نمایش همه
  • جمهوری اسلامی ایران ۱۴۰۴-۰۱-۱۲ ۱۰:۵۱

    به مناسبت «۱۲ فروردین» روز جمهوری اسلامی؛

    غفلت و بی تعهدی متولیان فرهنگی و رسانه‌ای کشور در ثبت چگونگی تاسیس و تشکیل «نظام جمهوری اسلامی»

    سینماپرس: متولیان فرهنگی کشور در بخش‌های مختلف و در نهادهای گوناگون وظیفه داشتند تا با حمایت از تولیدات فرهنگی مختلف، نگذارند تاریخ تأسیس نظام جمهوری اسلامی فراموش شود. تولیداتی که فقدان آن سبب شده تا نه تنها ابعاد جنگ سخت و یا جنگ نرم و یا جنگ نیمه سخت نظام سلطه با جمهوری اسلامی از قابلیت انتقال به آینده تاریخ برخوردار نباشد؛ بلکه نحوه مقاومت ملت ایران و تاریخچه چهل و شش سال ایستادگی در برابر نظام سلطه نیز یا فراموش شده و تا به آنجا با تحریف مواجه گردد که حالا نسل جدید را با آثاری همچون «تاسیان» و ‹آنتیک» و ... روبرو ساخته است.

  • فلسطین ۱۴۰۴-۰۱-۰۷ ۱۲:۵۵

    به مناسبت فرا رسیدن «روز قدس»؛

    ابعاد کم کاری سینمای ایران در قبال فلسطین و جریان صهیونیست/ از ندانم‌کاری مدیران در درک اولویت‌های رسانه‌ای تا هژمونی جریان نفوذ در تغییر اولویت‌های فیلم و سریال در کشور!

    سینماپرس: بیش از ۵۰۰ روز است که از «طوفان الاقصی» می‌گذرد و در این میان شاید بتوان به نوعی برخورد منفعلانه اصحاب فرهنگ و هنر و بالاخص سینما را در موضوع فلسطین در مسایلی همچون فقر منابع مالی و حمایت های مادی و معنوی از تولید آثار و بسیاری از این گونه بهانه ها توجیه نمود؛ اما واقعیت امر آن است که نوع کُنش و تعامل مدیران فرهنگی و رسانه‌ای جمهوری اسلامی در این موضوع به نوبه ی خود پدیده ای است که قطعاً با هیچ گونه منطقی سازوگاری ندارد.

  • امام علی علیه السلام ۱۴۰۴-۰۱-۰۱ ۱۴:۳۰

    به مناسبت شهادت «امیرالمومنین» علیه السلام؛

    «اسلام مُجسّم»؛ شهیدِ یک «غلط بزرگ» در متنِ «جامعه‌ی اسلامی»!

    سینماپرس: امیرالمؤمنین شهیدِ یک فاجعه است، شهیدِ یک توطئه است، شهیدِ یک غلط بزرگ در متنِ جامعه‌ی اسلامیِ آن روز؛ آن غلط چیست؟ آن غلط این است که کسانی مانند ابن‌ملجم که بویی از اسلام نشنیده‌اند، هیچ از اسلام درک نکرده‌اند، با نام اسلام، آن هم اسلامِ انقلابی و اسلامِ تند و تیز، به جان بهترین خلق خدا بیفتند؛ خودِ این یک فاجعه است.

  • امام حسن مجتبی علیه السلام ۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۰:۵۱

    به مناسبت ولادت «امام حسن مجتبی» علیه السلام؛

    «فقر رسانه‌ای» در معرفی انسان کاملی که اضلاع سه گانه «سیاست‌ورزی اسلامی» را برای نخستین بار تبیین نمود

    سینماپرس: از وجود مبارک امام مجتبی سلام الله علیه سؤال کردند سیاست چیست؟ و آن حضرت برای نخستین بار اضلاع سه گانه سیاست ورزی اسلامی را معنا و فرمودند: «ان تراعی حقوق الله و حقوق الاحیاء و حقوق الاموات».

