سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۸

«هیسپان‌تی‌وی» قربانی جدید؛

شبکه‌های برون‌مرزی صدا و سیما زیر تیغ خارجی و داخلی

رسانه‌های برون مرزی صدا و سیما

سینماپرس: طی چند سال اخیر و به بهانه‌های مختلف حساب برخی از شبکه‌های بین‌المللی صداوسیما در شبکه‌های اجتماعی، چون فیس‌بوک، توئیتر، یوتیوب و گوگل پلاس مسدود می‌شود. تازه‌ترین اقدام در این زمینه حذف حساب کاربری شبکه هیسپان تی وی در فضای توئیتر است.

به گزارش سینماپرس، شبکه اجتماعی توئیتر که در مقطع شهادت سردار سلیمانی حساب کاربری شبکه هیسپان‌تی‌وی صداوسیما را به طور موقت مسدود کرده بود، این بار این حساب را به طور کامل از دسترس خارج کرد. بنابر گزارش روابط‌عمومی شبکه هیسپان‌تی وی، این فرآیند از چهارشنبه هفته گذشته (۹ مهر ماه) آغاز و توئیتر هیسپان‌تی‌وی بسته شد. در پی این اقدام، هیسپان‌تی‌وی پیگیر دلیل حذف حساب کاربری‌اش از توئیتر شد که ایمیل ارسالی به مسئولان توئیتر بی‌پاسخ ماند. بعد از مسدود شدن حساب کاربری این شبکه برون‌مرزی صدا و سیما، روز یک‌شنبه (۱۳ مهر ماه) مجدداً حساب کاربری جدیدی از سوی مسئولان این شبکه ایجاد شد که قبل از بارگذاری هرگونه محتوا، این حساب نیز مسدود شد. اقدام مجدد توئیتر در حذف صفحه جدید این شبکه تلویزیونی نشان می‌دهد به احتمال زیاد نام شبکه هیسپان‌تی‌وی در لیست سیاه توئیتر قرار گرفته است.

این اتفاق در حالی افتاد که دو سال پیش و در روزهای ابتدایی شهریور ماه سال ۹۷ خبرها از مسدود شدن حساب برخی از شبکه‌های بین‌المللی صداوسیما در شبکه‌های اجتماعی، چون فیس‌بوک، توئیتر، یوتیوب و گوگل پلاس حکایت داشت. طبق مدعای اداره این شبکه‌های اجتماعی علت مسدودسازی، گمراه‌سازی این حساب‌ها از طریق انتشار اطلاعات نادرست درباره منشأ بارگذاری و انتشار مطالب اعلام شد. معاونت برون‌مرزی صداوسیما در همان ایام با انتشار بیانیه‌ای به این اقدام اعتراض کرد و آن را نشانه اثرگذاری این شبکه‌ها در فضای رسانه‌ای جهانی دانست. در بخشی از این بیانیه آمده بود: «رسانه‌های مستقلی، چون پرس تی وی، هیسپان تی وی، العالم، سحر، الکوثر و ... جز انتشار واقعیت‌هایی که دولت امریکا و متحدانش علاقه‌ای به انتشار آن ندارند، جرم دیگری مرتکب نشده‌اند که مستحق مسدود سازی و بسته شدن باشند...» اگر چه بیانیه دادن و محکوم کردن چنین اقداماتی که در تضاد با آنچه غرب تحت عنوان مدعای آزادی بیان و اندیشه اعلام کرده، اقدامی خوب است، اما واقعیت این است که کافی نیست. چه اینکه صرفاً با بیانیه دادن و نکشاندن چنین پرونده‌هایی به محاکم بین‌المللی جهت استیفای حقوق قانونی شبکه‌های برون‌مرزی صدا و سیما زمینه برای اقدامات بعدی این شبکه‌ها هموار می‌شود.

*جوان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.