به گزارش سینماپرس عملکرد هیأت مدیره خانه سینما طی سال های اخیر همواره محل بحث و انتقاد شدید اهالی سینما بوده به نحوی که بسیاری از اهالی خانه سینما این دوران را بدترین ایام برای صنوف سینمایی دانسته و بعضاً خواهان بسته شدن خانه سینما هم شده اند! مسئولان هیأت مدیره خانه سینما که برای خود شاه نشین تشکیل داده، هر کاری را که دوست دارند انجام می دهند و خیال شان هم راحت است که کسی آن ها را مورد موأخذه و بازخواست قرار نمی دهد!
خانه سینما حتی نتوانست طی نزدیک به ۲ سال گذشته و در بحران کرونا هیچ اقدام مثبتی برای هزاران عضو بیکار و خانه نشین خود انجام دهد، آن هم درست در روزگاری که بیکاری گسترده باعث ایجاد اختلالات جدی در زندگی سینماگران به ویژه قشرها و صنف های ضعیف تر سینما شده بود.
در این سال ها اتلاف و هدررفت بودجه های بیت المال که در اختیار مدیران این نهاد به اصطلاح صنفی قرار گرفته بود تا آن را میان اعضای تمامی صنوف به صورت یکسان تقسیم نمایند نیز بارها محل مناقشه شد و مدیران خانه سینما هرگز پاسخ ندادند که این بودجه ها را چه کرده و در اختیار چه افرادی گذاشته اند!
جشن های خانه سینما نیز طی سال های اخیر به گونه ای بود که سیاست زدگی سایه گسترده خود را بر سراسر آن افکنده بود؛ از مهندسی کردن اهدای جوایز تا اظهارات پرشائبه، کوتاه نظرانه و نابخردانه برخی سلبریتی ها که آگاهانه و یا غیرعمدی آب در آسیاب دشمنان نظام و انقلاب اسلامی می ریختند از مهمترین اتفاقاتی بود که در جشن ها و دورهمی های این نهاد ضدصنفی و ضدسینمایی به چشم می خورد.
اما با روی کار آمدن دولت انقلابی سیزدهم بار دیگر نور امیدی بر قلب های سینماگران تابید؛ سینماگران به جان آمده از عملکرد ضدضنفی مدیران خانه سینما اینک مشتاق و چشم انتظار نشسته اند تا مدیران وزارت ارشاد و سازمان سینمایی هیمنه پوشالی خانه سینما و مدیران آن را درهم بشکنند و اجازه ندهند تا آن ها بیش از این در این نهاد ترکتازی کنند.
در همین راستا ۱۲ تن از سینماگران مطرح کشور از صنوف مختلف خانه سینما، خانم ها و آقایان: زینت رضا، ناهید علامی، عباس شوقی، اصغر رفیعی جم، پیمان عباسی، پولاد کیمیایی، گلچهره دانش، مهدی بزرگمهر، محسن فاضلی، حجت الله سیفی، محسن روزبهانی و حسن زاهدی با ما گفتگو کردند که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل درج شده است.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۱
رضا: آقای خزاعی باید با عملکردی قاطعانه برای همیشه خانه سینما را تعطیل کند/ دست رانت خوران را از سینما کوتاه کنید
زینت رضا رئیس انجمن منشیان صحنه با انتقاد شدید از عملکرد خانه سینما گفت: آقای خزاعی باید با عملکردی قاطعانه برای همیشه خانه سینما را تعطیل کند؛ اگر قرار است خانه سینما در دولت جدید هم مانند سال های قبل اداره شود و هیچ عایدی مثبتی برای سینماگران در پی نداشته باشد باید در آن برای همیشه تخته شود تا بیش از این جولانگاهی برای رانت خواران نباشد! کی از مهمترین تخلفات خانه سینما حضور فعلی مدیرعامل کنونی این نهاد است. وقتی ما می گوییم ایشان چطور مدیرعامل شدند می گویند هیأت مدیره ایشان را انتخاب کرده در صورتی که هیچ ماده و بند قانونی در این حوزه در اساسنامه خانه سینما وجود ندارد.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۲
