به گزارش خبرنگار سینماپرس علیرضا شجاع نوری (دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان) و جلیل اکبری صحت (مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی) صبح امروز در نشست خبری که با حضور اهالی رسانه در سالن کنفرانس بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد ضمن ارائه مطالبی درمورد این دوره از جشنواره به سوألات اهالی رسانه پاسخ گفتند.
در ابتدای این نشست خبری جلیل اکبری صحت با ابراز خوشحالی از دبیر شجاع نوری، اظهار داشت: امروز با بازگشت خاطره انگیز علیرضا شجاع نوری مواجه هستیم که خوشبختانه توانستند جشنواره فیلم کودک را به یک استاندارد بین المللی برسانند. تمامی دوره هایی که جشنواره فیلم کودک با دبیری ایشان برگزار می شد جزو استانداردترین دوره های جشنواره بود که ضمن ارائه آثار خوب و با کیفیت همه چیز بسیار حساب شده در آن پیش می رفت.
سپس شجاع نوری با تأکید بر اینکه ما نیاز به صداقت با کودکان داریم و تمامی بنایمان را در این دوره از جشنواره بر این گذاشتیم تا هیچ گونه بی صداقتی و ظاهرسازی در کارمان دیده نشود، گفت: ما می خواهیم امسال جشنواره فیلم کودک را به گونه ای برگزار کنیم که نشان دهنده هرآنچه که هست، باشد! ما امسال اصراری نداریم تا تعدادی فیلم ایرانی داشته باشیم و بخواهیم چرخه تولید سینمای کودک را به تب و تاب بیندازیم. چرا که به زعم ما سینمای کودک بیمار رو به احتضاری است که اگر ما با آرایش کردن بخواهیم رنگ زرد او را بپوشانیم در حقش ظلم کرده ایم!
وی ادامه داد: سینمای کودک امروزه از ضعف های مفرطی رنج می برد و این برخلاف سال های ابتدایی پس از انقلاب است که این جشنواره بنیان نهاده شد. متأسفانه امروزه اتفاقی که درخور فرهنگ و ملت ما است در سینمای کودک صورت نمی گیرد در صورتی که ما سال ها قبل سینمایی پویا داشتیم و جشنواره فیلم کودک ما جزو ۳ جشنواره برتر کودک در دنیا بود و ما شاهد تولیدات بسیار با کیفیت و خوبی در این زمینه بودیم.
دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان سپس با تأکید بر اینکه امیدوارم رسانه ها با دیدگاه تخصصی و نقادانه ما را برای برگزاری هرچه باشکوه تر این جشنواره یاری کنند، خاطرنشان کرد: ما امسال با مشکلات زیادی برای برگزاری جشنواره روبرو هستیم که یکی از مهمترین آن ها مشکل بودجه است و از این رو نمی توانیم آن گونه که مایل هستیم در راستای برگزاری این جشنواره انجام وظیفه کنیم که امیدوارم اهالی رسانه و مطبوعات ما را در این زمینه درک کنند.
شجاعنوری سپس درباره بخشهای مختلف جشنواره اظهار داشت: امسال بخش های جشنواره به صورت معمول برگزار می شود و ما همچنان سال های قبل مسابقه بینالملل خواهیم داشت در بخش مسابقه سینمای ایران هیچ اصراری به تولید و ارائه سریع فیلم نداریم و در هر بخشی فیلم داشته باشیم ارائه می دهیم و اگر استانداردهای رقابت با بخش بینالملل را داشت شرایط این رقابت را فراهم میکنیم کیفیت را در این دوره از جشنواره فدای کمیت نمیکنیم.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان از المپیاد فیلمسازی برای کودک و نوجوان تمام استان ها با همکاری انجمن سینمای جوانان خبر داد و گفت: این حرکت در میان نوجوانان ۱۲ تا ۱۹ ساله در ۳۲ استان کشور به صورت همزمان اتفاق خواهد افتاد. هیچ اصرای نیست که جوانان عضو انجمن سینمای جوانان باشند و اگر علاقه ای به فیلمسازی و سینما داشته باشند می توانند از این امکان بهره مند گردند که در استان این فیلمها مورد بررسی قرار میگیرد و ۱۰ فیلم ساخته شده ۳ دقیقهای در هر استان تولید میشود که از میان این ۱۰ فیلم از هر استان ۳ فیلم وارد بخش مسابقه میشود که داوری آن انجام شده و استان برنده اعلام میشود نه فیلمساز برنده که آموزش و پرورش استان برنده مورد توجه قرار میگیرد.
وی تأکید کرد: ما با این کار موج فیلمسازی را در سراسر کشور راه می اندازیم و این فرصت را به همه کودکان و نوجوانان با استعداد می دهیم تا بتوانیم این فرهنگ را که بیان تصویری را در میان این قشر از جامعه اشاعه دهیم. من امیدوارم روزی برسد که ما مانند برزیل که به فوتبالش شهره است بتوانیم در سینمایمان شهره شویم.
شجاع نوری در ادامه این نشست خبری به بخش مسابقه فیلمنامه اشاره کرد و گفت: از دوستان فارابی خواهش کردیم توجه ویژهای به این بخش داشته باشند به همین دلیل گروه داوری در فارابی تشکیل میشود و فیلمنامه اول برنده شده را فارابی متکفل تهیه خواهد شد. فیلمنامه توسط فارابی خریداری شده و در سال بعد فیلم آن ساخته میشود درباره فیلمنامههای رتبههای بعدی نیز با ارگانهای دیگر صحبت میکنیم که بتوانند تعهداتی برای ساخت آن فراهم کنند. با آموزش و پرورش صحبتهایی کردیم تا بتوانیم از این عزیزان و تجربیاتشان بهره ببریم. در این جشنواره قطعا از معلمان که شناخت خوبی از دانشآموزان دارند استفاده میکنیم زیرا این عزیزان مشاوران خوبی خواهند بود.
وی افزود: سایت فیلمهای کودک و نواجوانان نیز راهاندازی خواهد شد که به صورت پویاتر تولیدات کودکان و نوجوانان در آن قرار گیرد تا بهانهای باشد که بیشتر چرخه تولید برای این عزیزان را فراهم آور و جشنواره تنها به یک هفته ختم نشود.
دبیر جشنواره فیلم کودک در پاسخ به این سوال که ممکن است با تغییر شهر و اعلان رئیس سازمان سینمایی به ۲ سالانه برگزار شده جشنواره منجر شود گفت: بودجه جشنواره کمتر از ۲ میلیارد است اما در شورای راهبردی اجتماعی کودک صحبتهای زیادی شد و قرار بر این شد که با حمایت و دلسوزی عزیزان در سازمان سینمایی این جشنواره به صورت هر ساله برگزار شود زیرا اگر ۲ سال یک بار برگزار شود ممکن است از دغدغهها خارج شده و به خاطرهها بپیوندد. ما تلاش میکنیم جشنواره را پرشور برگزار شود.
این سینماگر در پاسخ به این سوال که مهمانان خارجی چگونه دعوت خواهند شد گفت: مدعوینی دعوت میشوند که گره از کار سینمای کودک باز کنند این مدعوین هر چه خبرهتر و آگاهتر باشند برای ما ارجحیت دارند. مهمانان برای ما بسیار مهم هستند زیرا جشنواره فضایی فراهم میکند تا تبادل نظر میان سینماگران صورت گیرد تلاش میکنیم از مهمانانی دعوت کنیم که حضورشان موثر و مفید باشد.
وی سپس تاکید کرد: قصد ما برگزاری جشنوارهای استاندارد است هر استانی که بتواند ما را در این راه همراهی کند از آن استقبال میکنیم. همه استانها ردیف بودجه فرهنگی دارند باید ببینیم چقدر دغدغه کار فرهنگی در استانها وجود دارد.
وی در خاتمه تاکید کرد: نشستها و جلسات بحث و بررسی در باره سینمای کودک در این دوره از جشنواره پربارتر برگزار میشود تلاش میکنیم با حضور جامعه شناسان، معلمین مخاطبین، کارشناسان و دلسوزان این سینما آسیبهای این سینما را بازشناسی کرده و در جهت رفع آن برآییم.
ارسال نظر