  • حضرت خدیجه سلام الله علیها ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۱:۰۵

    به بهانه سالروز رحلت «ام المومنین» سلام الله علیها؛

    غفلت ادامه‌دار در الگوسازی از بانوی مظلوم و غریبی که «فرهنگ جاهلی» را به «فرهنگ عقلانی» تبدیل نمود

    سینماپرس: دهم ماه مبارک رمضان سالروز رحلت حضرت «خدیجه طاهره» سلام الله علیها است؛ بانویی گرانقدری که نه تنها طبق فرموده قرآن کریم ام المومنین است؛ بلکه مادر ۱۲ امام شیعه محسوب می‌شود و با این همه متاسفانه در طی ۴۵ سال گذشته هیچ فیلم و سریالی را نمی‌توان به یاد آورد که به بازخوانی ابعاد شخصیتی این بانوی با عظمت پرداخته باشد.

  • سالگرد درگذشت مرحوم فرج‌الله سلحشور ۱۴۰۳-۱۲-۰۸ ۱۱:۱۲

    به بهانه‌ی سالگرد درگذشت پرمخاطب‌ترین فیلمساز تاریخ سینمای ایران؛

    از زنگ خطر انحراف در «میراث سلحشور» تا تلاش «جریان نفوذ» برای رسمیت بخشیدن به پدیده «تفسیر به رای»!

    سینماپرس: امسال نیز سالگرد درگذشت فرج الله سلحشور، کارگردان خوش‌نام و نستوه کشورمان در حالی سپری می شود که هنوز به شایستگی این هنرمند انقلابی مورد بزرگداشت قرار نگرفته است. کسی که خدمت زیادی به جهانی شدن سینمای ایران کرد و با یوسف پیامبر، آمار شگرفی در جذب مخاطب جهانی بجا گذاشت. کسی که ثابت کرد، داستان‌های قرآن تا چه اندازه کشش دارند و تا چه حد می‌توانند در ترویج معارف دینی کارآمد باشند.

  • سیمرغ بلورین چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر؛ فجر فجر ۱۴۰۳-۱۱-۱۲ ۱۰:۰۵

    نیم‌نگاهی به جدول اکران «کاخ جشنواره» در «فیلم فجر چهل و سوم» (۲)

    بازگشت «جشنواره فیلم فجر» به جایگاه «ویترین سینمای ایران»!

    سینماپرس: «جشنواره فیلم فجر» به عنوان «ویترین سینمای ایران» حالا پس از یک دهه غفلت، ظاهرا قرار است دوباره سامان یابد و باردیگر مخاطبان این رویداد مهم فرهنگی و سینمایی را با طیف متنوع و متکثری از تولیدات سال سینمایی کشور مواجه سازد.

  • امام موسی کاظم علیه السلام ۱۴۰۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۴۴

    به مناسبت سالروز «شهادت حضرت امام کاظم سلام الله علیه»؛

    غفلت ادامه‌دار در پرداخت به نقش بی‌بدیل و استراتژیک امامی که در یکی از مهمترین مقاطع تاریخ زیست می‌نمود

    سینماپرس: بی‌تردید یکی از تلخی‌های تاریخ زندگی ائمه «شهادت موسی‌ ابن جعفر علیه اسلام» است. امامی که زندگی و دوران امامت‌اش در سخت‌ترین دوران‌ها شروع شد و از این جهت است که این مقطع سی‌وپنج ساله که از ۱۴۸ تا ۱۸۳ هجری قمری ادامه داشت را می‌توان به عنوان دوران امامت «حضرت ابی‌الحسن موسی‌بن‌جعفر علیهماالسّلام» یکی از مهمترین مقاطع «زندگینامه‌ی ائمه علیهم‌السّلام» محسوب نمود.

  • فیلم فجر-برج میلاد ۱۴۰۳-۱۱-۰۲ ۱۰:۲۷

    نیم‌نگاهی به جدول اکران «کاخ جشنواره» در «فیلم فجر چهل و سوم» (۱)

    نخستین گام برای بازگشت «جشنواره فیلم فجر» به جایگاه اصلی!

