به گزارش سینماپرس سینمای ایران سال های متمادی است که به دلیل عدم حضور مدیران کارآمد، دغدغه مند و متخصص با مشکلات متعددی مواجه شده است. از مشکلات محتوایی گرفته که سینمای ایران را به ۳ دسته فیلم های مبتذل و سخیف، سیاه و تلخ و فیلم های خنثی بدل کرده است.
در این سال ها اکران برخی فیلم ها در سینما که شوخیهای جنسی و گاه بی شرمانه ای دارند به قدری زیاد شده که بسیاری از خانواده های مومن و معتقد به اخلاق جرأت حضور در سالن های سینما را ندارند و از سوی دیگر برخی روشنفکرمآبان برای خود با بودجه بیت المال در سینما جولان داده و آثاری تلخ و سیاه از نظام و کشور به تصویر می کشند تا در جشنواره های غربی برای آن ها کف و سوت بزنند و فرش قرمز پهن کنند!
علاوه بر این مسائل سایر مشکلات معیشتی، رفاهی و... سینماگران نیز قطعاً نشأت گرفته از حضور همان مدیران بی تدبیری و غیرمتخصصی است که در این سال ها در سینما جولان می دادند و بعضاً با باندبازی و رانت خواری مانع ترویج شایسته سالاری در سینما می شدند.
بی شک با روی کار آمدن دولت انقلابی سیزدهم این امید در دل همه سینماگران به وجود آمده که سینما دچار تغییر خواهد شد. این تغییر قطعاً اتفاق نمی افتد مگر با انتصاب مدیرانی انقلابی که البته دارای سواد سینمایی، تجربه کافی در هنرهفتم و دغدغه مندی برای بهبود اوضاع فرهنگی کشور باشند.
در همین رابطه ۷ تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور آقایان: حسین مسافرآستانه، پژمان کریمی، علیرضا سربخش، پرویز فارسیجانی، خسرو امیرصادقی، شفیع آقامحمدیان و سرکار خانم: فریده دریامج با ما گفتگو کردند که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل درج شده است.
-
ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی/۱
مسافرآستانه: مدیران باید از جنس خود سینما باشند/ انتصاب مدیرانی که قبلاً به سینما ضربه زدند اشتباه بزرگی است
حسین مسافرآستانه در خصوص ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی اظهار داشت: انتصاب مدیرانی که قبلاً در پست های کلیدی بودند و به سینما ضربه زدند اشتباه بزرگی است! بی تردید آزموده را آزمودن خطا است و تجربه مجدد حضور این مدیران هیچ فایده ای برای سینما نخواهد داشت. اگر مدیرانی بدون سوابق علمی و تجربی اداره امور سینما را در دست بگیرند مدت ها زمان می برد تا بتوانند با عرصه سینما آشنا شوند و این از دست دادن زمان به ضرر جدی سینما است. از این رو باید از تجربه افرادی استفاده شود که در حوزه سینما حضور داشته اند و از لحاظ علمی و تجربی شناخت کامل به سینما دارند و یا حداقل راهکارهای عملی برای برون رفت از این وضعیت اسفبار سینما دارند و می توانند آن را برای بهبود شرایط استفاده نمایند.
-
ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی/۲
امیرصادقی: سینما نیاز به مدیرانی دارد که رانت ویژه در اختیار دوستان و آشنایان شان قرار ندهند/ به داد سینماهای جنوب شهر و مناطق محروم برسید!
خسرو امیرصادقی بازیگر و تهیه کننده سینما نیز در گفتگو با سینماپرس متذکر شد: آنچه طی سال های اخیر به شدت ما را دچار آسیب کرده حضور مدیرانی بوده که تمامی مواهب سینما را در اختیار دوستان و خانواده های شان قرار می دادند از این رو سینما نیاز به مدیرانی دارد که رانت ویژه در اختیار دوستان، آشنایان و اقوام شان قرار ندهند و تنها به فکر برون رفت سینما از بحران ها و معضلات شدیدی باشند که در آن غوطه ور شده است. من امیدوارم با به کارگیری مدیران سینه سوخته در نهادهای تابعه سازمان سینمایی عدالت در سینما گسترش پیدا کند و ضمن رسیدگی به امور معیشتی و رفاهی سینماگران مسئولان به داد سینماهای جنوب شهر و مناطق محروم برسند و اینقدر به فکر سینماهایی که در بازارها و پاساژهای شمال شهر تهران است نباشند.
-
ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی/۳
سربخش: آقای خزاعی باید مدیرانی را منصوب کنند که تنها هدف شان ترویج اسلام و آرمان های انقلاب اسلامی در سینما باشد/ فیلم های سیاه و مبتذل در دولت جدید نباید اجازه تولید بگیرند
علیرضا سربخش جانباز روشندل و کارشناس فرهنگی در این راستا تأکید کرد: آقای خزاعی باید مدیرانی را منصوب کنند که تنها هدف شان ترویج اسلام ناب محمدی (ص) و آرمان های انقلاب اسلامی در سینما باشد؛ مدیرانی باید در نهادهای تابعه سازمان سینمایی پست و مقام بگیرند که از همان ابتدا اعلام کنند تنها شرط تولید فیلم در سینما انقلابی بودن محتوای آن است و هرگز اجازه ندهند فیلم های سخیفی که این سال ها در سینما شاهد بودیم باز هم تولید و عرضه شوند. سینما در جمهوری اسلامی ایران باید با جهان بینی ایران اسلامی همسو، هماهنگ و هم راستا باشد. این انقلاب دوستدار مسلمانان و مستضعفان عالم است و باید تصویر آن ها در تولیداتش انعکاس یابد.
