به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، تقریبا عادت کردهایم که هر چند وقت یک بار، فیلم جدید هالیوودی از یکی از اسطورهسازیهای آمریکایی را در بساط سیدی فروشها پیدا کنیم؛ فیلمهایی که گاه از شبه اسطورهها ساخته میشوند و گاه از آدمهای عادی و یا حتی جعلی که قرار است به اندازهی یک اسطوره برای مردم دنیا تصویر شوند.
اما در این میان، در سینمای ایران کمتر فیلم سینمایی را میتوان یافت که در عین خوشساختی، ستایش درستی از اسطورههای حقیقی این ملت داشته باشد.
به عنوان مثال «جهان پهلوان تختی» که یکی از اسطورههای بیبدلیل جوانان این کشور بوده و اتفاقا زندگی ورزشی و عادی و مبارزات پنهان و آشکار او در پیش از انقلاب اسلامی، با انگارههای سیاسی و ارزشی فعلی جامعهی ما همخوانی بسیار زیادی دارد، یکی از همان اسطورههایی است که تاکنون کار چندانی در ارتباط با او انجام نشده است.
سالهای قبل و در نیمه نخست دهه هفتاد، استاد علی حاتمی که در ساخت فیلمهایی با رنگ و بوی ایرانی و تاریخی ید طولایی داشت، تلاش کرد که برای نخستین بار «جهان پهلوان تختی» را روی پردهی نقرهای بیاورد اما این فیلم با درگذشت وی ناتمام ماند.
با مرگ علی حاتمی، «هدایت فیلم» که تهیهکننده «جهان پهلوان تختی» بود، اگرچه دوست داشت فیلم را سریعتر تمام کند اما هیچ کارگردانی حاضر به ادامه راه حاتمی نشد، چرا که گفته میشود فیلمنامهی کاملی در اختیار نبوده و ضمن آنکه صحنههای فیلمبرداری شده توسط علی حاتمی خیلی کم بوده است. نهایتا قرار شد بهروز افخمی «جهان پهلوان تختی» را بسازد؛ فیلمی که فضایی کاملا متفاوت با آنچه علی حاتمی مدنظر داشت را دنبال میکرد و اگرچه بازیگران چهره همراه بود اما نتوانست با اقبال مخاطبان روبهرو شود.
البته این نکته را نیز میتوان یادآور شد که زندهیاد علی حاتمی، خود یکی از چهرههای ویژ هنر ایران است که در طول نزدیک به دو دهه از درگذشت او، هنوز هیچ تلاشی برای شناساییاش به نسل جوانتر نشده است؛ جز آنکه هر سال در سالگرد درگذشت او، خاطرات همکارانش مرور شده و از فقدان این سینماگر متبحر ایرانی ابراز تاسف میشود!
به گزارش ایسنا، عکسی که به پیوست مشاهده میکنید را مصطفی شایسته (مدیرعامل «هدایت فیلم») از پشت صحنه فیلم سینمایی «جهان پهلوان تختی» منتشر کرده که در آن علاوه بر زندهیاد علی حاتمی، وی و تورج منصوری نیز حضور دارند. این عکس مربوط به آذرماه ۱۳۷۵ و چند روز قبل از درگذشت حاتمی است.
ارسال نظر