    سینماپرس: «جشنواره فیلم فجر» پس از یک دهه غفلت، ظاهرا قرار است دوباره سامان یابد و باردیگر مخاطبان را با طیف متنوع و متکثری از آثار سینمایی در کنار حضور نمایندگان نسل‌های مختلف و رقابت فیلم‌سازان جوان و پیشکسوت مواجه ساخته و «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» را از یک دورهمی محدود به یک رویداد مهم سینمایی ملی مبدل سازد.

  • امام علی علیه السلام ۱۴۰۳-۱۰-۲۴ ۱۴:۴۰

    به مناسبت ولادت «امام علی» علیه السلام؛

    نیم قرن غفلت در ترسیم «الگویی» که برای همیشه تاریخ بشریت جاودان و قابل استفاده است

    سینماپرس: می‌توان «علی علیه‌السلام» را به عنوان «الگو» و «اسوه» با خود داشته باشیم، مشروط بر اینکه سیره‌ «علی علیه‌السلام» و رفتار «علی علیه‌السلام» را مثل سرمشق مورد توجه قرار دهیم. سرمشقی که متاسفانه در تولیدات فرهنگی و بالاخص فیلم‌ها و سریال‌های تولید شده در طی یک دهه اخیر، حتی از کوچکترین انعکاس و بازنمایی برای عموم جامعه مسلمان ایران برخوردار نبوده است!

  • امام هادی علیه السلام ۱۴۰۳-۱۰-۱۵ ۱۰:۵۶

    به مناسبت سالروز «شهادت حضرت امام هادی سلام الله علیه»؛

    الگوی بی‌نظیر در عرصه «جهاد تبیین»

    سینماپرس: در سالروز «شهادت حضرت امام هادی سلام الله علیه» قرار داریم؛ امام بزرگواری که اگر چه در سن چهل و دو سالگی به شهادت رسیدند اما زندگی ایشان می‌تواند به عنوان الگوی بی‌نظیر در عرصه «جهاد تبیین» مورد توجه و تمسک واقع شود.

  • حماسه 9 دی ۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۳:۴۹

    به بهانه سالروز «حماسه ۹ دی»؛

    اگر «بصیرت» نباشد ... !

    سینماپرس: اگر جامعه‌ای دچار ضعف و خللی در «بصیرت» خود شود، به همان میزان «قدرت تحلیل» خود را از دست می‌دهد و این در حالی است که به وضوح هر ضربه‌ای که در طول تاریخ، ما مسلمانان خوردیم، از ضعف «قدرت تحلیل» بوده است.

  • نمایشگاه چشم در چشم ۱۴۰۳-۰۹-۲۸ ۱۶:۲۵

    نیم‌نگاهی به فرایند «نرمالیزاسیون جمهوری اسلامی» (۱)

    «وزارت ارشاد دولت چهاردهم» و مصادیقی برای شناخت مسیر جریانی با عنوان «نرمالیزاسیون جمهوری اسلامی»

    سینماپرس: پیگیری پروسه «نرمالیزاسیون جمهوری اسلامی» به اصلی‌ترین راهبرد مواجهه «دشمنان» با «انقلاب اسلامی» بدل شده، راهبردی که اگر چه در مقاطع مختلف دچار فراز و فرودهایی در اعمال و پیگیری گردیده؛ اما هیچ گاه در طول ۴۶ سال گذشته از معادلات کنار گذاشته نشده و همواره به عنوان «گزینه اصلی» و یا یکی از «گزینه‌ها روی میز» مورد توجه و پیگیری «دشمنان انقلاب اسلامی» واقع گردیده است.

