به گزارش سینماپرس حال سینمای ایران به واسطه ندانم کاری های مدیران سینمایی دولت های یازدهم و دوازدهم اصلاً خوب نیست؛ شیوع و گسترش ویروس منحوس کرونا نیز مزید بر علت شد تا سینمای ورشکسته ایران رسماً بیش از پیش دچار ویرانی شود.
در همین راستا با ۱۶ تن از سینماگران مطرح کشور خانم ها و آقایان: کاوه صباغ زاده، رضا توکلی، کریم امینی، سحر صباغ سرشت، نعیمه نظام دوست، کتایون امیرابراهیمی، داریوش مهرجویی، ابراهیم فروزش، عادل تبریزی، سعید پیردوست، تورج منصوری، اسدالله یکتا، سیدهادی محقق، هادی حاجتمند، عبدالله عبدی نسب و السا فیروزآذر گفتگو کردیم که ماحصل آن برای اطلاع مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱
صباغ زاده: توجه به سینمای مستقل، برچیده شدن بساط رانت خواران و جلوگیری از ورود بی رویه پول های کثیف باید در اولویت مدیران سینمایی دولت سیزدهم باشد
کاوه صباغ زاده کارگردان سینما در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: در سال های گذشته سینمای ایران آسیب های جدی دید! آزاردهنده ترین اتفاق در این سال ها رانت خواری افرادی خاص بود که دیگر برای همه اهالی سینما شناخته شده هستند از این رو بنده معتقدم توجه به سینمای مستقل، برچیده شدن بساط رانت خواران و جلوگیری از ورود بی رویه پول های کثیف باید در اولویت مدیران سینمایی دولت سیزدهم باشد تا این تبعیض های آزاردهنده ای که در این سال ها شاهد بودیم باید برای همیشه از بین برود. این مایه تأسف و شرمساری است که در سینمای ایران یک تهیه کننده خاص همیشه مجوزهایش از پیش آماده است و نسبت به سایر تهیه کنندگان اولویت دارد اما یک تهیه کننده دیگر با سال ها تجربه و فعالیت برای رشد و اعتلای سینمای کشور باید مدت ها دوندگی کند تا شاید بتواند مجوز ساخت یک اثر را بگیرد.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۲
توکلی: انتظار اکثریت هنرمندان از دولت سیزدهم رعایت کامل عدالت، رسیدگی عاجل به وضعیت اسفبار معیشتی سینماگران و محاکمه افرادی است که طی سال های اخیر به سینما خیانت کردند!
رضا توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون نیز در این باره اظهار داشت: اوضاع سینما و به طور کل عرصه فرهنگی و هنری کشوراصلاً خوب نیست و از این رو انتظار اکثریت هنرمندان از دولت سیزدهم رعایت کامل عدالت، رسیدگی عاجل به وضعیت اسفبار معیشتی سینماگران و محاکمه افرادی است که طی سال های اخیر به سینما خیانت کردند! ما نباید فراموش کنیم آدم های موثر در سینما حجب و حیا دارند و هرگز شأن و مقام و حیای شان اجازه نمی دهد که برای تأمین معاش روزانه شان در صف های عریض و طویل خانه سینما و صندوق اعتباری هنر و... بروند تا مثلاً یک گونی برنج دریافت کنند! این نوع کمک ها در شأن هنرمندان نیست و مدیران سینمایی دولت سیزدهم برای اینکه شأن هنر و هنرمندان حفظ شود بایستی در وهله اول عدالت و حق و حقوق هنرمندان را تأمین کنند و سپس با شیوه های نوین در فکر کمک های ویژه معیشتی به آن ها باشند.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۳
امینی: طی ۸ سال گذشته خرد و اندیشه از سینمای ایران حذف شد/ متأسفم که همه صفات خوب انسانی در فیلم ها حذف شده و از شمال تا جنوب شهر همه کاراکترها یا فاحشه اند یا خلافکار و معتاد!
