چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۸

در مراسم رونمایی از مستند «روزهای خرداد»

صفار هرندی: سران فتنه خود بازی خوردگان سرفتنه های اصلی در خارج از کشور هستند/ بودجه ۷۰ میلیون دلاری آمریکا در سال ۸۸ کجا هزینه شد؟

صفار هرندی

سینماپرس: صفار هرندی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم رونمایی از مستند «روزهای خرداد» به تهبه کنندگی محسن یزدی و حوزه هنری گفت: سران فتنه خود بازی خوردگان سرفتنه های اصلی در خارج از کشور هستند.

به گزارش خبرنگار سینماپرس، محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی در این مراسم، با اشاره به ضرورت تبیین ابعاد مختلف فتنه سال ۸۸ گفت: ساخت کارهایی مثل مستند «روزهای خرداد» ضرورت دارد و چه بهتر کسانی این کار را انجام دهند که اهل معرفت و هنر هستند  باعث آسودگی خیال می‌شود. وی ادامه داد: من درباره فتنه ۳ فرض را قابل تصور می دانم که اولین آن به موضوع خطا برمی گردد یعنی آنچه که اتفاق افتاد خطایی بود که انجام گرفته است.

صفار هرندی یادآور شد: در مورد بخشی از تاریخ ۸ ماهه فتنه ۸۸ باید قبول کرد که موضوع خطا موضوعی قابل تصور است که عده ای بر حسب خطا وارد فتنه شده اند که بعد از سخنرانی مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه ۲۹ خردادماه، کارشان را جبران کردند. یعنی خیلی از افراد که قبل از این خطبه های تاریخی در کوچه ها و خیابان ها فریاد زده بودند و ناخواسته و از روی اشتباه وارد فتنه شدند بعد از این سخنان ارزشمند کارشان را جبران کردند.

وی ادامه داد:معترضینی که از عامه مردم  بودند و کسانی که برای مطالبه یک اعتراض وارد میدان شدند وقتی شنیدند که رهبری نظام می‌گوید راه قانونی برای حقاق حق گشوده شده است ۹۰ درصد آنها دیگر به خیابان‌ها نیامدند.

«ورود به فتنه به مثابه یک تاکتیک» فرضیه دومی بود که وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره کرد و گفت: کسانی هم نه از روی خطا بلکه با علم و آگاهی به اینکه ماجرا تقلب نیست با مستمسک قرار دادن موضوع تقلب چیزی را درخواست کردند که حقشان نبود و اتفاقا فکر می کردند توانایی به ثم رساندن حرکات تاکتیک دار خود را دارند اما آنها در میانه راه دیدند که این اقدامشان نیز جواب نمی دهد. بنابراین این افراد هم از فتنه خارج و جدا شدند. البته ما دیده ایم که ظرفیت فتنه هر چه به جلو رفته کاهنده نیز بوده است چرا که دیدیم بعضی ها نیات سالمی نداشتند اما عقلانی نگاه می کردند، چون این انتخاب برایشان تاکتیک بود که دیدند این تاکتیک هم مفید و موثر نیست.

صفار هرندی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: فرض سومی که برای فتنه مطرح می شود فتنه به مثابه استراتژی است یعنی اینکه برنامه مدون و طراحی شده ای که دارای اجزای مشخصی بود و به این نکته تاکید می کرد که نباید از این جریان کوتاه آمد و آنقدر این خط را دنبال کرد تا مقصود اصلی حاصل شود، البته در این میان نیز هر چه پیش آید مهم نیست چون این یک استراتژی است.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به اعتقاد من سران فتنه کسانی هستند که فتنه را به عنوان یک استراتژی نگاه کردند و من اعتقاد دارم ما در ایران سران فتنه نداریم بلکه سر فتنه در بیرون از کشور است و اینهایی که از نظر مردم به عنوان سران فتنه معرفی شده اند بازی خوردگان فتنه هستند. 

