جلسات دادگاه متهمان فساد اقتصادی، مدیران بانک سرمایه، از تاریخ بیست و پنجم دی ماه آغاز شده است و چهرههای متعددی در این دادگاه محاکمه شده و مورد پرسش قرار گرفتند. آنچه این دادگاه را برای اهالی فرهنگ و هنر متمایز میکند، نکاتی است که درباره محمد امامی سرمایهگذار سریال جنجالی شهرزاد مطرح میشود.
در دومین جلسه دادگاه، نماینده دادستان به نکته بسیار مهمی اشاره میکند و میگوید: دوشنبهها جلسه هیئت مدیره برگزار میشد که در اصل این جلسه بده و بستان بوده است یکی از اعضا میگفته تو هدایتی مرا امضا کن و من امامی تو را امضا میکنم. حتی یک موردی بوده که با پیک موتوری امضا گرفته شده است.
قهرمانی نماینده دادستان ادامه میدهد: " ما در اینجا ضررهای مباشر را رسیدگی میکنیم در حالیکه ضررهای غیرمباشر جای خود را دارد. آقای امامی در فروش اموال به بانک ۴۸۰ میلیارد تومان گراننمایی داشته است. یک بنگاهدار که تا دیروز ملکی را متری ۵ میلیون میفروخته است ناگهان مشاهده میکند که بانک همان ملک را از آقای امامی متری ۴۰ میلیون تومان خریداری کرده است. در اینجا اثر این کار این است که آن بنگاهدار به افراد دیگر میگوید که ملک کناری شما متری فلانقدر فروخته شده است. پس در اینجا ضررهای غیرمباشر نیز جای بررسی دارد. "نکتهای که نماینده دادستانی به آن اشاره میکند در سند و گزارشی که مشرق منتشر کرد با جزئیات بیشتری وجود دارد.
اما در این جلسه پرویز کاظمی متهم مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، متهم ردیف دوم پرونده بانک سرمایه به نقش محمد امامی اشاره میکند و میگوید: در جدولی که تهیه کردم میزان وثایق اخذ شده از گروهها اعلام شده است. ۱۳۰ درصد سفته و ۱۵۰ درصد چک گرفته میشود. وی در رابطه با گروه امامی توضیح داد: در فهرست بانک ایشان به عنوان بدهکار مطرح نیستند اما در رابطه با تهاتر توضیحاتی مطرح است که باید بررسی شود. کاظمی افزود: برخی از مدارک در بانک نیست و متأسفانه از روشهای دیگری اطلاعات را به دست آوردم.
در جلسه سوم دادگاه نماینده دادستان به نکته جالبی اشاره و گفت: در رابطه با آقای [سید هادی] رضوی برای قرارداد بدون امضا، ضمانتنامه گرفتهاند. ضمانتنامه تعهد پرداخت بوده اما به اسم حسن انجام کار مطرح میشده است. در این ضمانت نامهها قراردادی وجود نداشت.و قهرمانی تصریح میکند: مجید زاهدی به امامی از داخل جلسه، محتوای جلسه هیأت مدیره را پیامکی اعلام میکرده است.
در ادامه قهرمانی نماینده دادستان گفت: اجاره نامه ویلایی که از سوی محمد امامی اجاره شده بود را در اختیار دادگاه میگذارم. امیررضا فرزام راد متهم به فساد در چند بانک است و مفسدان بانکی فراری در این ویلا قرار میگذاشتند و نیز اعضای هیأت مدیره در این ویلا جلسه میگذاشتند. نقطه عطف جلسات دادگاه جایی است که نماینده دادستان میگوید: آقای امامی مجموعاً ۳۰۰ میلیارد تومان تهاتر کرده است. آقای بخشایش عضو هیأت مدیره بوده که مصوبه تهاتر را امضا کرده است.
گزارش مبسوط و کارشناسی دادگاه اثبات میکند که «محمد امامی»، تمامی سرمایهای را که برای تولید فیلم و سریال صرف کرده است، از همین سازوکار و از راه فساد در سیستم بانکی کشور به دست آورده است.
نکته جالب اینجاست که این سرمایهگذار در نشستی خبری در کانادا منتقدان سریال شهرزاد را شبیه به اصولگرایان منتقد حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران تشبیه میکند که به گفته او «انتخاب و سلیقه مردم را نمیپسندند.» او ادعا کرد که «وقتی شهرزاد از آقای روحانی حمایت میکند، ۲۰ میلیون فالوئر آن خبردار میشوند.»
حالا با این وضعیت میتوان ادعا کرد که اصلیترین انتقاد اصولگرایان به حسن روحانی برجام بود که توسط ترامپ پاره شد و یکی از انتقادات همین جریان، اعتراض به منابع مالی ساخت سریال شهرزاد بود که در نهایت اسرار پشت پرده آن هویدا شد. نکته جالبتر این است که اگر امامی به واسطه صفحات مجازی سریال شهرزاد با منابع مالی نامشروع برای رئیس جمهور منتخب تبلیغات کرده، با استناد به سرانجام پروندهاش میتوان ادعا کرد که افرادی نظیر او چهره دولت را تخریب کردهاند.
هادی رضوی دیگر تهیه کننده سریال شهرزاد در گفتوگویی اشاره میکند: رصدی که در مورد سریالهای ترکیهای داشتیم، دیدیم که اکثرشان با سوءاستفاده از موضوعی به ظاهر عاشقانه، قصههای خیانت را ترویج میدهند. جای سوال بود که چرا حلقه مفقودهی قصههای عاشقانه در سریالهای ما نیست. برای همین بود که تصمیم گرفتیم از تولید سریالی حمایت کنیم که داستانی عاشقانه با محتوای ایرانی داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: آقای فتحی اساس فیلمنامه را نوشته بود و ما هم با توجه به برندی که ایشان در مورد ساخت سریال عاشقانه و تاریخی معاصر داشت، از ایشان خواستیم که قصهای بنویسند که مخاطب را به شبکه نمایش خانگی برگرداند.
وی بار دیگر تاکید کرد: هدف ما این بود که یک خانواده ایرانی، به جای اینکه سریالهای ترکیهای چون «فاطماگل»، «لطیفه» و … را ببیند، قصهی عاشقانهی ایرانی والف ویژه جمهوری اسلامی «شهرزاد» را ببیند. برای ما مهم است که نوجوان امروز با سریالهای ماهوارهای دچار فساد اخلاقی نشود. شک نکنید اگر کار فاخر و خوبی ارائه دهیم و همزمان به فکر ذائقه مردم باشیم، مردم موج خرید را راه میاندازند.
حالا با توجه به موارد مطرح شده در جریان رسیدگی به پرونده متهمان فساد اقتصادی، میتوان این سوال را در مورد اظهار نظرهای هادی رضوی مطرح کرد که ایشان چگونه با پول فاسد میتوانند ادعا کنند که به نبرد، رقابت و مواجهه با سریالهای ماهوارهای رفتهاند؟ آیا با پول کثیف میتوان کار تمیز انجام داد. شاید لازم باشد که به این تحلیل اشاره کنیم که عشق مثلثی در سریال شهرزاد و رفت و برگشت بازیگر زن این سریال میان دو مرد آیا دست کم از سریالهای ترکی ندارد؟ به هر حال پول کثیف میتواند بهترین و تمیزترین فیلمنامههای جهان را کثیف کند.
*مشرق
ارسال نظر