به گزارش سینماپرس، این روزنامه، به بهانه تمجید از وطن، مجالی را برای طرح نام شاعران ضد دین فراهم کرد. یکی از این شاعران سیاوش کسرایی است. کسرایی در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان عضو رسمی حزب بدنام توده فعالیت میکرد. وی در مقطعی از فعالیت به اصطلاح ادبی و سیاسی خود توسط ساواک دستگیر میشود. در گزارش مستند ساواک اما، کسرایی به عنوان فردی زنباره «بی خطر برای سلطنت» تشخیص داده میشود و از حوزه رصد ساواک بیرون میرود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی این فرد رو به معارضه با انقلاب و مردم ایران میآورد و پس از مدتی مجبور به فرار از ایران به افغانستان(در زمان حاکمیت کمونیستها) و سپس اروپا میشود.
شاعر دیگر که شعر وی درباره ایران، اهالی روزنامه یاد شده را به هیجان آورده، ایرج میرزاست. ایرج میرزا همواره به عنوان شاعری هتاک معرفی شده است.
در کنار نام ملحدین، روزنامه ایران همچنین به استقبال از سرودهای از سرودههای سیمین بهبهانی هم میرود. بهبهانی یا خلیلی، از جمله اعضای کانون منحله نویسندگان ایران بود که پس از مدتی به همکاری با ساواک روی میآورد. بهبهانی همچنین مدتی به عنوان سانسورچی وزارت فرهنگ دوران طاغوت فعالیت میکرد. بهبهانی از امضاکنندگان بیانیه ضدایرانی «ما نویسندهایم» محسوب میشود. بیانیهای که در آن به اعمال ممیزی قانونی اعتراض شده بود و پس از انتشار، هدف استقبال گسترده دولتهای متخاصم و رسانههای ضدایرانی واقع شد.
اصرار روزنامه ایران به طرح نام و پرداختن به شاعران مسئله دار به بهانه وطن و در چنین روزهایی که به نام ایران و ایرانی برخی در اندیشه فتنه و فتنه برانگیزی هستند، قابل تامل است!
*کیهان
ارسال نظر