شوقی: خانه سینما بدل به مکانی برای انجام کارهای سیاسی شده نه رفع مشکلات صنفی!/ یک مدیر کاردان و شجاع در وزارت ارشاد می تواند هیمنه پوشالی رانت خواران خانه سینما را درهم بشکند
عباس شوقی نایب رئیس انجمن جلوه های ویژه میدانی نیز در این باره به سینماپرس گفت: متأسفانه مدت مدیدی است که خانه سینما بدل به مکانی برای انجام کارهای سیاسی شده نه رفع مشکلات صنفی!؛ باندبازی و رانت خواری در این نهاد که روزگاری قرار بوده خانه اصناف سینمای ایران باشد بیداد می کند و در این آشفته بازار کسی نیست که فریاد دادخواهی سینماگران را بشنوند و به دردهای آن ها رسیدگی کند. سال ها است که بخش کثیری از اهالی سینما در بیکاری و خانه نشینی مطلق به سر می برند و مشکلات متعدد معیشتی دارند اما هیچ کس به فریاد آن ها نرسیده و بالعکس عیدی هایی را که وزارت ارشاد در اختیار مدیران خانه سینما قرار داده تا به آن ها اعطاء کنند نیز به این افراد داده نشده و مدیران خانه سینما هم به دلیل فقدان نظارت بر عملکردشان عنوان می کنند که ما نمی گوییم که این پول ها را چه کرده ایم!
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۳
علامی: خانه سینما جولان گاه مافیای سینما و رانت خواران شده/ مهمترین آرزوی من و بخش کثیری از اهالی سینما تعطیلی خانه سینما است
ناهید علامی بازرس انجمن چهره پردازان سینمای ایران با انتقاد شدید از عملکرد خانه سینما گفت: خانه سینما جولان گاه مافیای سینما و رانت خواران است و قطعاً رئیس جدید سازمان سینمایی باید تدبیری جدی و عاجل برای تعیین تکلیف این نهاد داشته باشند و اجازه ندهند بیش از این برخی افراد خاص به اسم صنوف همه مواهب سینما را از آن خود کنند؛ این نهاد ضد سینمایی و ضد صنفی باید برای همیشه تعطیل شود و این خواسته قاطبه اهالی سینما از آقای محمد خزاعی است. مهمترین آرزوی من و بخش کثیری از اهالی سینما تعطیلی خانه سینما است چرا که سال ها جز درد و رنج و تلخکامی چیزی از این نهاد ضد صنفی و ضد سینمایی ندیده ایم و نمی خواهیم جوانانی که با هزار امید و انگیزه وارد سینما می شوند مانند ما آرزوهای شان بر باد برود و عمرشان را در این نهاد هدر بدهند.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۴
رفیعی جم: توقع ما از آقای خزاعی این است که مدیرانی از خانه سینما را که طی سال های اخیر حق سینماگران را خوردند مورد بازخواست و موأخذه قرار دهند
