به گزارش سینماپرس، پس از وقفهای ۱۲ ساله در فعالیت شورای عالی سینما، با فروکاست اعتبار این شورا از شورای عالی سینما به شورای سینما، اعضای جدید آن، در احکام جداگانهای از سوی معاون اول رئیس جمهور منصوب شدند.
با بررسی و مقایسه اعضای حقیقی شورای عالی سینما در دولت های دهم و یازدهم و اعضای حقیقی شورای سینما در دولت فعلی به نظر می رسد علاوه بر فروکاست شورای عالی سینما به شورای سینما، در انتخاب برخی از اعضای شورای فعلی نیز همین افت سطح روی داده است. از طرف دیگر حضور یکی از امضا کنندگان بیانیه ضدحاکمیتی موسوم به تفنگت را زمین بگذار در جمع شورا تعجب برانگیز است که با توجه به عدم وجود هیچ خبر رسمی، احتمالا به صورت غیر رسمی امضای خود را پس گرفته است!بر اساس احکام صادره از سوی معاون اول رییس جمهور، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما، آیتالله علیرضا اعرافی رییس مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری، حجتالاسلام و المسلمین سیدسعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، شهاب اسفندیاری رییس دانشگاه صداوسیما و محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی به عنوان اعضای حقوقی جدید این شورا به ریاست معاون اول رییس جمهور معرفی شدهاند.
همچنین ابوالقاسم طالبی، مسعود نقاشزاده، مجید شاهحسینی، داوود میرباقری، منوچهر شاهسواری، مریلا زارعی و پوران درخشنده نیز در این شورا به عنوان اشخاص حقیقی معرفی شدند.
شایان ذکر است شورای عالی سینما در سال ۱۳۸۹ به ریاست شخص رئیس جمهور و با حضور اعضای حقیقی شامل جمال شورجه، شهریار بحرانی، مسعود جعفری جوزانی، محسن علی اکبری، مسعود ده نمکی، داوود میرباقری، احمد نجفی شکل گرفت. در دولت ناکارآمد حسن روحانی در سال ۱۳۹۳ اعضای حقیقی این شورا به مسعود جعفری جوزانی، خسرو سینایی، پرویز پرستویی، منوچهرمحمدی، احمد رضا درویش، سید رضا میرکریمی و فرهاد توحیدی تغییر یافت که البته در پی عدم تمایل رئیس جمهور وقت به حضور در جلسات این شورا منحل شد!
با بررسی و مقایسه اعضای حقیقی شورای عالی سینما در دولت های دهم و یازدهم و اعضای حقیقی شورای سینما در دولت فعلی به نظر می رسد علاوه بر فروکاست شورای عالی سینما به شورای سینما، در انتخاب برخی از اعضای شورای فعلی نیز همین افت سطح روی داده است. از طرف دیگر حضور یکی از امضا کنندگان بیانیه ضدحاکمیتی موسوم به تفنگت را زمین بگذار در جمع شورا تعجب برانگیز است که با توجه به عدم وجود هیچ خبر رسمی، احتمالا به صورت غیر رسمی امضای خود را پس گرفته است!
بر اساس این گزارش در حکم صادره از سوی محمد مخبر بهعنوان رییس این شورا، وزیر فرهنگ به عنوان نایب رئیس و رئیس سازمان سینمایی کشور به عنوان دبیر این شورا معرفی شدهاند.
متن حکم اعضای شورای سینما به این شرح است: «با تاییدات خداوند متعال و آغاز به کار مجدد شورای سینما، زمینهای برای تحول و ارتقای سینمای ملی در تراز انقلاب اسلامی و حمایت موثرتر از نسل جوان و مستعد برای شکوفایی سینمایی مبتنی بر آموزههای اسلامی و غیرت و حمیت دینی و انقلابی فراهم شده است و از این رو انتظار میرود در پرتو ارشادات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در بیانیه تاریخی گام دوم و در ادامه تلاشها و مجاهدتهای دولت مردمی، سینمای ایران با رجوع به راهبردهای اساسی نقش و رسالت خویش را در سپهر فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران بازیابد و ضمن امید آفرینی، زبان گویا و شیوایی برای آرمانها و ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی در عرصه داخلی و بینالمللی باشد.»
ارسال نظر