سینماپرس، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه کارتون و گرافیک «حق مسلم ماست» محمدحسین نیرومند که در گالری ابوالفضل عالی در حال برگزاری است، گفت: نمایشگاه آثار آقای نیرومند بسیار جذاب، با مفهوم و قابل توجه بود. هنر زمانی که با آرمان، فکر و اعتقاد همراه شود، این ظرفیت را ایجاد میکند که جامعه به فکر فرو رود و نسبت به آرمانها به شکل ویژهای نگاه کند. این نمایشگاه و کارهای برادر عزیزمان آقای نیرومند این ویژگی را دارد.
وی ادامه داد: هر اثر هنری در وهله اول منطبق بر یک فکر عمیق است و انسان را متوجه یک آرمان بزرگ میکند. تماشای این آثار بیننده را به فکر فرو میبرد و با ظرایفی که دارد، نکات بسیار شیرین و منطقی را به فرد گوشزد میکند. گرافیک هنری است که ویژگیهای منحصر به فردی دارد. این هنر زبانی بینالمللی دارد؛ به نحوی که افراد با زبان ها، فرهنگها و نگاههای گوناگون میتوانند با این هنر ارتباط برقرار کنند. این ظرفیت در بسیاری از هنرها وجود ندارد و از همین رو گرافیک بسیار قابل توجه است و نباید نسبت به آن غافل شد. جا دارد که هنرمندانی اینچنین ارزشمند و کارهای هنری به این خوبی، پشتیبانی شوند و از سوی نهادها مورد حمایت قرار گیرند تا این پیامهای مهم و اثرگذار در این بستر به مخاطبین در فضای بینالمللی منتقل شود.
وی درباره بخش برجام این نمایشگاه که به موضوع توافق ایران با کشورهای ۱+۵ اختصاص یافته است، گفت: در تاریخ کشورها موارد بسیار مهمی وجود دارد که باید به شکل ویژه به آنها پرداخته شود. باید نسبت به آن اتفاقات روایت دقیق و مستندی وجود داشته باشد در حوزه سیاست هم باید روایت بر همین اساس باشد و استثنا نیست. باید با شفافسازی و بیان حقایق، زوایا و ظرایف به خوبی برای مردم روشن شود. گاهی برای شفافسازی و بیان این ظرافتها باید ساعتها سخنرانی کرد یا کتاب های متعدد نوشت؛ در حالی که همه این پیامها در یک نگاه و در چند ثانیه میتواند به واسطه هنر گرافیک به مخاطب منتقل شود. بیواسطگی، مستقیم بودن، صریح بودن، جذاب بودن و بینیاز به توضیح از ویژگیهای بارز این هنر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نظر حضرت امام خمینی (ره) درباره هنر متعالی گفت: من خاطرم هست، اگر اشتباه نکنم، پایان هشت سال دفاع مقدس در شهریور ۶۷ حضرت امام خمینی(ره) در پیامی به هنرمندان میفرمایند هنر متعهد هنری است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی باشد. در همانجا تاکید کردند اگر ما میگوییم که هنر باید تعهدش را انجام دهد باید زوایای پیچیده سرمایهداری که موجب ظلم به انسانهاست، این اشرافیت، این چیزهایی که مغایر اسلام ناب است را نشان دهد؛ مباحثی که مربوط می شود به آرمان و اسلام ناب. این هنر می تواند در این زمینه حرف داشته باشد و حرفش به دل بنشیند.
وی ادامه داد: سخنران در چند ساعت مسئلهای را توضیح میدهد و پیامی را میرساند؛ آخر هم مشخص نیست به دل مخاطب بنشیند یا خیر. اما گاهی یک کاریکاتور می تواند یک جریانسازی کند. امیدوارم به این عرصه مهم از هنر توجه لازم صورت گیرد و اسلام ناب و انقلاب اسلامی با چنین زبانی گسترش یابد.
ارسال نظر