صفارهرندی ادامه داد: آقای اوباما قبل از انتخابات ۸۸ نامه‌ای به رهبر انقلاب می‌نویسد و می‌گوید می‌خواهیم درباره رفتارهای پیشین تجدیدنظر کنیم البته نامه وی هم از سوی رهبر انقلاب پاسخی دریافت کرد. اما تا محیط اجتماعی ما رنگ روزهای متلاطم فتنه را به خود گفت آقای اوباما که پیش از این دست به سمت ایران دراز کرده بود، چهره فرمانده عملیاتی معارضی را به خود گرفت که از آن بوی رزمندگان راه آزادی به مشام می‌رسد!

وی افزود: کنگره آمریکا ۷۰ میلیون دلار را برای تجهیز جریان اطلاعاتی و اطلاع‌رسانی و شبکه‌سازی در جریان فتنه به ایران اختصاص داد و گمان من این است که هیچ ننگی بر پیشانی فتنه‌گران از این بالاتر نیست که چند ماه پس از پایان فتنه، کنگره دولت اوباما را بازخواست کند و  بگوید که ۷۰ میلیون دلار را کجا هزینه کرده و نتیجه آن چه شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز داستان ما و آمریکا، داستان دست و پنجه نرم کردن است. این آمریکایی ها همانی بودند که ۴ سال گذشته از طریق رئیس سازمان سیا اعلام کرده بودند که حکومت سوریه ساقط خواهد شد و زمان تعیین کردند که باید برای خاورمیانه بدون بشار اسد برنامه ریزی کرد اما حالا ۴ سال از زمان این ادعا می گذرد و حکومت سوریه از ۴ سال قبل قوی تر شده است. البته که مشابه چنین اتفاق خیلی افتاده است که نمونه اش همین اشغال کشور عراق توسط آمریکایی ها بود که بخواهند به ما درس بدهند که ما ایرانی ها نگران باشیم و دست تسلیم را بالا ببریم اما حالا به این رسیده اند که این کار غلط چه بود که انجام دادند و باعث شدند که ایران مسلط بر منطقه شود و همه چیز به کام ایران باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آمریکایی ها هم اکنون گفته اند که بحث ما ایران است، بحث ما با ایران دیگر فقط مسائل هسته ای نیست بلکه بحث اصلی ما حوزه نفوذ است که ایران به شدت مشغول نفوذ کردن است که اگر این است حال ۲ گناه بزرگ متوجه اصحاب فتنه است که هنوز از کارهای خود دست بردار نیستند. اینها افرادی حقیر هستند که در جاهایی فتنه را محکوم می کنند اما در جاهایی هم می‌خواهند از فتنه ارتزاق کنند و در جایی هم موضوع چانه زنی با رهبری را مطرح می کنند. به معنای دیگر اینها نسخه ای دیگر از همان فشار از پایین و چانه زنی از بالا را مطرح می کنند. خیانت بزرگ این افراد در جایی است که وقتی ایران پنجه در پنجه قدرت های جهانی انداخته است آنها چون آمریکا را قدرت بزرگ تشخیص دادند با پنجه کشیدن به نظام از هم آوردی در ساحت جهانی جلوگیری می کنند و این بزرگترین خیانت آنهاست.

