به گزارش سینماپرس مدت های مدیدی است کارشناسان، صاحب نظران و دست اندرکاران سینما و رسانه هشدار می دهند که سینمای ایران سرشار از ابتذال مفرط شده به نحوی که اغلب فیلم های کمدی سینما سرشار از شوخی های کلامی و فیزیکی مشمئزکننده و رکیک هستند و از سوی دیگر تلخی و سیاه نمایی در آثار سینمای اجتماعی نیز بیداد می کند.
بی تردید با توجه به ولنگاری مفرط سینما که به واسطه مدیران سینمایی ناکارآمد دولت قبل شکل گرفته نیاز است مدیران فرهنگی و سینمایی دولت سیزدهم اقدامی قهری پیشه کنند و اجازه ندهند تا فیلم های سیاه و سخیف تولید و یا به اکران برسند.
همانطور که همه آگاهند نفوذ فرهنگی پدیدهای مهندسی شده است و همه اتفاقات ناشایستی که شاهد رخ دادن آن در حوزه فرهنگی و هنری کشور هستیم حساب شده و از قبل طراحی شده است و همین باعث شده تا هنرمندان فرهیخته بیکار و خانه نشین شوند و عدهای به اسم سینماگر که اندک سواد و دانشی در این زمینه ندارند اداره امور را در دست خود بگیرند!
در همین راستا ۱۱ تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور خانم ها و آقایان: ابراهیم وحیدزاده، داریوش مودبیان، مهرداد میرفلاح، کیومرث پوراحمد، عباس کریمی، شفیع آقامحمدیان، چیستا یثربی، فرحناز منافی ظاهر، محمود گبرلو، محسن محسنی نسب و سحر قناعتی با ما گفتگو کردند که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۱
مودبیان: سال ها است عطای سینما را به لقایش بخشیده ام/ برنامه ریزهای ناکارآمد حوزه فرهنگ کار سینما و تلویزیون را به پسرفت کشانده اند!
داریوش مودبیان فیلمنامه نویس و کارگردان سینما در خصوص فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی و بحران ابتذال و سیاهی در سینمای کشور گفت: سال ها است عطای سینما را به لقایش بخشیده ام و حتی حاضر نیستم آثار را تماشا کنم اما با مطالعه و شنیدن اخبار روز سینما می دانم شاهد چه اتفاقاتی هستیم! به عقیده بنده اگر دغدغه ای از سمت متولیان وجود داشته باشد چرایی این تحول نیاز به بحث و بررسی دارد و باید برای رهایی از آن تدبیری اندیشه کرد. برنامه ریزهای ناکارآمد حوزه فرهنگ کار سینما و تلویزیون را به پسرفت کشانده اند! بی شک حوزه فرهنگ و هنر نیازمند تحولات اساسی و مثبت است. آنچه شما به عنوان پرسش مطرح کردید خواست همه افراد بافرهنگ و دغدغه مند در جامعه است. همه می خواهند که تولیدات فرهنگی و هنری از نظر محتوایی و کیفی بهبود پیدا کنند.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۲
وحیدزاده: مدیران و سینماگران کاسبکار باعث تنزل مضامین و محتوای فیلم های اجتماعی و کمدی شده اند/ ایجاد ترقی و تعالی در سلیقه مخاطب امری ضروری است
ابراهیم وحیدزاده کارگردان سینما نیز در گفتگو با سینماپرس اظهار داشت: مدیران و سینماگران کاسبکار باعث تنزل مضامین و محتوای فیلم های اجتماعی و کمدی شده اند و بی تردید اگر عشق پیشرفت و تعالی سینما در مدیران فرهنگی باشد تأثیر شگرفی روی هنر خواهد داشت؛ مدیران اگر بخواهند مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی جاری شود و مخاطبانی که سال ها است از سینما قهر کرده اند مجدداً راضی به حضور در سینماها شوند باید طرحی نو درانداخته و سینما را از این وضعیت بحرانی کنونی نجات دهند. ایجاد ترقی و تعالی در سلیقه مخاطب امری ضروری است؛ مدیران فرهنگی باید سطح سلیقه مخاطبانی را که از آثار نازل و ضعیف استقبال می کنند و باعث می شوند برخی تهیه کنندگان بیش از پیش به سمت تولید این قبیل آثار بروند را تغییر دهند. سلیقه مخاطب باید توسط سیاستگذاران کلان فرهنگی کشور ساخته شود. این مدیران فرهنگی هستند که می توانند سطح سلیقه یک جامعه را تنزل دهند یا در آن رشد و ترقی به وجود آورند.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۳
میرفلاح: فرهنگ و هنر دچار یک سقوط تاریخی شده است/ امیدی به بهبود شرایط و رشد و ارتقای سینما ندارم!