کریم امینی بازیگر و کارگردان سینما در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: طی ۸ سال گذشته سانسور خرد و اندیشه در سینمای ایران بیداد کرد و به سینماگران متفکر اجازه ساخت آثارشان را ندادند اما در عوض سینما پر شد از فیلم هایی که در آن ها هیچ خبری از اخلاق و منش و اصالت ایرانیان در آن وجود نداشت و سرشار از سیاه نمایی بود؛ من امیدوارم دولت سیزدهم جلوی این اتفاق نامبارک را که بر پیکره فرهنگ و هنر کشور ضربات جبران ناپذیر وارد می کند برای همیشه بگیرد. متأسفم که همه صفات خوب انسانی در فیلم ها حذف شده و از شمال تا جنوب شهر همه کاراکترها یا فاحشه اند یا خلافکار و معتاد! واقعاً این اتفاق برای سینمای اصیل و نجیب کشور ما مایه شرمساری است و تا اوضاع بحرانی تر از این نشده مدیران جدید وزارت ارشاد باید جلوی استمرار این روند شوم را بگیرند.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۴
صباغ سرشت: دولت سیزدهم باید مشکلات زیربنایی سینما را برطرف کند/ به فکر هنروران، تدارکاتچی ها و سینماگران از کار بیکار شده باشید!
سحر صباغ سرشت بازیگر و تهیه کننده سینما نیز در گفتگو با سینماپرس اظهار داشت: سینمای ایران از اشکالات زیرساختی اساسی رنج می برد و بی تردید دولت سیزدهم اگر هدفش بهبود اوضاع هنرهفتم است باید مشکلات زیربنایی سینما را برطرف کند و دست به کارهای ظاهری نزند! من روزی هزار بار به هنروران سینما و تدارکاتچی های سینما که به روز نان به خانه های شان می بردند فکر می کنم که حال با این تعطیلی پروژه ها چگونه روزگار خود را سپری می کنند از این رو از مدیران فرهنگی دولت سیزدهم می خواهم به فکر هنروران، تدارکاتچی ها و سینماگران از کار بیکار شده باشند.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۵
نظام دوست: امیدوارم پروژه تأمین مسکن هنرمندان در دولت سیزدهم کلید بخورد/ تأمین امنیت شغلی و تخصیص بیمه بیکاری به سینماگران ضروری است
نعیمه نظام دوست بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: یکی از بزرگترین معضلات امروز اهالی سینما تورم کمرشکن، فقر، بیکاری و نداشتن مسکن است؛ مسأله فاقد مسکن بودن بخش کثیری از اهالی سینما معضل بسیار بزرگی است که تنها دولت می تواند این مسأله را حل کند و سینماگران را صاحب خانه نماید از این رو امیدوارم پروژه تأمین مسکن هنرمندان در دولت سیزدهم کلید بخورد، این مهمترین کاری است که دولتمردان جدید می توانند برای اهالی سینما انجام دهند. برخی از هنرمندان حتی بیمه ندارند. من خودم سال های سال دوندگی کردم تا بالاخره بعد از مدت ها توانستم معضل بیمه ام را برطرف کنم که متأسفانه در این میان خانه سینما به عنوان جامعه اصناف سینمای ایران هیچ قدمی برایم برنداشت!
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۶
مهرجویی: مسئولان باید جهالت را کنار گذاشته و با عقلانیت و خرد سینمای کشور را اداره کنند
داریوش مهرجویی کارگردان پیشکسوت سینما نیز در این باره گفت: اگر تصمیم و اراده ای برای بهبود اوضاع هنرهفتم وجود داشته باشد مسئولان باید جهالت را کنار گذاشته و با عقلانیت و خرد سینمای کشور را اداره کنند چرا که هر مشکلی که طی این سال ها ما در سینما شاهد بوده ایم به دلیل جهل و ناآگاهی مسئولان بوده و این روند باید اصلاح شود. سینما بی تردید هنری سرشار از اندیشه است و ما اگر مدعی تفکر هستیم باید با خرد و بینش سینما را اداره کنیم. قطعاً همانطور که ما مشکلات سینما را می بینیم مسئولان هم این مشکلات را می بینند و باید برای برون رفت از این شرایط راه حل های ویژه و منطقی داشته باشند.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۷
امیرابراهیمی: دولتمردان جدید باید برای هنرمندان کمک های معیشتی مستمر ماهیانه به صورت نقدی و بن خرید کالا در نظر بگیرند/ خانه سینما هیچ قدمی برای هنرمندان برنمی دارد!