اصغر رفیعی جم مدیر فیلمبرداری و تهیه کننده پیشکسوت سینما نیز خاطرنشان کرد: توقع ما از آقای خزاعی این است که یکایک مدیران خانه سینما را که طی سال های اخیر حق سینماگران را خوردند مورد بازخواست و موأخذه قرار دهند! اگر آقای خزاعی از همین ابتدای کارشان به عنوان رئیس سازمان سینمایی و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلوی این افراد ایستادگی نکنند و روی اشتباهات آن ها سرپوش بگذارند دیگر تا انتهای دوره ریاست شان نمی توانند جلوی هر ناحقی را بگیرند و از این رو باید جسورانه و شجاعانه حقوق یکایک سینماگران را احقاق بکنند و بدانند که ما پشتیبان ایشان هستیم. در سال های اخیر بی عدالتی، بی انصافی و نابرابری در خانه سینما بیداد کرد؛ به عنوان مثال چند سال متوالی عیدی های میلیاردی که وزارت ارشاد به خانه سینما داد تا به صورت یکسان و عادلانه میان یکایک سینماگران تقسیم شود تنها به حدود ۱۰ درصد از اعضا داده شد و دست ۹۰ درصد از سینماگران خالی ماند.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۵
عباسی: خانه سینما مکانی بی هویت است و هیچ کارکرد مثبتی برای اهالی سینما ندارد/ آقای خزاعی به فکر تأمین مسکن و رفع مشکلات معیشتی سینماگران باشید
پیمان عباسی فیلمنامه نویس با انتقاد شدید از عملکرد خانه سینما گفت: خانه سینما مکانی بی هویت است و هیچ کارکرد مثبتی برای اهالی سینما ندارد؛ این مکان که روزگاری قرار بوده مأمن و پناهگاهی برای اهالی سینما باشد متأسفانه بدل به سرابی شده که دیگر اهالی سینما حتی از شنیدن نامش هم منزجر می شوند چرا که هیچ گاه هیچ حمایتی از سوی این نهاد به اصطلاح صنفی برای رفع معضلات عدیده معیشتی، رفاهی و... آن ها صورت نگرفته است و همه این نهاد به دردنخور را به فراموشی سپرده اند. ما که هرگز متوجه نشدیم کارکرد خانه سینما چیست چون نه از آن حمایت صنفی دیده ایم نه هیچ اقدام مثبت برای رفع معضلات اقتصادی سینماگران انجام داده اند. اهالی سینما این نهاد را از آن خود نمی دانند چرا که بعضاً حتی مجبورند هزینه بیمه های شان را نیز از جیب خودشان پرداخت کنند.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۶
کیمیایی: خانه سینما باید از رخوت کنونی خارج شود/ انتقادات رک و صریح اخیر بنده نسبت به خانه سینما به مذاق عده ای خوش نیامد!
پولاد کیمیایی بازیگر و کارگردان سینما نیز گفت: بنده معتقدم وجود نهاد صنفی برای سینما بسیار ضروری است اما نهاد صنفی باید کارآمد و قدرتمند باشد و بتواند مشکلات اعضایش را به درستی حل کند از این رو معتقدم برای رسیدگی به این هدف والا خانه سینما باید از رخوت کنونی خارج شده و به رده بالاتر ارتقا پیدا کند. بنده همواره انتقاداتی نسبت به خانه سینما داشته و دارم چندی پیش هم در گفتگو با خبرگزاری سینماپرس مطلبی را بیان کردم تحت این عنوان که تنها کار خانه سینما انجام امور کفن و دفن هنرمندان است و رئیس سازمان سینمایی باید این نهاد را پویا و سازنده کند، نهاد صنفی تعریف واضح و روشنی دارد که متأسفانه نهاد صنفی سینماگران هیچ یک از این تعاریف را در خصوص اعضای خود انجام نمی دهد اما انتقادات رک و صریح اخیر بنده نسبت به خانه سینما به مذاق عده ای خوش نیامد!
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۷
دانش: وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی باید هرچه سریع تر در خصوص تخلفات گسترده خانه سینما و ظلم آشکار به سینماگران ورود کنند/ بسته شدن در خانه سینما بهترین اتفاق است!