مهرداد میرفلاح کارگردان سینما متذکر شد: فرهنگ و هنر دچار یک سقوط تاریخی شده است و بنده قاطعانه عنوان می کنم که دیگر هیچ راه نجاتی برای برون رفت از این شرایط اسفبار وجود ندارد. سال ها است بسیاری افراد عنوان می کنند که می خواهیم فرهنگ و هنر به ویژه سینما را از ابتذالی که در آن فرو رفته نجات دهیم اما همه این ها در حد همان حرف باقی مانده است پس بهتر آنکه خودمان را گول نزنیم و به روزهای روشن برای سینمای ایران امیدوار نباشیم چرا که قطعاً و یقیناً همانطور که سال به سال و روز به روز اوضاع و احوال سینما بد و بدتر شده است هیچ اتفاق خوبی در ایام پیش رو نیز رخ نخواهد داد و این مسیر پر غلط همچنان ادامه خواهد داشت.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۵
پوراحمد: مسئولان سال ها است نسل ما را به حساب نمی آورند/ افرادی که دنبال ویلا و پول و پنت هاوس هستند در سینما جولان می دهند!
کیومرث پوراحمد کارگردان سینما گفت: من خودم را از سینما نمی دانم و سال های متمادی است که در این سینما هیچ کاری انجام نداده ام؛ مسئولان هم سال ها است نسل من و مهرجویی و امثال ما را به حساب نمی آورند و این وزاری ارشاد و روسای جمهور دولت ها هستند که باید پاسخ دهند چرا سینما به اینجا رسیده و وضعیت ما چنین شده است! افرادی که دنبال ویلا و پول و پنت هاوس هستند و فرهنگ برایشان خالی از اهمیت است در سینما جولان می دهند؛ من شخصاً حاضر نیستم تنها به واسطه حضور در سینما اعتبار و حیثیتی که نزد مردم کشورم دارم را نابود کنم و با این شرایط دست به تولید اثری بزنم که خودم به آن هیچ اعتقادی ندارم و به همین علت هم این کار را نمی کنم.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۶
کریمی: مدیران سینمایی برای جهت دهی و احیای سینمای کمدی باید جنبه های تنبیهی و بازدارنده را به کار گیرند/ نیاز به آثاری داریم که به دور از ابتذال مخاطب را بخندانند
عباس کریمی منتقد سینما و کارشناس فرهنگی در خصوص فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی و بحران ابتذال و سیاهی در سینمای کشور گفت: مدیران سینمایی برای جهت دهی و احیای سینمای کمدی باید جنبه های تنبیهی و بازدارنده و همچنین بحث های تشویقی را به کار گیرند تا از این طریق سینمای کمدی بتواند شکلی سالم به خود بگیرد و خانواده هایی که سال ها است از سینما دور شده اند را برای بازگشت به سالن های سینما تشویق کند. مدیران سینمایی باید حواس شان باشد که به چه آثاری مجوز می دهند. آن ها باید به این فکر کنند که مردم قرار است در سالن های سینما چه چیزی را ببینند؛ بی شک برای دور زدن بحران ابتذال در سینما ما نیازمند آن هستیم که یک الگوی درست به فیلمسازان مان بدهیم و به آن ها بگوییم باید با چه قواعدی مبادرت به ساخت آثارشان کنند.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۱۱
آقامحمدیان: نگاه کاسبکارانه به سینما در کنار هجمه فرهنگی دشمنان باعث ابتذال مفرط در فیلم ها شده است/ مدیران سینمایی باید تنها منافع نظام را در نظر داشته باشند