کتایون امیرابراهیمی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز در این راستا به سینماپرس گفت: دولتمردان جدید باید برای هنرمندان به ویژه در این بحران کرونا و بیکاری مطلق، کمک های معیشتی مستمر ماهیانه به صورت نقدی و بن خرید کالا در نظر بگیرند؛ این باعث شرم و تأسف است که بخش کثیری از هنرمندان که عمر و جوانی شان را برای اعتلای فرهنگ و هنر کشور صرف کرده اند امروزه برای لقمه ای نان دست شان پیش این و آن دراز باشد! خواسته ما از یکایک مدیران فرهنگی و سینمایی کشور این است که به فکر درست کردن زندگی خوب برای اهالی سینما باشند. مدیران سینمایی به جای صرف بودجه های بیهوده و بریز و بپاش های آنچنانی برای برگزاری جشنواره ها و... باید درد ما را دوا کنند.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱۱
فروزش: امیدوارم مشکلاتی که بر سر راه تولید فیلم ها قرار دارد رفع شود/ رکود سینما برطرف نمی شود مگر با واکسیانسیون کل جامعه!
ابراهیم فروزش کارگردان پیشکسوت سینما در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: آنچه سینما و سینماگران را دچار مشکل کرده بسته بودن شدید فضا است از این رو امیدوارم دولت سیزدهم فضا را برای انعکاس تفکرات اهالی سینما بازتر کند تا سینماگران بتوانند با آزادی عمل بیشتری مبادرت به تولید فیلم های شان کنند. متأسفانه آنچه در سینمای ایران این روزها به شدت به چشم می خورد یا خودسانسوری هنرمندان است یا سانسورهای به شدت سلیقه ای! هر دوی این اتفاقات بسیار آسیب زا هستند و بر پیکره هنرهفتم ضررهای جبران ناپذیری را وارد می سازند و امید ما این است که با درایت و تدبیر ویژه مدیران سینمایی دولت سیزدهم این اتفاقات برطرف گردد.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۸
تبریزی: مدیران سینمایی با عدالت محوری باید بستر مناسبی برای ورود فیلمسازان جوان به سینما و حضور پیشکسوتان این حوزه فراهم کنند/ سینمای ایران نیاز به حضور سلیقه های مختلف دارد
عادل تبریزی کارگردان سینما نیز به سینماپرس گفت: مدیران سینمایی با عدالت محوری باید بستر مناسبی برای ورود فیلمسازان جوان به سینما و حضور پیشکسوتان این حوزه فراهم کنند؛ ما در سینمای کشور دستیاران کارگردان بسیاری داریم که سال ها کسب تجربه کرده اند و از سوی دیگر فارغ التحصیلانی داریم که به صورت آکادمیک سینما را آموخته اند اما همگی پشت درهای بسته باقی مانده اند و باید برای حضور و ساخت آثارشان فرصت مناسب مهیا شود. سینمای ایران امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن است تا با مدیریت درست و اصولی کسانی که سرشار از نبوغ و استعداد هستند و سال ها است برای کار کردن جان داده اند را شناسایی کند و فرصت کار و حضور برایشان فراهم آورد. یک فیلمساز جوان چرا باید برای ساخت اولین اثرش در به در دنبال سرمایه گذار باشد؟ بی تردید این وظیفه متولیان سینمای کشور است که از نسل های مختلف سینما حمایت ویژه داشته باشند.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱۳
پیردوست: سال ها است کمترین توجهی به وضعیت اسفبار معیشتی سینماگران پیشکسوت نمی شود و امیدوارم در دولت جدید این رویه تغییر کند/ کرونا کمر سینما را شکانده است!