-
ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی/۴
فارسیجانی: سازمان سینمایی با بهره گیری از مدیران انقلابی مانیفست سینمای تراز انقلاب اسلامی را تهیه کند/ رهاشدگی امروز سینما ماحصل به کارگیری مدیران ناآگاه است
دکتر پرویز فارسیجانی تهیه کننده سینما و تلویزیون و استاد دانشگاه در خصوص ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی که قرار است به زودی منصوب شوند اظهار داشت: سینمای کشور نیاز به مدیرانی دغدغه مند و متعهد دارد و سازمان سینمایی با بهره گیری از مدیران انقلابی باید یک مانیفست برای سینمای تراز انقلاب اسلامی تهیه کند تا هنرهفتم از ولنگاری فعلی نجات پیدا کند. با توجه به اینکه متأسفانه ما برای دستیابی به سینمای انقلاب بسیار کم کار بوده ایم نیاز به مجموعه ای از راهبردها، برنامه ها، سیاست های کلان و نقشه راه برای رسیدن به این سینمای ارزشمند داریم. سال های متمادی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی قصد دارد در این خصوص سندی را منتشر کند اما همواره در آن ناتوان بوده و از این جهت اینک در این دولت انقلابی وقت آن رسیده که سازمان سینمایی یک مانیفست برای سینمای تراز انقلاب اسلامی تهیه کند.
-
ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی/۵
کریمی: توقع ما انتصاب مدیرانی مکتبی و انقلابی در نهادهای زیرمجموعه سازمان سینمایی است/ آقای خزاعی برای ایجاد وفاق و همدلی باید با اهالی رسانه جلسات هم اندیشی برگزار کنند
پژمان کریمی دبیر ادب و هنر روزنامه کیهان نیز به سینماپرس گفت: توقع ما انتصاب مدیرانی مکتبی و انقلابی در نهادهای زیرمجموعه سازمان سینمایی است؛ انقلابی بودن یعنی پنجاه و هفتی بودن! یعنی پایبند به آرمان های نظام و انقلاب بودن؛ یعنی دغدغه مند بودن و در راستای تقویت پایه های فرهنگ و هنر کشور حرکت کردن! آنچه که فرهنگ و هنر کشور را طی ۸ سال گذشته و همچنین دوران اصلاحات به عقب راند فقدان مدیران انقلابی و مکتبی بود. این مسأله برای فرهنگ و هنر کشور ضررهای بی شماری داشت. مدیر مکتبی مدیر تراز انقلاب اسلامی است. نیاز ما به مدیر فرهنگی و انقلابی به شدت احساس می شود و من امیدوارم آقای خزاعی تنها چنین افرادی را در مناصب مهم و کلیدی به کار بگمارند.
-
ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی/۶
آقامحمدیان: مدیرانی که قرار است در نهادهای سینمایی مشغول به کار شوند باید حتماً دارای تجربه مدیریت فرهنگی باشند/ سینما نیازمند نظارت جدی بر محتوا و ورود سرمایه های مشکوک است
شفیع آقامحمدیان کارگردان سینما و مدیرعامل سابق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در خصوص ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی که قرار است به زودی منصوب شوند اظهار داشت: مدیرانی که قرار است در نهادهای سینمایی مشغول به کار شوند باید حتماً دارای تجربه مدیریت فرهنگی باشند و اگر چنین نباشد بزودی تشتت و بحران در سینما بسیار شدیدتر از آنچه در حال حاضر شاهد هستیم جلوه گری خواهد کرد. در سازمان سینمایی و نهادهای ذیل آن باید دنبال کسانی برویم که در وهله اول تعهد نسبت به کارشان داشته باشند، دغدغه و حساسیت داشته باشند، مسئولیت پذیر باشند و دل شان برای ارتقای فرهنگ و هنر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بتپد و در قدم بعدی افراد باید تجربه مدیریت فرهنگی داشته باشند. سینما نیازمند نظارت جدی بر محتوا ورود سرمایه های مشکوک است! بحث محتوای فیلمنامه ها، چگونگی عملکرد شوراهای پروانه ساخت و نمایش، چگونگی عملکرد مسئولان نظارتی و همچنین ورود سرمایه های مشکوک به سینما که در شأن هنرهفتم نیست باید به صورت جدی توسط مدیران دولت انقلابی سیزدهم ریشه یابی شده و جلوی فساد و ابتذال گسترده در این حوزه گرفته شود.
-
ویژگی مدیران تابعه سازمان سینمایی/۷
دریامج: سینما نیاز به مدیری فرهنگی دارد نه مدیران سیاسی!/ مدیران سینمایی باید اقدام عاجل برای ترویج شایسته سالاری در سینمای کشور داشته باشند
فریده دریامج بازیگر سینما و تلویزیون نیز خاطرنشان کرد: آنچه طی سال های اخیر به سینمای کشور آسیب جدی وارد کرد حضور مدیرانی بود که فرهنگ و هنر را به درستی نمی شناختند از این رو می خواهم تأکید کنم که سینما برای پیشرفت و تعالی اش نیاز به مدیری فرهنگی دارد نه مدیران سیاسی! و امیدوارم شاهد حضور افرادی لایق و دغدغه مند به عنوان مدیر در تمامی نهادهای تابعه سازمان سینمایی باشیم. امروزه سینمای ایران علاوه بر مشکلات محتوایی تولیدات مشکلات جدی ساختاری دارد که یکی از اساسی ترین آن ها وضعیت وخیم معیشتی فعالان این عرصه است که حتی قبل از همه گیری کرونا هم در بیکاری و رنج فراوان به سر می بردند. بی شک مدیران سینمایی در وهله اول باید تمام همت شان را برای رفع بحران معیشتی زندگی هنرمندان به کار بگیرند و برای تأمین مسکن و معیشت هنرمندان اقدامی عاجل انجام دهند.
ارسال نظر