سه‌شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۷

در جشنواره فجر 38؛

ماراتن رقابت فیلم اولی‌ها با چهره‌های بازیگری

آرم سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

سینماپرس: فیلم اولی‌های جشنواره فجر امسال با بازیگران مطرحی مثل شهاب حسینی، جواد عزتی، امیر جدیدی ، باران کوثری و مانی حقیقی با هم رقابت می‌کنند و جواد عزتی با دو فیلم شانس بیشتری برای دیده شدن دارد.

به گزارش سینماپرس، ۱۰ فیلم بخش نگاه نوسی و هشتمین جشنواره فجر در حالی معرفی شدند که حضور بازیگران شناخته‌ شده و حرفه‌ای سینما در بسیاری از آن‌ها قابل توجه است.

یکی از این فیلم‌ها  «آن شب»  به کارگردان کورش آهاری است که در امریکا ساخته شده و شهاب حسینی بازیگر اصلی آن است. این فیلم که توسط سپیده عبدالوهاب تدوین شده چند بازیگر خارجی هم دارد و داستانش درباره یک زوج ایرانی ساکن آمریکا است که در هتلی محبوس می‌شوند.  

طبق خبرهایی که پیش‌تر منتشر شده، محمد درمنش، الکس بروتو و جفری الارد به صورت مشترک تهیه کنندگی این فیلم سینمایی را برعهده داشته‌اند و تری جرج سازنده «هتل ریواندا» و برنده جایزه اسکار و گلدن گلوب هم به عنوان مشاور تهیه کننده در این فیلم حضور داشته است. با این حال در معرفی فیلم‌ها از سوی جشنواره فقط محمد درمنش به عنوان تهیه‌کننده اعلام شده است.

دیگر فیلم بخش نگاه نو جشنواره امسال  «بی‌صدا حلزون»  به کارگردانی بهرنگ دزفولی‌زاده و تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته است که فیلمی پر لوکیشن بوده و داستان زنی است که بین احساس و منطقش در حال تصمیم‌گیری است.

هانیه توسلی، مهران احمدی، پدرام شریفی، محسن کیایی، علیرضا جلالی‌تبار، بهنوش بختیاری، الهه حسینی و بیژن بافکار بازیگران «بی‌صدا حلزون» هستند. این فیلم هم مثل «آن شب» توسط سپیده عبدالوهاب تدوین شده و بازیگر کودک فیلم که تقریبا نقش اصلی را دارد،  ناشنواست و پیش‌تر در مراسمی اعلام شد که برای اکران عمومی فیلم «بی‌صدا حلزون» قرار است امکانات ویژه‌ای برای ناشنوایان در سینماها فراهم شود.

  «پدران»  به کارگردانی سالم صلواتی و تهیه‌کنندگی شهرام مسلخی هم دیگر این فیلم این بخش است که در خلاصه داستان آن آمده است: «رویارویی دو نسل می‌تواند حادثه بیافریند؛ در پدران حادثه‌ای دو نسل را رو در روی یکدیگر قرار می‌دهد.»

در خبرها به نقل از سال صلواتی نقل شده است، «تولید فیلم «پدران» پنج سال بود که بنا به دلایل مختلف، به مشکل برمی‌خورد اما سرانجام آنچه دنبالش بودم، اتفاق افتاد و من از این بابت بسیار خوشحالم. طی سال‌های گذشته، هر گاه قرار بود فیلم جلوی دوربین برود، یک اتفاق مانع از آن می‌شد. هشت تهیه‌کننده (که اولین‌شان سیدرضا میرکریمی بود و آخرین‌شان پوران درخشنده) پای فیلم آمدند. حتی یکی دو بار کارمان به انتخاب لوکیشن هم رسید که منتفی شد و نکته جالب این که همه تهیه‌کنندگانی که قرار بود با آن‌ها کار کنم، این فیلمنامه را دوست داشتند.»

در این فیلم  علیرضا ثانی‌فر، هدایت هاشمی، گلاره عباسی، مهشید ناصری، کیوان پرمر، مهدخت مولایی، نوید لایقی، سارینا ترقی، یوسف یزدانی، مرتضی خانجانی، شیدا مودب، سعید پورشعبانی و سعید باغبان ایفای نقش کرده‌اند.

 بهمن ارک و بهرام ارک که با ساخت فیلم کوتاه «حیوان» و کسب جایزه از جشنواره کن به شهرت رسیدند امسال در بخش نگاه نو جشنواره فجر با اولین فیلم سینمایی خود به نام  «پوست»  حضور دارند.

این فیلم به تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح در شهر اسکو به زبان ترکی ساخته شده و به موضوع عشق، جادو و خرافه پرستی می‌پردازد.

«دشمنان»  به کارگردانی علی درخشنده و تهیه‌کنندگی مجید برزگر هم دیگر فیلم اولی جشنواره امسال است که رویا افشار بازیگر اصلی آن است.

علی درخشنده پیش از این به عنوان دستیار کارگردان و برنامه‌ریز فعالیت داشته و در این فیلم ندا جبرئیلی، مسعود دلخواه، قربان نجفی، علی بی‌غم، سینوهه دانشمند، توران یاقوتی و سعید آرمند را در کنار افشار به بازی گرفته است.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است:  «آدم فکر می‌کنه هر چی سن­ و سالش بالاتر میره قوی‌­تر میشه اما نه، ما هر روز حساس‌تر می‌شیم؛ حتی بیشتر از وقتی که جوان بودیم تنهایی و غم و شادمانی رو حس می‌کنیم با یه فرق کوچیک، می‌دونی که منظورم چیه؟ و هر دو سکوت کردند.»

