به گزارش سینماپرس، سید مهدی موسوینیا، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) در برنامه «گفتوگوی فرهنگی» رادیو گفتگو درباره الگو گرفتن از فرهنگ دفاع مقدس گفت: درباره فرهنگ دو دیدگاه وجود دارد. یکنگاه که خاص و دارای چارچوب است و یک نگاه که به فرهنگ با نگاه کلانتری مینگرد.
سید مهدی موسوینیا ادامه داد: مهم است که چگونه به دفاع نقدس مینگریم. آیا نگاهمان این است که دفاع مقدس اتفاقی بود که در سالهای پیش در کشور رخ داد و مضرات و پیامدهای مثبتی در زندگی ایرانیان به همراه داشت. اگر درنظر بگیریم که انقلاب اسلامی با اندیشههایی مانند حضرت امام اتفاق افتاد و رشد پیدا کرد، فکر میکنم که دفاع مقدس یک نمونه آرمانشهری از اندیشهای بود که حضرت امام بر آن نظر داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) افزود: وقتی به جنبههای مختلف آرمانشهر در دفاع مقدس ورود میکنیم، میبینیم که اندیشه مترقی انقلاب اسلامی در دفاع مقدس اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه ما از ابتدای انقلاب درگیر مسئله دفاع مقدس بودیم، افزود: یک اتمسفری در کلیت کشور وجود داشته که در جبهههای جنگ خلاصه نمیشود. یعنی وقتی صحبت از فرهنگ دفاع مقدس میشود، این فرهنگ در کوچه و خیابانهای تهران در بین مردمی که از جنگ پشتیبانی میکردند، در روستاها و شهرها دیده میشود و کل مردم در این فضا درگیر بودند.
حمید حیدری، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس در بنیاد حفظ آثار نشر ارزشهای دفاع مقدس درباره فرهنگ دفاع مقدس گفت: فرهنگ دفاع مقدس محدود به آن هشت سال نیست. ما الان مقاومت را داریم. این فرهنگ از رزمندهای شروع شد که در خط مقدم جبهه در سال ۱۳۵۹ در مقابل هجوم سراسری ارتش صدام ایستاد تا خانم خانهداری را که در زندگی روزمرهاش جنگ را تجربه کرد.
حمید حیدری ادامه داد: ما نمیتوانیم فرهنگ دفاع مقدس را در مقطع تاریخی درنظر بگیریم و بگوییم که دفاع مقدس از سال ۱۳۵۹ شروع شد و تا سال ۱۳۶۷ پایان یافت. این فرهنگ را از آن زمان به یادگار گرفتیم و هرجایی که با مشکلات زندگی روبهرو میشدیم، فرهنگ دفاع مقدس را آدرس میدادیم. نمونه آن را میتوان در مدافعان سلامت دید.
ارسال نظر