سعید پیردوست بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: سال ها است کمترین توجهی به وضعیت اسفبار معیشتی سینماگران پیشکسوت نمی شود و امیدوارم در دولت جدید این رویه تغییر کند؛ پیشکسوتان در تمامی کشورها به عنوان گنجینه و سرمایه های اصلی حفظ و حراست می شوند اما مسئولان کشور ما نه تنها هیچ توجهی به پیشکسوتان ندارند بلکه آن ها را به حال خود رها کرده و اصلاً به یادشان نیستند! کرونا کمر سینما را شکانده است همانطور که کمر سایر حرفه ها و مشاغل را شکانده و شرایط تلخی برای مردم به وجود آورده پس بی تردید اگر واکسیناسیون عاجل، همگانی و گسترده نیز در اولویت کارهای مدیران جدید دولت سیزدهم قرار بگیرد ما می توانیم کمی از این بیماری منحوس فارق شویم و با آسودگی خاطر روال طبیعی زندگی را طی کنیم.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱۴
منصوری: سرمایه های انسانی سینما تک تک در حال از بین رفتن هستند و دستان شان خالی است؛ به فریادشان برسید!
تورج منصوری فیلمبردار، تهیه کننده و کارگردان سینما نیز در این راستا اظهار داشت: ما سال های متمادی است که از دولت های مختلف درخواست حمایت ویژه از اهالی سینما را داشتیم اما متأسفانه هیچ گاه هیچ یک از خواسته های مان محقق نشد؛ بنده با ایمان به اینکه مسئولان جدید نیت شان انجام کار درست برای کشور است با صدای رسا اعلام می کنم، سرمایه های انسانی سینما تک تک در حال از بین رفتن هستند، هیچ امیدی به آینده ندارند و دستان شان خالی است؛ به فریادشان برسید! مسئولان دولت رفاهی را برای هنرمندان این مرز و بوم به وجود بیاورند که در شأن و شخصیت شان باشد. متأسفانه در حال حاضر به صورت مطلق هیچ رفاهی برای اهالی سینما فراهم نیست. آن ها نه بیمه تأمین اجتماعی درخور شأن دارند و نه بیمه های تکمیلی شان بیمه های کارآمد است. این بیمه تکمیلی که تنها بخش اندکی از مخارج بیمارستانی و پاراکلینیکی را شامل می شود آن هم با تأخیر در پرداخت مواجه است به چه دردی می خورد؟
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱۵
یکتا: مدیران سینمایی در قدم اول باید چاره ای برای تأمین معاش روزانه سینماگران بیکار و خانه نشین داشته باشند/ سینمای ایران آینده روشنی ندارد!
اسدالله یکتا بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: مدیران سینمایی در قدم اول باید چاره ای برای تأمین معاش روزانه سینماگران بیکار و خانه نشین داشته باشند؛ امروزه وضعیت معیشتی بسیاری از هنرمندان در بدترین شرایط است به نحوی که برخی حتی توان خرید یک قرص نان را هم ندارند، برای تأمین اجاره خانه های شان نمی دانند باید به چه کسی رو بزنند؛ این ها همه درد است و دولت می تواند با اختصاص بودجه مناسب و کمک های فوری نقدی و غیرنقدی به فریاد اهالی سینما برسد. آنچه در گام اول ضروری است رسیدگی عاجل و ارسال بسته های کمک معیشتی به سینماگران است و در گام های بعدی می بایست اقداماتی جدی برای رشد و توسعه تولید آثار فراهم گردد تا از این طریق هنرمندان بیشتری بتوانند سر کار بروند و بیکاری در سینما کاهش پیدا کند.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱۶
محقق: امیدوارم پست ها و مناصب سینمایی در دولت سیزدهم به افرادی عاری از نگاه های سیاسی و جناحی اعطا شود/ امروزه ژانرهای گوناگون در سینمای ایران هیچ جایگاهی ندارند!