در میان فیلم اولی‌های امسال جشنواره فجر، یکی از چهره‌پردازان معروف سینما هم با اولین فیلم سینمایی‌اش در مقام کارگردان حضور دارد.   «روز صفر»  به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سعید ملکان روایتی از یک اتفاق ملتهب معاصر است که در ایران و خارج از کشور قرار بوده فیلمبرداری شود.

امیر جدیدی  و ساعد سهیلی دو بازیگر اصلی فیلم «روز صفر» هستند و در کنار آنها چند بازیگر خارجی و چندین بازیگر تئاتر هم حضور دارند.

فیلمنامه «روز صفر» را سعید ملکان و بهرام توکلی به صورت مشترک نوشته‌اند.

«ریست»  به کارگردانی محمدرضا لطفی و تهیه‌کنندگی سیدامیر سیدزاده فیلم دیگر بخش نگاه نو جشنواره است که با بازی رضا بهبودی و سودابه بیضایی ساخته شده است.

محمدرضا لطفی پیش‌تر با فیلم «روایت ناپدید شدن مریم» در بخش هنر  و تجربه جشنواره سی و دوم فجر حضور داشت و «ریست» اولین فیلم سینمایی‌اش محسوب می‌شود.

براساس خبرهای منتشر شده، این فیلم با دوربین‌های مداربسته فیلمبرداری شده ودر خلاصه داستان آن آمده است: «احساس می‌کنم دیوونه شدم... یه جورایی به تمام دوربین‌های مداربسته که دارن آدم رو کنترل می‌کنن حساسیت پیدا کردم... اونقدر توی این ماجرا غرق شدم که احساس می‌کنم پشت همه این دوربینا یه نفره... یه نفر که چهار چشمی داره منو نگاه می‌کنه!»

محمد کارت که در عرصه سینمای مستند کارگردانی شناخته شده است و فیلم‌هایی مثل «آوانتاژ» و «بچه‌خور» را در کارنامه داشته، اولین فیلم سینمایی خود را با نام  «شنای پروانه»  و به تهیه‌کنندگی رسول صدرعاملی ساخته است.

در این فیلم سینمایی بازیگرانی چون جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، پانته‌آ بهرام، علی شادمان، نیره فراهانی، مهدی حسینی‌نیا، ایمان صفا، مه‌لقا باقری، نادر شهسواری و با معرفی آبان عسکری به ایفای نقش پرداخته‌اند.

فیلمنامه این فیلم که مضمونی اجتماعی دارد، توسط محمد کارت، حسین دوماری و پدرام پورامیری نوشته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «در جنوب شهر، شنای پروانه طوفان به پا می‌کند.»

  «کشتارگاه»  به کارگردانی عباس امینی و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی فیلم دیگری است که در بخش نگاه نو جشنواره امسال پذیرفته شده و مانی حقیقی، امیرحسین فتحی، حسن پورشیرازی و باران کوثری نقش های اصلی آن را بازی کرده‌اند.

عباس امینی که قبلا فیلم‌های «والدراما»، «هندی و هرمز» و «ابراهیم» را ساخته و در خلاصه اولین تجربه سینمایی‌اش امده است:‌ «امیر چند ماهی است که از فرانسه دیپورت شده است، او بخاطر پدرش شریک یک جنایت هولناک می شود…
رفیق: اینجا صلیب سرخی ها بهت میگن چیتا
امیر: چی!؟
رفیق: چیتا … یوزپلنگ»

آخرین فیلم بخش نگاه نو جشنواره فجر امسال  «لباس شخصی»  به کارگردانی امیرعباس ربیعی ساخته شده که محصول مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانه‌ای اوج به تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد است.

مهدی نصرتی، توماج دانش بهزادی، مجید پتکی، میلاد افواج، عماد درویشی، مهیار شاپوری، احمد لشینی، شهاب بهرامی، روزبه رئوفی، کیوان محمود نژاد، نجلا نظریان و ماه‌منیر بیطاری بازیگران این فیلم هستند و گفته شده «لباس شخصی»  فیلمی تاریخی سیاسی است که به اتفاقات دهه ۶۰ و فعالیت حزب توده در ایران می‌پردازد.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: «بهترین حربه برای ضربه، دوستی است. چون پیچیدگی در سادگی اوست. به لباس شخصی‌ها بیشتر شک کن!»

پس از اعلام نتایج فیلم‌های بخش نگاه نو برخی واکنش ها در فضای مجازی حکایت از آن داشت که برخی فیلم‌ها، فیلم‌ چندم کارگردان‌هایشان است و به همین دلیل نباید در این بخش انتخاب می‌شدند؛ اما طبق پیگیری‌های ایسنا تمامی فیلم‌ها، اولین فیلم کارگردان‌هایشان هستند که برای نخستین‌ بار پروانه ساخت سینمایی گرفتند و پیش از این فیلم ویدیویی ساخته‌اند.

*ایسنا

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.