به گزارش سینماپرس، مراسم چهلمین روز درگذشت جمشید مشایخی با حضور خانواده این هنرمند پیشکسوت و جمعی از هنرمندان برگزار شد. روز چهارشنبه همچنین همزمان با چهلمین روز درگذشت این هنرمند، مراسمی در بهشت زهرا (س) با حضور دوستداران این هنرمند برگزار شد.
شب چهارشنبه هم در مراسمی که به همت فرید بهنام و سام مشایخی برگزار شد، سعید امیر سلیمانی، محمدرضا طالقانی، استاد داود فرشباف رواسانی، سپند امیر سلیمانی، لیلی رشیدی، کمند امیر سلیمانی، مرجانه گلچین، علی توکل نیا، علی اوجی، آذر معماریان، بابک نوری، مهرداد فلاحتگر و احسان کرمی حضور داشتند.
در این مراسم، نادر مشایخی فرزند این هنرمند فقید گفت: پدر به من یاد داد که رفتار یک ایرانی چگونه است و این ویژگی را هم در هنرش و هم در خانواده نشان داد. او همیشه به ما میگفت یک کار را انتخاب کنید و کامل انجامش دهید. زمانی که من در وین تحصیل میکردم، به آنجا آمد و من گفتم دیگر به ایران بر نمیگردم، اما پدر به من گفت همواره به خاطر داشته باشم که باید به ایران بازگردم.
سپس ابوالفضل پورعرب بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به خاطرهای از استاد مشایخی گفت: سر یک کار با استاد مشایخی همکار بودم که در اصفهان تصویربرداری میشد. من هر شب در شهر اصفهان میگشتم، اما یک شب قرار شد با استاد با هم برویم. وقتی سراغشان رفتم، ایشان در حال خطاطی بودند و به من یک متن دادند و من را با خطاطی آشنا کردند. اگر امروز خط خوبی دارم، به خاطر استاد مشایخی است.
فرشباف رواسانی استاد خط مرحوم مشایخی هم گفت: من در سال ۶۴ به خدمت استاد مشایخی می رفتم. جمشید مشایخی توانست با معرفت، درون سازی و فروتنی و همه خصلتهای خوبی که در او دیدم در نقشهای متفاوتی بازی کند. زمانی که میخواستم سنگ مزار ایشان را بنویسم، بارها نوشتم و اصلا حالم مساعد نبود.
در ادامه سعید امیر سلیمانی گفت: من جمشید را خیلی دوست داشتم؛ او هم به من لطف داشت. ما حدود۵۰ سال با هم همراه بودیم، از تئاتر شروع کردیم و خاطرات تلخ و شیرین بسیاری با ایشان دارم. بیشتر از بقیه خصوصیات جمشید را میشناسم. بعد از رفتن جمشید انگار برادرم را از دست دادم.
طالقانی پیشکسوت کشتی هم عنوان کرد: من علاقه زیادی به جمشید مشایخی داشتم و همیشه جوانمردی او را دوست داشتم. استاد مشایخی به خاطر نقشهایی که بازی کرد، در ذهن ما ماندگار است و همیشه در نقشهای خود درس جوانمردی میداد.
وی عنوان کرد: استاد مشایخی همیشه در قلب مردم است و با کلام «یا علی» زندگی کرد. وجود ایشان همیشه ماندگار است و از صفحه روزگار محو نمیشود؛ او با کارهای خوبی که انجام داد همیشه در ذهن مردم خواهد ماند.
گفتنی است؛ جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون روز سه شنبه ۱۳ فروردین ماه در سن ۸۵ سالگی براثر کهولت سن و بیماری درگذشت.
وی در سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم غیر دولتی آغاز کرد و با ایفای نقش در فیلم کوتاه «جلد مار» هژیر داریوش به همراه فخری خوروش جلوی دوربین رفت. استاد مشایخی با نمایش «وظیفه پزشک» بازیگری را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۴ با فیلم «خشت و آینه» وارد سینما شد.
او در واقع کار حرفهای خود را از سال ۱۳۴۹ به طور رسمی آغاز کرد و در سال ۱۳۶۳ برای بازی در دو فیلم گلهای داوودی و کمالالملک، برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد.
از نمایشهای مهم او بازی در نقش «بزرگ آقا» در نمایش میراث کارِ بهرام بیضایی در تالار ۲۵ شهریور در آذر ماه ۱۳۴۶ بود.
مشایخی در سال ۹۳ به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال ۹۴ به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی و به وی تندیس سلامت اهدا شد.
وی در دوران بازیگری خود در سریالهای تلویزیونی چون «هزاردستان»، «داستانهای مولوی»، «سلطان صاحبقران»، «امام علی (ع)»، «پهلوانان نمیمیرند» و «ستایش» بازی کرده است. استاد مشایخی دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است.
*باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر