوار است و تا برای زمینه های گوناگون فرهنگ سازی شود، زمان زیادی طول خواهد کشید. مطبوعات و عرصه خبر رسانی نیز از این مقوله جدا نیست و متاسفانه هنوز فرهنگ سازی درستی در این زمینه صورت نگرفته است. با نیم نگاهی ساده می توان به این مهم دست یافت که سینما و رسانه می توانند با هم مفید واقع شده و فرهنگ سازی کنند و به نحوری تعیین کننده فرهنگ کشور شوند.
بازیگر سریال تلویزیونی «کتابفروشی هد هد» در ادامه با اشاره به اینکه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده زیاد از اینترنت و دنیای مجازی، نسبت به سال ها قبل به تعداد رسانه ها بسیار افزوده شده است تاکید کرد: ما پیش از این انواع مجلات و روزنامه ها را داشتیم اما با پیشرفت هایی که در زمینه استفاده از اینترنت حاصل شده است مشکلات در رسانه ها هم به همان شکل فزونی یافته است. متاسفانه بسیاری از سایت های اینترنتی مرتباً در حال انتشار اخبار کذب و خلاف واقع هستند و شایعه سازی می کنند و این در حالی است که ما در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم و باید به اصول اسلامی آن پایبند باشیم اما در این زمینه از تمامی کشورهای غربی هم عقب مانده تر هستیم.
وی افزود: متاسفانه خیلی از رسانه ها جهت دار صحبت می کنند و تنها در پی خبر سازی هستند و اخلاق را رعایت نمی کنند. انعکاس حقیقت و واقعیت و اخلاق حرفه ای نکته ای است که همیشه و در همه حال باید رعایت شود و این مسئله ای است که همانطور که پیش تر اشاره کردم نیاز به فرهنگ سازی دارد و مسلماً در این سال ها درست نخواهد شد.
بازیگر فیلم سینمایی «اشیاء از آنچه در آینه می بینید به شما نزدیکترند» خاطر نشان کرد: من منکر این نیستم که نباید اخبار داغ و حاشیه ای در سینما وجود داشته باشد چرا که بالاخره این نوع خبر نیز مخاطبان خاص خود را دارد اما انتشار این اخبار هم بایستی متعهدانه باشد تا خدای ناکرده در کشور اسلامی ما حقی از شخصی ضایع نشود.
عباسی سپس با تاکید بر این نکته که رسانه های تخصصی سینمایی در روند تولیدات فیلم ها تاثیر بسزایی دارند گفت: اخبار و نقدهای رسانه ها بر سرنوشت فیلم ها به شدت موثر است. اما سوال مهمی که پیش می آید این است که ما چقدر توانسته ایم این تاثیر پذیری را در راستای نیل به اهداف مثبت دنبال نماییم و چه کارهایی برای فرهنگ سازی صحیح و اصولی آن برداشته ایم و رسانه ها تا چه میزان توانسته اند باعث شوند تا مثلاً مردم بیشتر به سینما بروند و فیلم ببیند و یا چقدر آن ها را تشویق به کتاب خواندن کرده اند؟ متاسفانه رسانه های ما تنها در پی خبر سازی هستند که مثلاً فلان فیلم چقدر فروخته است. هرچند که این نوع اخبار هم مورد نیاز ما است اما بهتر است که رسانه ها به سمت و سوی تولید خبرها و مطالبی بروند که بتواند برای آحاد جامعه جذاب باشد و همه سنین را به وجد بیاورد. به عقیده من ما احتیاج به رسانه های عمیق تر و ریشه ای تری داریم و باید کمی دست از سطحی نگری های بی شمارمان برداریم.
این بازیگر در پایان این گفتگو در مورد جدیدترین فعالیت هایش اظهار داشت: تولیدات فیلم و سریال طی چند سال گذشته بسیار کم بوده و من در فیلم «شیار ۱۴۳» و سریال «مدینه» به ایفای نقش پرداخته ام و خیلی پیش نیامد که احساس کنم کاری هست که دوست دارم در آن ایفای نقش نمایم البته هیچگاه نگاه سخت گیرانه ای ندارم و مدیوم هم برایم مهم نیست و حتی بازی در فیلم کوتاه و تئاتر و حضور در رادیو و تلویزیون و سینما برایم فرقی ندارد اما تلویزیون را به خاطر مخاطبان میلیونی اش بسیار دوست دارم.
ارسال نظر