شفیع آقامحمدیان کارگردان سینما و مدیرعامل سابق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی خاطرنشان کرد: نگاه کاسبکارانه به سینما در کنار هجمه فرهنگی دشمنان باعث ابتذال مفرط در فیلم ها شده است! همه ما باید بدانیم و آگاه باشیم که امروز در جنگ میان کشورها سلاح های نظامی کنار رفته و دشمنان با ابزار فرهنگ به جنگ و مقابله با یکدیگر برمی خیزند و هر کشوری زودتر بتواند فرهنگ و اصالت دیگر کشورها را از بین ببرد پیروز این میدان است. دشمنان در راستای ضربه بر پیکره فرهنگ نظام اسلامی ما سرمایه گذاری سنگینی کرده اند و لحظه ای از اهداف خود غافل نیستند اما ما دست روی دست گذاشته ایم و تنها نظاره گر آن ها هستیم.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۴
یثربی: مفهوم خانواده و ارزش واقعی هنر سال ها است در سینما از بین رفته/ استمرار وضعیت بحرانی کنونی منجر به نابودی کامل سینما در ایران می شود
دکتر چیستا یثربی مدرس دانشگاه، منتقد و فیلمنامه نویس سینما و کارگردان تئاتر در خصوص فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی و بحران ابتذال و سیاهی در سینمای کشور گفت: مفهوم خانواده و ارزش واقعی هنر سال ها است در سینما از بین رفته و همانطور که سال ها است در تئاتر ادبیات نمایشی فرهیخته نابود شده و ما شاهد نمایش های رکیک هستیم در سینما نیز مدت ها است خرد، اندیشه و هنر از بین رفته و اگر مسئولان تدبیری عاجل اندیشه نکنند به زودی کلیت سینمای ایران سرشار از آثار نابخردانه و مبتذل خواهد شد. دنیای دیجیتال، فضای مجازی و ماهواره ها از سال ها قبل به بنیاد خانواده لگد زدند. زندگی مجردی که در این وسایل ارتباط جمعی تبلیغ می شد باعث شده تا جوانان امروزه به جای آنکه در پی تشکیل خانواده باشند زندگی مجردی را ترجیح دهند. از سوی دیگر این وسایل ارتباط جمعی با تولیدات نازل و پیش پا افتاده شان باعث شدند سطح توقع مردم از هنر به شدت پایین بیاید، همانطور که سطح توقع و مطالبات مردمی از مفهوم حیات و زیستن هم سال ها است به پایین ترین سطح خود رسیده است.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۷
منافی ظاهر: ولنگاری فیلم ها و سریال ها حاصل تأثیر مخرب فضای مجازی، کاسبکاری برخی تهیه کنندگان و بی اخلاقی های رایج در جامعه است/ مسئولان به داد فرهنگ برسند!
فرحناز منافی ظاهر بازیگر سینما و تلویزیون اظهار داشت: ولنگاری فیلم ها و سریال ها حاصل تأثیر مخرب فضای مجازی، کاسبکاری برخی تهیه کنندگان و بی اخلاقی های رایج در جامعه است! افسوس که سال های متمادی است نه در تلویزیون شاهد آثار اخلاق مدار و خانوادگی هستیم نه در سینما فیلم های پرنشاط و سالم می بینیم و من امیدوارم مدیران جدید فرهنگی و هنری تدبیری برای این بی اخلاقی های رایج در آثار داشته باشند و مجدداً فضای سالم را به سینما بازگردانند. متأسفانه طی سال های اخیر فضاهایی مانند اینستاگرام و... به شدت باعث تخریب فرهنگ و ارزش ها و ولنگاری در جامعه شده اند. بی شک در توان بنده و شما نیست که معضلات پدیده های نوین ارتباطی را برطرف کنیم و مدیران فرهنگی هستند که باید هرچه سریع تر تدبیری عاجل برای برون رفت از این اوضاع اسفبار اندیشه کنند.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۸
گبرلو: با اینکه رهبری سینما را عامل توسعه و پیشرفت می دانند، مدیران سینمایی استراتژی درستی برای جذب عموم مردم به سینما نداشته اند/ جای موازین دینی و فرهنگ ملی در سینما خالی است!