گلچهره دانش عضو شورای مرکزی انجمن منشیان صحنه با انتقاد شدید از عملکرد خانه سینما گفت: وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی باید هرچه سریع تر در خصوص تخلفات گسترده خانه سینما و ظلم آشکار به سینماگران ورود کنند و اجازه اجحاف بیشتر به اعضای اصناف را ندهند؛ خانه سینما سال ها است هیچ خاصیتی ندارد و هیچ کار مثبتی برای اهالی سینما انجام نداده و نمی دهد و تنها جولانگاهی برای عده ای افراد شده که برای خود پست و سمتی به هم زده اند و از قبل عنوان پرطمطراق خانه سینما به منافع مالی بسیار رسیده اند! نکته قابل تأمل آنجا است که مدیران خانه سینما به تازگی با جبر و فشار برخی افراد را به زور به اصناف تحمیل می کنند و با این کار استقلال صنوف را از بین برده اند. در سال های اخیر از عیدی های میلیاردی که وزارت ارشاد برای اختصاص به اهالی سینما در اختیار مدیران خانه سینما قرار داد که چیزی به ما نرسید. بخش کثیری از سینماگران در این باره اظهار داشتند که حتی ریالی از این عیدی ها را دریافت نکرده اند و کسی هم جواب نداد که این پول های میلیاردی به جیب چه کسانی رفته است. در قضیه کمک های معیشتی دوران کرونا هم که خانه سینما هیچ قدمی برنداشت و این صندوق اعتباری هنر بود که با اختصاص هنر کارت و واریز مبالغی هرچند اندک به فریاد سینماگران رسید.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۸
بزرگمهر: خانه سینما بر اثر بحران ناشی از سوءمدیریت دولت پیشین و نفوذ عناصر فرصتطلب، تبدیل به پیکری بی جان شده است
مهدی بزرگمهر دبیر شورای مرکزی کانون آهنگسازان سینمای ایران نیز در گفتگو با سینماپرس اظهار داشت: آنچه که خانه سینما را به این روز کشانده است، بیتفاوتی مسئولین پیشین نسبت به عملکرد افراد و بیقانونی آنان است. کانون آهنگسازان همیشه از اتحاد و همدلی هنرمندان در قالب نهادهای مدنی و تشکلهای صنفی دفاع کرده و میکند اما متأسفانه مدتی است خانه سینما بر اثر بحران ناشی از سوءمدیریت دولت پیشین و نفوذ عناصر فرصتطلب، تبدیل به پیکری بی جان شده است که جز یأس و ناامیدی بهرۀ دیگری برای سینماگران باقی نگذاشته است. بنده اطمینان دارم مشکلات موجود از نهادی مانند خانه سینما که قرار بوده هدفش پشتیبانی از رفاه و امنیت شغلی سینماگران باشد، نیست بلکه از وجود باندهایی است که همیشه در پی حذف مخالفان برای پیشبرد اهداف قدرتمندانه و منافع گروهی خود بوده و هستند.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۹
فاضلی: ثبت صنوف خانه سینما در وزارت کار همانقدر بهت آور است که صنف «کله پاچه فروش ها» در ذیل وزارت ارشاد ثبت شوند!
محسن فاضلی عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در این باره اظهار داشت: یکی از بزرگترین معضلات سال های اخیر سینما اجبار صنوف برای ثبت در ذیل وزارت کار است که بسیاری از اصناف با علم و آگاهی زیر بار این کار و کارگری شدن نرفته اند چرا که ثبت صنوف خانه سینما در وزارت کار همانقدر بهت آور است که صنف «کله پاچه فروش ها» در ذیل وزارت ارشاد ثبت شوند! خانه سینما نهادی فرهنگی و هنری است و باید زیر نظر وزارت ارشاد و سازمان سینمایی فعالیت کند و حتی مدیرعامل و هیأت مدیره آن با نظر رئیس سازمان سینمایی انتخاب شوند. پرسش اساسی اینجا است که زیر نظر وزارت کار رفتن چه دستاوردی برای صنوفی که در آنجا ثبت شده اند داشته است؟ چه مواهبی از وزارت کار به آن ها رسیده؟ آیا وزارت کار در این ۲ سالی که از کرونا می گذرد یک بار به داد صنوفی که در زیرمجموعه اش ثبت شده اند رسیده است؟ یک بار یک بن خرید کالا برای آن ها در نظر گرفته است؟ باید دید چه کسانی چه منافعی از این ثبت شدن در ذیل وزارت کار می برند که اصرار بر انجام این قضیه دارند.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۱۱
سیفی: خانه سینما هیچ گاه مأمن و پناهنگاه سینماگران نبوده و بدل به محفلی برای عده ای شده که تنها به منافع خودشان می اندیشند/ جای مدیران دانا در سینما خالی است!
