به گزارش سینماپرس حمید نیلی در ابتدای این نشست ضمن تبریک روزخبرنگار عنوان کرد: برگزاری جشنواره تئاتر مردمی بچههای مسجد در سال گذشته جریانی ایجاد کرد که باعث شد در انتهای آن دوره خودمان را برای برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره آماده کنیم. فراخوان جشنواره نسبت به محتوای دوره گذشته تغییر نداشته و تاکید ما بر اصولی چون تک جنسیتی، دکور ساده و قابل اجرا در فضای مسجد است. ضمن آنکه آثاری به جشنواره راه پیدا میکنند که در هفته انقلاب اجرا شده باشند.
او درباره آثار راهیافته به جشنواره بیان کرد: ۵۷ اثر از سراسر کشور برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند که از این بین ۱۱ اثر را هیات بازبینی برای حضور در جشنواره پذیرفت. کاوه مهدوی، جهانبخش سلطانی و سیدعلی موسویان هیات انتخاب جشنواره را برعهده داشتند و آثار را دیده و انتخاب کردند.
دبیر جشنواره افزود: امسال نیز مانند سال گذشته برپایی کارگاه آموزشی نقطهقوت جشنواره است و سنت حسنه آموزش در جشنواره سیزدهم ادامه پیدا کرد. شورای سیاستگذاری جشنواره به این جمعبندی رسید تا جشنواره را به صورت استانی برگزار کند و در این زمینه علی هوشمند؛ رئیس حوزه هنری قزوین قبول مسئولیت کرد تا جشنواره در این استان برگزار شود. ضمن این که راهیابی به جشنواره از طریق مدیر حوزه هنری استان برگزار میشود.
نیلی درباره داوری جشنواره اظهار داشت: داوری آثار را سیدحسین فدایی، کورش سلیمانی و علی سلیمانی برعهده دارند. کورش سلیمانی و علی سلیمانی همچنین در زمینه کارگاههای آموزشی فعالیت دارند که امیدوارم مثمرثمر باشند.
وی اضافه کرد: امسال از دو پیشکسوت مهدی متوسلی و محمد ساربان تقدیر به عمل میآید. از محسن مومنیشریف، فاضل نظری، کوروش زارعی، محمد زروعی و مدیران استانی حوزه هنری تشکر میکنم.
دبیر اجرایی جشنواره درباره فعالیتهای صورت گرفته برای اجرای این دوره توضیح داد: در پی اعتماد شورای سیاستگذاری جشنواره ستاد استانی برگزاری جشنواره در قزوین برگزار شد و با حضور آیتالله عابدینی نماینده ولی فقیه نشستی را در استان تدارک دیدیم که از ۱۶ تا ۱۹ مرداد در استان قزوین برگزار میشود. در شورای سیاستگذاری به این نتیجه رسیدیم که افتتاحیه جشنواره را به صورت جلسهای برگزار نکنیم و با عطرافشانی مزار شهدا زنگ افتتاح جشنواره به صدا در میآید.
علی هوشمند اشاره داشت: از برنامههای این دوره جشنواره برگزاری شب خاطره با حضور خانوادههای ۱۳ تئاتری شهید در روز ۱۷ مرداد و در منزل شهید بابایی به عنوان مکان استقرار تئاتر مردمی قزوین است. جشنواره تئاتر مردمی بچههای مسجد قزوین در ۵ مسجد برگزار میشود و مسجد رسولالله پایگاه جشنواره است. علاوه بر آن با همت و همکاری اداره هنرهای نمایشی، دو مجموعه نمایشی سه گانه تحت عنوان «خاک شیرین» و «پشت روزنهها» افتتاح میشود.
او اضافه کرد: گروههای راه یافته ۲۰ میلیون ریال به صورت ورودی دریافت میکنند و از هر مسجد با مبلغ ده میلیون ریال حمایت میشود. جایزه ویژه فرجالله سلحشور به میزان ۵۰ میلیون ریال است. به گروههای اول، دوم و سوم به ترتیب ۴۰، ۳۰ و ۲۰ میلیون ریال اختصاص داده شده است.
کوروش زارعی درباره برگزاری مجدد جشنواره بچههای مسجد گفت: سال گذشته و پس از دو دهه توقف جشنواره سراسری بچههای مسجد را دوباره احیا کردیم. پس از آن ساختار تازهای را در شورای سیاستگذاری ترتیب دادیم تا از گروههای تئاتری حمایت کنیم. من به عنوان کسی که سه دهه به عنوان بازیگر و کارگردان در تئاتر کشور حضور دارم متوجه شدم که مهمترین بحث در تئاتر گروه محوری است. ما باید کاری کنیم که گروه محوری در بین بچههای مسجد سرلوحه تمام گروهها قرار گیرد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی عنوان کرد: تئاتر مردمیبچههای مسجد یک تئاتر حرفهای نیست بلکه یک جریان آماتوری تئاتر برای جوانان زیر ۲۵ سال است. ما اگر گروهمحوری را در این جشنواره پایهریزی و نهادینه کنیم کار بزرگی انجام دادیم و میتوانیم در زمینه فکری و فرهنگی حوزه هنری تربیت موفقی داشته باشیم. اگر گروههای تئاتری دوست، برادر، همدل و همزبان بودند میتوانند در گروههای حرفهای نقش مهم و تاثیرگذاری رو را بازی کنند.
این کارگردان و بازیگر تئاتر ادامه داد: ما در گروه تئاتر آئین در قم این تجربه را انجام دادهایم و توانستیم افراد بزرگی را به تئاتر ایران معرفی کنیم. در اولین قدم تصمیم گرفتیم جشنواره به صورت استانی و با برپایی ورکشاپهای مختلف راه اندازی شود. براین اساس ساختار جشنواره را تغییر دادیم تا به گروههای اول دوم و سوم که در این جشنواره خوش درخشیدند و حائز رتبه شدند جوایزی را اختصاص دهیم. بدین ترتیب جایزه را در گرایشهای هنری حذف کردیم و این پول به همه اعضای گروه تعلق میگیرد. اگر اخلاقمحوری و تفکر با هم بودن را در تئاتر بچههای مسجد راه بیاندازیم در آینده گروههای بزرگی خواهیم داشت.
او عنوان کرد: نگاه مرکز هنرهای نمایشی این است که جشنواره را از تهران خارج کنیم. جشنوارههای مختلف از جمله فجر، شهر و مقاومت در تهران برپا میشود اما تلاش ما این است که علاوه بر جشنواره «بچههای مسجد» جشنواره سوره را دو سال یک بار در تهران برگزار کنیم و بیشتر به سمت شهرستانها برویم. بدین ترتیب با مشارکت گرفتن از نهادها و ارگانهای استانی میتوان جشنواره را به بیرون از تهران هدایت کرد. جشنواره سیزدهم بچههای مسجد سرآغاز خوبی برای خروج از تهران است.
او درباره سردیس کارگردان سریال «یوسف پیامبر» در جشنواره گفت: فرجالله سلحشور کار خودش را از مسجد شروع کرد و توانست سریالهایی بسازد که مخاطبان زیادی در داخل و خارج از کشور داشته باشد و خودش را به عنوان هنرمند بینالملی و جهانشمول مطرح کند. از او به عنوان نماد انقلاب و بچههای مسجد سردیس را طراحی کردیم که به گروههای برتر تعلق میگیرد. این جایزه مربوط به گروههای تمام عیار و تمام و کمال است و الزاما به گروه اول تعلق نمیگیرد. امیدوارم جایزه سلحشور باعث خیر و برکت در تئاتر مساجد شود.
او در پایان اشاره داشت: تلاش میکنیم واحد سیار صداوسیما را در مساجد مستقر کنیم و بتوانیم با پخش زنده جشنواره از شبکههای مختلف پوشش رسانهای خوبی داشته باشیم. سعی ما این است که در هرسال رویکرد و اتفاق روبه جلوی در جشنواره طراحی کنیم تا به این طریق به نشاط جشنواره بیافزاییم.
در پایان این نشست سردیس فرجالله سلحشور با طراحی علی اصغر یوزباشی از دوستان مرحوم سلحشور و پوستر جشنواره با طراحی صابر شیخرضایی رونمایی شد.
ارسال نظر