  • شهادت فاطمه الزهرا ۱۴۰۳-۰۹-۱۴ ۱۱:۳۲

    به بهانه شهادت دختر پیامبر اعظم علیهم السلام؛

    مدیریت فرهنگی و غفلت از بازنمایی ابعاد وجودی «فاطمه» سلام الله علیها/ شخصیتی که با «قطب‌بندی» هوشمندانه بقای «اسلام» را تضمین کرد

    سینماپرس: در آستانه «شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها» قرار داریم؛ شخصیتی که سیره عملی ایشان نه تنها مهمترین منبع برای فهم چگونگی «کُنش‌گری زن مسلمان» می‌باشد که از قابلیت سرمشق شدن برای هر زنی و در هر جامعه‌ای و در هر مقطعی از تاریخ برخوردار است.

  • تسخیر لانه جاسوسی ۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۱۲:۵۴

    به مناسبت سالگرد «تسخیر لانه جاسوسی آمریکا»

    «سیزدهم آبان» نماد استکبار ستیزی؛ واقعیتی مغفول در عرصه مدیریت فرهنگی!

    سینماپرس: «استکبارستیزی عملی» یعنی آنکه مدیران «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» بجای «حرف درمانی» و تکرار سیاست‌ها و برنامه‌های کاملا صحیح و بسیار هوشمندانه «امامین انقلاب اسلامی» به سراغ پیگیری و تحقق ملموس این فرمایشات بروند.

  • ژانر دفاع مقدس ۱۴۰۳-۰۷-۰۴ ۱۲:۵۳

    درنگی بر چرایی افول «ژانر دفاع مقدس»

    از تغییر کارکرد «نهادهای فرهنگی انقلاب اسلامی» به «بنگاه تجاری» تا تبدیل «افسران جنگ نرم» به «بیزینسمن»!

    سینماپرس: امسال در شرایطی به استقبال «هفته دفاع مقدس» و گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد خلق «حماسه هشت سال دفاع نظامی از انقلاب اسلامی» می‌رویم که همچنان ضعف رسانه‌ای کشور در تبیین ابعاد این حماسه مشهود است.

  • بازدید عباس صالحی از سی و ششمین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳-۰۶-۰۷ ۱۰:۵۴

    مروری بر چند توصیه «امام خامنه‌ای» در نخستین دیدار با «کابینه دولت چهاردهم»

    نخستین آزمون «سید عباس صالحی» در سکانداری مجدد «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»

    سینماپرس: میزان توجه به توصیه «امام خامنه‌ای» و انتصاب مدیرانی با پنج ویژگی اصلی «جوان، مؤمن، انقلابی، متعهّد، پُرانگیزه» در پیکره «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» را می‌توان نخستین آزمون «سید عباس صالحی» قلمداد نمود.

  • امام حسین علیه السلام؛ اربعین حسینی ۱۴۰۳-۰۶-۰۵ ۰۹:۵۸

    به بهانه گذشت چهل روز از «عاشورای» سال ۱۴۴۶ هجری‌قمری

    «اهالی فرهنگ و هنر» چگونه وظیفه دارند «زیارت اربعین» را بجا آورند

    سینماپرس: شان «تولید کننده بودن» در مختصات و مدار «نهضت حسینی» شاید در عرصه تولیدات فرهنگی و هنری و بالاخص تولیدات فیلم و سریال ملموس‌تر و محسوس‌تر از سایر حوزه‌ها است.

  • پزشکیان-قالیباف ۱۴۰۳-۰۵-۰۳ ۱۱:۰۶

    با نگاهی به «منشور انتخاب دولتمردان جمهوری اسلامی»

    «کابینه ۱۹ نفری» نخستین آزمون «دولت چهاردهم» و «مجلس دوازدهم»

    سینماپرس: اگرچه دوماه است که از «فقدان رئیس جمهور سیزدهم» می‌گذرد و از این جهت «تشکیل هرچه سریعتر کابینه دولت چهاردهم» را می‌توان یک «کار فوری و فوتی» تلقی نمود؛ اما باید توجه داشت که این «عجله ضروری و لازم» به هیچ عنوان به معنی چشم پوشاندن از لحاظ ۱۲ شاخصه تبیین شده توسط «امام خامنه‌ای» نمی‌باشد.

  • چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۴

    سخنی چند در باب «تَکرار دولت سوم روحانی» (۲)

    «ملت ایران» در ۱۵ تیر به کدام یک از دو «نگرش فرهنگی» حاضر در عرصه انتخابات رای خواهد داد؟

    سینماپرس: روح حاکم بر مناظرات و بالاخص مناظرات صورت گرفته در «دور دوم انتخابات ریاست جمهوری» را می‌بایست «فرهنگ» و مشخصا تقابل و مواجهه مستقیم «دو جریان فرهنگی» دانست.

  • دولت سوم روحانی ۱۴۰۳-۰۴-۱۱ ۱۱:۳۰

    سخنی چند در باب «تَکرار دولت سوم روحانی» (۱)

    چرا ۱۵ تیر را می‌توان موعد یک «انتخابات سرنوشت‌ساز» دانست؟

    سینماپرس: تاثیر اقتصادی و سیاسی و امنیتی «دولت‌ها» در هر ساختاری از جمله «نظام جمهوری اسلامی» غیرقابل انکار است؛ اما ماندگاری این تاثیرگذاری را می‌بایست در «عرصه فرهنگ» مورد توجه قرار داد.

  • غدیر-انتخابات ۱۴۰۳-۰۴-۰۴ ۱۱:۱۷

    در آستانه «چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری»؛

    «غدیر» الگویی که ماهیت التقاطی «تکنوکرات‌های مسلمان» را افشا خواهد نمود

    سینماپرس: شاخصه عدم توجه به الگویی که در «غدیر» معرفی شد و در دوران پنج‌ساله «حکومت امیرالمؤمنین» نمونه آن نشان داده شد را می‌توان در قامت اغلب مدیرانی مشاهده نمود که در «دولت حسن روحانی» از سمت‌های کلان اجرایی برخوردار بودند.

  • انتخابات ۱۴۰۳-۰۳-۲۳ ۱۵:۰۰

    سخنی چند در باب «چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری» (۲)

    از توجه ویژه به «فرهنگ» در «شعارهای انتخاباتی» تا انتظار جامعه برای تبیین «دکترین» توسط هر یک از نامزدها

    سینماپرس: حضور در عرصه «انتخابات ریاست جمهوری» تنها منوط به داشتن «مهارت‌های سخن‌وری» نبوده و اساسا توقع اخلاقی و شرعی از هر فردی برای ورود به چنین عرصه‌ای را می‌بایست در ارایه طرح‌های عمیق آن هم در «چارچوب فکری مشخص» و «پارادایم ایرانی و اسلامی» قابل قبول معرفی نمود.

  • انتخابات 1403 ۱۴۰۳-۰۳-۲۱ ۱۱:۲۶

    مروری بر «چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری» (۱)

    از بلوغ رفتاری «شورای نگهبان» تا راه دشوار نامزدها برای به «تشخیص اصلح» رساندن جامعه

    سینماپرس: تمرکز بر اقناع «نخبگان اجتماعی» (Elite) و در مقابل پرهیز هر یک از نامزدها نسبت به جذب و استفاده از نفوذ اغواگرایانه جماعت «سلبریتی» (Celebrity) را می‌توان حداقل ملاک لازم برای قرار گرفتن هر نامزدی در «جایگاه اصلح» دانست.

  • امام خمینی ۱۴۰۳-۰۳-۱۳ ۱۶:۴۰

    به مناسبت سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)

    نگاهی به نقش‌آفرینی «شبکه نفوذ» در انحراف «مدیریت فرهنگی» و فروکاست آرمان‌های «امام خمینی (ره)»

    سینماپرس: مساله «تقابل استراتژیک جمهوری اسلامی» با «مستکبران» مساله‌ای محدود به زمان و مکانی خاصی نیست. پس می‌توان حتی با کمی تعهد و مقداری تخصص، موضوع «بیداری انسانی» و آرمان «بیداری اسلامی» را با کمترین هزینه ممکن در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های تولید شده در سینما و تلویزیون گنجاند.