صفار هرندی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: یک مدیر بحران همه امید و آرزویش این است که وقتی به یک موضوع بحران زده فکر می کند، ذهنش باید در جایی مشغول باشد. به نظر من در سالهای اخیر آمریکایی ها دیگر نمی دانند کجا را نقطه اصلی بحران بدانند. اگر این سرگیجه برای آنها فراهم شده است نشات گرفته از این مرکزیت جغرافیایی ایران است که تاریخ آینده به نام اوست، این جغرافیای گربه نشان پوست ترکانده است و در هر جایی که صحبت از آن می شود، می بینیم که دیگر ارجاع به ایران می دهند. خیانت بزرگ این افراد این بوده که وقتی آمریکایی ها برای اتاق های بحران خود سرگیجه گرفته اند اینها حفره ای ایجاد کرده اند که کانون بحران اینجاست، اینجا یعنی تهران و ما تهران را دچار آفت مشغول بودن به خود می کنیم. البته این طرح نیز ناکام ماند و من تعبیر عملیات تاخیری را برای این سرنوشت شوم استکبار تصور می کنم، سرنوشت شومی که به عنوان یک کابوس داستانش در حال تمام شدن است و شاید روزی برسد که آقای اوباما اعلام کند که ما بعد از ۱۰۰ سال اول بودن در اقتصاد دنیا، دوم هستیم. این موضوع در ساحت های دیگر نیز مشغول اتفاق افتادن است که وقتی به حیات خلوت آمریکا نگاه می کنیم، می بینیم که چه برایش گذشته است.

صفار هرندی در بخش پایانی صحبت های خود تصریح کرد: رئیس جمهور شجاع آرژانتین مدتی پیش مواجهه ای با آمریکا داشت که تاکنون کمتر در سیاست های کشورهای آمریکای لاتین دیده ایم. اگر اوضاع جهان این گونه پیش رود، کسانی که از سوی دیگر عصایی را زیر بغل آمریکا می گذارند خیانت بزرگی نه تنها در ایران بلکه برای بشریت انجام داده اند.

اما در ادامه این مراسم ، حسین شیخ‌الاسلام سفیر سابق ایران در سوریه نیز طی سخنانی در این مراسم، عنوان کرد: حضرت امام (ره) با نظریه ولایت فقیه نشان داد که چگونه دین و سیاست با هم یکپارچه می‌شود.

وی افزود:‌ فلاسفه غرب به این نتیجه رسیدند که دین و اخلاق یک مسئله فردی است و سیاست یک مسئله اجتماعی است اما نظریه ولایت فقیه یک پارچگی این موضوع را نشان می‌دهد.

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: آبان ۵۸ قضیه لانه جاسوسی پیش آمد و حضرت امام تأیید کردند که مردم در مقابل استکبار وحشی بایستند و ملت ایران نیز با تکیه به اسلام قدرت‌نمایی بزرگی را به نمایش گذاشتند. البته حضرت امام نظریه خود را در حج تحت عنوان برائت از مشرکین به همه مسلمین جهان یاد داد  و نتیجه آن این است که الان رئیس جمهور آمریکا چیزی که می‌خواهد محقق نمی‌شود.

سفیر سابق ایران در سوریه با اشاره به قانون اساسی کشورمان خاطرنشان کرد: رئیس جمهور آمریکا، پادشاه عربستان، امیر قطر و نخست‌وزیر ترکیه همگی گفتند حکومت سوریه باید ساقط شود اما ما براساس قانون اساسی کشورمان حق دخالت در حقوق دیگر ملت‌ها را نداریم.

شیخ‌الاسلام تأکید کرد:‌ استکبار ناچار شده که ما را بپذیرد اما جنگ و میز مذاکره همچنان ادامه دارد و در برخورد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ما نیز ادامه‌دار خواهد بود ما هم باید تعیین کنیم که در کدام سمت جبهه قرار داریم که صحنه ۸۸ و ۹ دی نمونه بارز آن است.

وی در پایان اظهار داشت: ما برای عقیم گذاشتن توطئه‌های استکبار جهانی ۹ دی‌ماه را داریم و خواهیم داشت.

براساس این گزارش، در پایان این مراسم، مستند «روزهای خرداد» به کارگردانی مهدی دزفولی و تهیه‌کنندگی محسن یزدی برای حاضرین به نمایش درآمد.

مستند «روزهای خرداد» به بررسی روزهای انتخابات سال ۸۸ و وقایع بعد از آن می‌پردازد و محصولی از حوزه هنری است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.