محمود گبرلو منتقد پیشکسوت سینما تصریح کرد: با اینکه بیش از ۴۰ سال از فعالیت سینمای ایران بعد از انقلاب اسلامی می گذرد سینما همواره به نوعی یک ابزار تزئینی برای مسئولان بوده و آن ها همواره سعی کرده اند در ایام دهه فجر با ارائه آمارها و بیلان های بلندبالا از تولیدات سینما نوعی هیجان کاذب ایجاد کنند که در نهایت هیچ گاه به نفع سینما نبوده از سوی دیگر با اینکه مقام معظم رهبری سینما را عامل توسعه و پیشرفت می دانند، مدیران سینمایی استراتژی درستی برای جذب عموم مردم به سینما نداشته اند و همین باعث شده خانواده ها روز به روز از سینما دور و دورتر شوند. متأسفانه دست اندرکاران سینما یا تحلیل درستی از سینما ندارند یا فقط می خواهند به عنوان ابزار تبلیغی از آن استفاده کنند و این در حالی است که در دنیا سینما حرف اول و آخر را برای انتقال اندیشه های نوین و مفاهیم مختلف در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می زند به نحوی که سیاست گذاران آمریکایی هر عملیاتی که می خواهند صورت دهند از طریق فیلم ها و سریال ها آن را توجیه کرده و به اطلاع افکار عمومی می رسانند.
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۱۰
محسنی نسب: تا زمانی که آثار سینمایی سرشار از شوخی های زننده و دیالوگ های جنسی است خانواده های سالم و بااخلاق نمی توانند به سینما بروند
محسن محسنی نسب کارگردان سینما در خصوص فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی و بحران ابتذال و سیاهی در سینمای کشور گفت: تا زمانی که آثار سینمایی سرشار از شوخی های سخیف و زننده و دیالوگ های جنسی و سکسی است خانواده های سالم و بااخلاق نمی توانند به سینما بروند؛ در سینمای ایران مدت ها است رسماً هیچ خط قرمزی وجود ندارد و همین اتفاق باعث تولید آثار مهوعی شده که در شأن سینمای جمهوری اسلامی ایران نیستند و کمترین توقع و انتظار از مدیران سینمایی این است که جلوی این پدیده شوم را بگیرند. این اتفاق بسیار دردآور است که خانواده های باخلاق، شریف، متدین و سالم می ترسند به سینما بروند و فیلم ببینند چرا که بسیاری از آثار سینمایی یا سرشار از شوخی های کلامی و حتی فیزیکی جنسی است یا سرشار از تبلیغ ضد ارزش ها و سیاهی ها و تلخی ها!
-
فقدان مضامین سالم در سینمای اجتماعی و کمدی/۹
قناعتی: سینما نباید تصاویر سیاه و مخدوش از جامعه و یا فرهنگ منحط غرب را به نمایش بگذارد/ آثار سینمایی باید امید را در دل جامعه زنده کنند
سحر قناعتی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما نیز در این باره به سینماپرس گفت: متأسفانه مدت مدیدی است که قصه فیلم ها، روابط کاراکترها، نوع دیالوگ ها، نحوه پوشش بازیگران، زندگی های لوکس و لاکچری و یا فقرزده و سیاه که در آثار سینمایی به کرات شاهد هستیم هیچ سنخیتی با عموم افراد جامعه ندارند و این در حالی است که سینما باید آینه تمام نمای جامعه باشد و بتواند به درستی بر اساس باورها و اعتقادات ملی و دینی دست به فرهنگ سازی بزند؛ سینما نباید تصاویر سیاه و مخدوش از جامعه و یا فرهنگ منحط غرب را به نمایش بگذارد اما متأسفانه آنچه عموماً شاهدیم همین تصاویر سیاه و چرک از زندگی مردم ایران است! آثار سینمایی باید امید را در دل جامعه زنده کنند. ما زمانی که از امید صحبت می کنیم و می گوییم باید فیلم های سینمایی مان امیدآفرین باشند آیا با این فیلم های کنونی می توانیم برای مخاطب امید ارمغان بیاوریم؟ آیا این فیلم ها چیزی به مخاطب اضافه می کند؟
ارسال نظر