به گزارش سینماپرس، یکی از مهمترین موضوعاتی که با قاچاق فیلمها بعد از نمایش و اکران در VOD ها مطرح شد، چرایی دانلود و قاچاق بسیار سریع و آسان از این بسترهای دیجیتال و نوین بود. سوال این است که چرا این رسانههای جدید قبل از اینکه راهاندازی شوند به تقویت زیرساختهای خود نپرداختهاند که فیلمها و سریالها به این آسانی قاچاق شوند و از فضای مجازی گرفته تا شبکههای ماهوارهای در طرفة العینی منتشر شوند؟
البته موضوع قاچاق تنها در ایران نیست که رخ داده است و در دیگر کشورها و دیگر پلتفرمهای مطرح حتی مانند نتفلیکس نیز وجود دارد؛ اما سوال مهم این است که چرا حتی مدیر فیلیمو که مدیر سایت آپارات است اقدام به حذف ویدئوهایی که روش دانلود از فیلیمو را به راحتی بارگذاری کردهاند نمیکند؟ مگر مدیر فیلیمو نگران محتوای فرهنگی ارزشمند ایرانی که در این سایت بارگذاری میشود نیست؟ آموزش روش دزدی از یک جیب دیگر توسط صاحب هر دو جیب چه معنایی دارد؟
توصیری از ویدئوی روش دانلود غیرقانونی از فیلیمو در آپارات
امکان شرح دقیق آنچه که در این ویدئوها برای دانلود محتوا وجود دارد نیست و این کار را اخلاقی نمیدانیم اما همین قدر میگوییم که این روش آنقدر ساده و راحت است که هر بچهای میتواند آن را با یکبار دیدن یاد بگیرد و بعد هم به کار بگیرد. اما طبق بررسیهای دقیق کارشناسان برنامهنویسی و فنی حوزه اینترنت و فضای مجازی بسیاری از نرمافزارها و سایتهایی که به ارائه محتوا پرداختهاند، آنقدر از زیرساختهای قوی برخوردارند که امکان دانلود غیرقانونی و خارج از روش مطرح در آنان یا وجود ندارد یا بسیار سخت است. پاسخ فیلمو نیز جالب است: ما این موضوع را بررسی میکنیم! جواب فیلیمو برای هفته قبل است در حالی که روش ویدئویی دانلود از سایتشان در سایت دیگر مالک آنها یعنی آپارات در چند ویدئوی مختلف مدت بسیار زیادی است که در حال نمایش و دست به دست شدن است و طبق آمار بازدید هزاران بار تماشا شده است.
نمایی از ویدئوی دیگر برای آموزش دانلود غیرقانونی از فیلیمو
بنابراین واقعاً جای سوال دارد که چرا جدای از بررسیهای دقیق و فنی زیرساختهای این رسانه ویدئویی، مالک آن به حذف ویدئوهای آموزشی روش دانلود غیرقانونی اقدام نکرده است؟ یکی از برنامهنویسان به تازگی با بررسیهای فنی خود متوجه این نکات شده است و اقدام به ارسال ایمیلی به فیلیمو کرده است و در این ایمیل اشاره کرده است که این موضوع را قبلاً او و همکارانش مشاهده کردهاند و به پشتیبانی این سایت این موضوع را اعلام کردهاند و گفته است که باید برای حفظ میراث فرهنگی و هنری کشور هرچه زودتر این موضوع حل شود.
این موضوع باعث شده است که فیلمهای ما بسیار سریع به شبکههای ماهوارهای برسند و آنان از این موضوع سواستفاده کنند. بسیاری از تهیهکنندهها و صاحبان آثار نیز برخورد قضایی و اقدام چندانی برای دفاع از حق قانونی خود نمیکنند. تمام این موارد باعث شده است تا از خود این سوال را بپرسیم که آیا برخی از فعالین ما در حوزه فرهنگی و دیجیتال میدانند که «ناخواسته» در حال خوش خدمتی به شبکههای ماهوارهای هستند؟
*تسنیم
ارسال نظر