سیدهادی محقق کارگردان سینما نیز در این باره به سینماپرس گفت: آنچه طی سال های اخیر ضربات جدی بر پیکره نیمه جان سینمای ایران وارد کرده نگاه های سیاسی افرادی بوده که به عنوان مدیر و سیاست گذار در این حوزه فعالیت می کردند از این رو امیدوارم پست ها و مناصب سینمایی در دولت سیزدهم به افرادی عاری از نگاه های سیاسی و جناحی اعطا شود که دغدغه رشد و تعالی هنر و فرهنگ را داشته باشند و اجازه دهند سینما رشد کند. اگر سیاهی وجود دارد قطعاً سفیدی و روشنی هم در کنار آن هست و ما نباید اجازه دهیم در آثار سینمایی مان سیاهی ها سفیدی ها را بپوشانند. این اتفاقات بسیار تلخ و ناگوار است و در درازمدت ضربات جبران ناپذیری را بر پیکره سینمای کشور وارد خواهد کرد.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۹
حاجتمند: سینمای ایران برای نجات از بحران کنونی نیازمند تبیین یک استراتژی مشخص است/ برگزاری ۲ جشنواره سینمایی در کشور کافی است
هادی حاجتمند کارگردان سینما در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: سینمای ایران برای نجات از بحران کنونی نیازمند تبیین یک استراتژی مشخص است و اگر ما در تمامی این سال ها شاهد مشکلات و معضلات متعدد در سینمای کشور بودیم به دلیل همین فقدان ضابطه مندی و عدم حضور یک اتاق فکر فرهنگی در سینما بوده و متأسفانه همواره همه چیز در سینما تنها بر اساس روابط افراد پیش رفته است. وقتی ضابطه و قانون در سینما وجود داشته باشد دیگر رانت خواری و پارتی بازی و رفیق بازی برای همیشه از سینما رخت خواهد بست؛ طی این سال ها ما مکرراً شاهد بودیم حمایت های مالی تنها از افرادی می شد که رابطه های صمیمانه با مدیران داشتند و خوب کسی تردید ندارد که این کار بسیار غلط است.
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱۰
عبدی نسب: چرا هنرمند آنقدر بینوا شده که چشم امیدش این باشد که لقمه نانی کف دستش بگذارند؟/ تقویت و توسعه تولید آثار سینمایی باید جزو اولویت های دولت سیزدهم باشد
عبدالله عبدی نسب عکاس و فیلمبردار سینما نیز در این باره اظهار داشت: متأسفانه سینما و سینماگران این روزها اصلاً شرایط خوبی ندارند به نحوی که می توانم قاطعانه عنوان کنم که طی سال های اخیر ما بدترین شرایط را در سینما هم از نظر اقتصادی و هم از نظر تولیدات آثار تجربه کردیم و همین باعث شد بسیاری از سینماگران در مضیقه و تنگنای شدید مالی قرار بگیرند و چشم امیدشان به این باشد که از طریقی به آن ها لقمه نانی برسد؛ چرا هنرمند آنقدر بینوا شده که چشم امیدش این باشد که لقمه نانی کف دستش بگذارند؟
-
اولویت های سینمایی دولت سیزدهم/۱۲
فیروزآذر: بسیاری از فیلمنامه های فاقد کیفیتی که سطح سلیقه مخاطب را تنزل می دهند نباید به صرف رعایت کردن برخی مسائل اخلاقی مجوز بگیرند
السا فیروزآذر بازیگر سینما در خصوص اولویت های سینمایی دولت سیزدهم گفت: همیشه یک اصل در وزارت ارشاد و سازمان سینمایی و بالاخص شورای نظارت و ارزشیابی وجود داشته و آن این بوده که هر فیلمنامه ای که اخلاق و سنت را مورد انتقاد قرار نمی دهد مجوز بگیرد در صورتی که این اصل درست نیست و بسیاری از فیلمنامه های فاقد کیفیتی که سطح سلیقه مخاطب را تنزل می دهند نباید به صرف رعایت کردن برخی مسائل اخلاقی مجوز بگیرند. کسانی که در شورای پروانه ساخت مسئولیت صدور مجوز فیلمنامه ها را بر عهده دارند بیشتر به متن هایی مجوز می دهند که مورد اخلاقی نداشته باشند، مردم را تحریک نکنند، برخلاف دین و سنت و باور و اعتقادات جامعه نباشند و... اما متأسفانه در عوض ما شاهد تولید انبوه فیلم هایی هستیم که به هیچ عنوان صلاحیت تولید نداشته و ندارند اما مجوز گرفته اند.
ارسال نظر