  • سید ابراهیم رئیسی ۱۴۰۳-۰۳-۰۹ ۱۸:۲۶

    تاملی در متن و حواشی «شهادت آیت الله رئیسی»

    از افتادن تشت‌رسوایی «شاه‌نشینان خانه‌های پوشالی» تا لزوم تمرکز و مراقبت از «تحریف شهید جمهور اسلامی»

    سینماپرس: مراقبت از «تحریف شهید جمهور» و پاسداری نسبت به حفظ و نشر اصول اعتقادی و سیره عملی این شهید والا مقام را می‌توان از اولویت‌های اصلی «جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» دانست.

  • مظلوم فلسطین؛ طوفان الاقصی ۱۴۰۳-۰۱-۱۶ ۱۲:۵۶

    به مناسبت فرا رسیدن «روز قدس»

    ۱۸۰ روز غفلت فرهنگی از بازنمایی «طوفان الاقصی»/ ادعای اقدامات رسانه ای که تنها کارکرد بولتنی دارد

    سینماپرس: مساله «تقابل استراتژیک جمهوری اسلامی» با صهیونیست‌ها مساله‌ای محدود به زمان و مکانی خاصی نیست. پس باید همچنان امیدوار بود تا در آینده نزدیک و در پرتو تغییرات صورت گرفته در سه سال حضور «دولت سیزدهم» و همچنین تغییرات پیش رو به واسطه حضور «مجلس دوازدهم» تحولاتی اساسی در عرصه مدیرت فرهنگی کشور صورت پذیرد!

  • امام علی علیه السلام ۱۴۰۳-۰۱-۱۳ ۱۱:۱۱

    به مناسبت شهادت اسلام مجسّم «امیرالمونین» علیه السلام؛

    «ابر قهرمان تاریخ اسلام» شهیدِ یک فاجعه بزرگ در متنِ جامعه‌ی اسلامیِ!

    سینماپرس: امیرالمؤمنین شهیدِ یک فاجعه است، شهیدِ یک توطئه است، شهیدِ یک غلط بزرگ در متنِ جامعه‌ی اسلامیِ آن روز؛ آن غلط چیست؟ آن غلط این است که کسانی مانند ابن‌ملجم که بویی از اسلام نشنیده‌اند، هیچ از اسلام درک نکرده‌اند، با نام اسلام، آن هم اسلامِ انقلابی و اسلامِ تند و تیز، به جان بهترین خلق خدا بیفتند؛ خودِ این یک فاجعه است.

  • امام حسن مجتبی علیه السلام ۱۴۰۳-۰۱-۰۷ ۱۱:۵۱

    به مناسبت ولادت «امام حسن مجتبی» علیه السلام؛

    انسان کاملی که اضلاع سه گانه «سیاست‌ورزی اسلامی» را برای نخستین بار تبیین نمود

    سینماپرس: از وجود مبارک امام مجتبی سلام الله علیه سؤال کردند سیاست چیست؟ و آن حضرت برای نخستین بار اضلاع سه گانه سیاست ورزی اسلامی را معنا و فرمودند: «ان تراعی حقوق الله و حقوق الاحیاء و حقوق الاموات».

  • انتخابات ۱۴۰۲-۱۲-۰۹ ۱۰:۰۹

    در باب انتخابات ۱۱ اسفند و نقش تعیین کننده آن؛

    از حفظ «ثبات ایران» در دل یک «پیچِ تاریخیِ مهم» تا چشمان منتظر «مستضعفان عالم»

    سینماپرس: اهمیت ویژه انتخابات روز ۱۱ اسفند به اصل «حضور ملت ایران در انتخابات» و میزان مشارکت ایشان در پای صندوق‌های رای و «کمیت رای دادن» است؛ اما این همه به هیچ عنوان در معنی عدم دقت در «کیفیت رای دادن» نبوده و از این جهت باید تلاش خود را به عنوان «انتخاب کننده» انجام دهیم.