شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳

پشت‌پرده سناریوی «داستان‌های فلسطین»؛

آیا «نتفلیکس» واقعا از همسویی با «جحودها» پشیمان شده است؟!

شبکه «نت‌فلیکس»

سینماپرس: پلتفرم نتفلیکس به تازگی طی اقدامی عجیب و بی‌سابقه بخش ویژه‌ای را با عنوان «داستان‌های فلسطین» در وبسایت خود تدارک و به مخاطبینش عرضه کرده است.

به گزارش سینماپرس، پلتفرم آمریکایی نتفلیکس به تازگی طی اقدامی عجیب و بی‌سابقه بخش ویژه‌ای را با عنوان «داستان‌های فلسطین» (Palestinian stories) در وبسایت خود تدارک و به مخاطبینش عرضه کرده است. در این بخش ویژه، مجموعه‌ای از ۳۲ اثر سینمایی و مستند که توسط فیلمسازان فلسطینی ساخته شده یا آثاری که به نحوی از انحاء به موضوع فلسطین ارتباط دارند، گردآوری شده است. ازجمله این آثار می‌توان به: مداخله الهی (Divine Intervention) ساخته «الیا سلمان»، محصول ۲۰۰۲، نمک این دریا (Salt of this Sea) ساخته «آن ماری جاسر»، محصول ۲۰۰۸، ۳۰۰۰ شب (۳۰۰۰Nights) ساخته «می مصری» محصول ۲۰۱۵ و... اشاره کرد. ویژگی مهم غالب آثار جمع‌آوری شده، کسب جوایز مختلف از جشنواره‌های سینمایی و پربیننده بودنشان است.

نتفلیکس درباره چرایی گردآوری مجموعه «داستان‌های فلسطین» اعلام کرده است که این اقدام، ابتکاری در راستای ادای احترام به خلاقیت و شوق فیلمسازان عرب است. اقدام اخیر نتفلیکس با واکنش مثبت برخی هنرمندان فلسطینی نیز همراه شده است. برای مثال، «امین نایفه» فیلمساز فسلطینی در رشته‌توییتی نوشته است: "اکنون هنگامی که کلمه فلسطین را در نتفلیکس جست‌وجو کنید، عناوین بسیاری را برای تماشا خواهید یافت. این در حالی است که پیش از این هرگاه کلمه فلسطین را جست‌وجو می‌کردم، نتایج اسرائیلی برایم ظاهر می‌شد".

این فیلمساز فلسطینی همچنین در مصاحبه‌ای اظهار کرده است: "داستان‌ها و فیلم‌های ما نادیده و ناشناخته هستند و این اقدام نتفلیکس آن هم پس از حمله اخیر اسرائیل به غزه که جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت، قابل توجه است. من به قدرت داستان‌گویی و ارائه این روایت‌ها ایمان دارم و انتشار این مجموعه در نتفلیکس هرچند در مقایسه با روایت‌های جریان اصلی همچنان عدالت را برای ما به ارمغان نمی‌آورد، اما امیدبخش است".

سعید غفاری کارشناس و تحلیلگر حوزه فلسطین نیز در تببین سیاست جدید نتفلیکس نوشته است: "به نظر می‌رسد وقوع برخی تحولات سیاسی در ایالات متحده آمریکا از یک سو و حادثه محله «شیخ جراح» و درگیری‌های نژادپرستانه در بیت‌المقدس از سوی دیگر که با پیوست فرهنگی و پوشش رسانه‌ای موثری از سوی حماس همراه شد، در زمره عواملی باشد که باعث شده است روایت‌های فلسطینی به سطح بالاتری از جلب توجه افکار عمومی نائل شود".

نتفلیکس، کشور فلسطین، سینما،

سیاست جدید و صدالبته تأمل‌برانگیز نتفلیکس درباره فلسطین در حالی رخ داده است که نتفلیکس طی همه سال‌های گذشته به جانبداری از رژیم صهیونیستی مشغول و متهم بوده است. این پلتفرم طی سال‌های اخیر همواره فیلم‌ها و سریال‌های تولید شده توسط رژیم صهیونیستی را در بخش‌های اصلی وبسایت خود منتشر کرده است؛ به‌ویژه آن دسته از آثار صهیونیستی که با هدف پروپاگاندا و تطهیر چهره این رژیم مجعول ساخته شده‌اند، همواره از جایگاه و پوشش تبلیغاتی ویژه‌ای در وبسایت نتفلیکس برخوردار بوده‌اند. ازجمله این سریال‌ها می‌توان به: فائودا (Fauda) محصول ۲۰۱۵، شتیسل (Shtisel) محصول ۲۰۲۱-۲۰۱۳ و پسران ما (Our Boys) محصول ۲۰۱۹ اشاره کرد که ازقضا در دهه‌های اخیر موفق به جذب مخاطبان انبوهی نیز شده‌اند.

نتفلیکس، کشور فلسطین، سینما،

واکاوی دقیق انگیزه و مقاصد پشت پرده نتفیلکس از گردآوری بخش ویژه‌ «داستان‌های فلسطین» و یافتن پاسخی متقن برای این پرسش که یک‌باره چه اتفاقی رخ داده است که سیاست‌های پیشین این پلتفرم در نسبت فلسطین و رژیم صهیونیستی اینچنین دستخوش تغییر و تطور شده، مستلزم رصد تحرکات و سیاست‌های آتی این پلتفرم در حوزه فلسطین و رژیم صهیونیستی است. با این‌وجود، وجه واضح و مبرهن ماجرا این است که عطف به صبغه و سابقه عملگری‌های سوگیرانه پلتفرم آمریکایی نتفلیکس که همواره با حمایت و جانبداری‌های آشکار از رژیم صهیونیستی همراه بوده است، نباید به سیاست‌های ظاهرا حمایتگرانه این پلتفرم آمریکایی نسبت به فلسطین و سینماگران فلسطینی خوشبین بود؛ بلکه باید به این سیاست‌ها با دیده شک و تردید نگریست.

*تسنیم

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.