حجت الله سیفی کارگردان سینما با انتقاد شدید از عملکرد خانه سینما گفت: خانه سینما هیچ گاه مأمن و پناهنگاه سینماگران نبوده و بدل به محفلی برای عده ای شده که تنها به منافع خودشان می اندیشند؛ مشکلات این نهاد درست مانند مشکلات سینما ریشه ای و بنیادین است و برای اصلاح آن باید یک بمب گذاشت و کل سینما را منفجر کرد و سپس با تفکر، تعهد و تعقل پایه های سینما و خانه سینما را از نو بنا گذاشت. خانه سینما مدتی طولانی است که بدل به محفلی برای یک عده افراد خاص شده که دور هم جمع می شوند و فقط به نفع خودشان کار می کنند. این در حالی است که خانه سینما نهادی صنفی است و مسئولانش موظفند برای رفع مشکلات سینماگران کار و فعالیت کنند اما هرگز من نوعی به یاد ندارم که مشکلی را حل کرده باشند.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۱۲
روزبهانی: خانه سینما ضمن نداشتن وجاهت قانونی، طی سال های حیاتش دستاوردی برای سینماگران نداشته است/ هزارفامیل جلوی شایسته سالاری در سینما را گرفته اند
محسن روزبهانی طراح جلوه های ویژه نیز به سینماپرس گفت: خانه سینما ضمن اینکه فاقد وجاهت قانونی است، طی تمامی سال های حیاتش هیچ دستاوردی برای سینماگران نداشته است و مسئولان سینمایی دولت سیزدهم باید تکلیف این نهاد را که عنوان صنفی را با خود به یدک می کشد اما هیچ عملکرد صنفی نداشته و ندارد و تنها بودجه های بیت المال را حرام می کند، با اقتدار روشن کنند و اجازه ندهند تنها تعداد اندکی افراد خاص از مواهب خانه سینما استفاده کنند. وقتی یک نهاد که قرار بوده ماهیت صنفی داشته باشد حداقل های مورد نیاز صنوف را برای آن ها تأمین نمی کند بود و نبودش چه تفاوتی دارد؟ قطعاً نبودنش بهتر از بودنش است چرا که بودجه های بیت المال برای نگهداری آن نهاد هدر نمی شود.
-
سینماگران و انتقاد از خانه سینما/۱۰
زاهدی: سینماگران امروزه مستأصل تر از هر زمان دیگری شده اند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند
حسن زاهدی صدابردار پیشکسوت سینما گفت: دوران برده داری تمام نشده؛ در سینمای ایران می توانید شاهد این اتفاق باشید که عده ای از تهیه کنندگان با سوءاستفاده از بحران معیشتی و مالی اهالی سینما چطور تاخت و تاز کرده و آن ها را استثمار می کنند و هیچ یک از مدیران سینمایی و خانه سینما که قرار بوده از حقوق صنفی اعضایش صیانت کند، چاره ای برای این اتفاق تلخ نمی اندیشند. تنها مرجعی که در این سال ها رسیدگی جدی به وضعیت سینماگران داشته موسسه پیشکسوتان هنر بوده؛ متأسفانه سایر دستگاه ها و نهادها از جمله خانه سینما آنچنان که باید برای از دوش سینماگران برنداشته اند. سازمان سینمایی در این سال ها خواب بود و متأسفانه هرچه پول و بودجه و امکانات بود تنها در اختیار عده ای خاص قرار داده شد.
ارسال نظر