به گزارش سینماپرس، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در نشست هماندیشی با مدیران سکوهای اینترنتی با اشاره به مصوبه صوت و تصویر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: این تصمیم دیرهنگام اتخاذ شد، اما تصمیم صحیحی است، بر این باور هستیم که در حکمرانی هنر باید از صاحبنظران و هنرمندان استفاده شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فضای رسانهای که حول مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در صوت و تصویر ایجاد شده فضای دقیقی نیست، چراکه هنوز مصوبه ابلاغ نشده است.
استاد خسروپناه بیان کرد: حوزه صوت و تصویر دو متولی اصلی در کشور دارد که شامل صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، این دو نهاد در مواردی با یکدیگر اختلاف نظرهایی داشتند که با رویکردهای اخوت محور حل میشد، اما رویکرد قانونی وجود نداشت. در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این تقسیم وظایف در ۵ بند به صورت شفاف مشخص شده است.
وی ادامه داد: بند «۶» این مصوبه مربوط به سیاستها و اصول است، این بند مشخص میکند که چقدر به حکمرانی بخش خصوصی معتقد هستیم یا نه؟ قطعاً این تصمیم حکیمانه نیست که بار فرهنگ به دوش دولت باشد، بلکه حلقههای میانی مردمی نیز باید در هنر حضور فعالانه داشته باشند.
وی ادامه داد: تأکید رئیس جمهوری این است حرفهای ذینفعان درباره مصوبه صوت و تصویر شنیده شود چراکه تصور آنها از تقسیم وظایف، صحیح نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه صوت و تصویر چند ساحت دارد که باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: درباره موصوع صوت و تصویر فراگیر باید بحثهای معرفتی صورت گیرد و مباحثات لازم انجام شود.
استاد خسروپناه ادامه داد: یکی از سؤالات مهم این است که آیا صوت و تصویر را باید حاکمیتی بدانیم یا نه؟ اکثر مسئولان و قانونگذاران معتقدند، چون جنبه عمومی دارد پس حاکمیتی است؛ اما آیا همه بخشهای حکمرانی آن باید حاکمیتی باشد یا اینکه نیاز است مردم هم مشارکت داشته باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موضوع صوت و تصویر فراگیر ابهامات حقوقی نیز دارد که باید برطرف شود. همچنین هنرمندان در جریان این مصوبه درباره امنیت شغلی نگرانیهایی عنوان کردهاند که باید روشنگری لازم صورت گیرد. از طرفی فعالان سکوها باید اطمینان داشته باشند که مصوبه بهدنبال کاهش فعالیتها نیست، بلکه بهدنبال افزایش و ارتقای فعالیتهای حوزه صوت و تصویر است.
استاد خسروپناه جنبه فرهنگی مصوبه را از اهمیت ویژه برخوردار دانست و بیان کرد: نباید فیلمی ساخته شود که به کانون خانواده آسیب بزند. نباید فیلمی پخش شود که دختر بهصورت پدر سیلی بزند. تهیهکنندگان و کارگردها و بازیگران باید از کانون خانواده دفاع کنند. عدهای نباید بهخاطر مقاصد اقتصادی به فرهنگ آسیب وارد کنند.
وی خواستار شد: برنامهای تلویزیونی درباره صوت و تصویر فراگیر شکل گیرد تا متخصصان حوزههای مختلف نظر بدهند. صدا و سیما و سایر سکوها نیز به این گفتگوها ادامه دهند تا از این گفتگوها به عقل جمعی دست پیدا کنیم.
در شورای ساترا باب گفتگو کاملاً باز است
سعید مقیسه رئیس ساترا نیز در این نشست بیان کرد: تولیداتی در حیطه وزارت ارشاد است که در حیطه این وزارتخانه باقی میماند، مانند کتاب و سینما همچنان در حیطه این وزارتخانه میماند.
وی با بیان اینکه در شورای ساترا باب گفتگو کاملاً باز است، ادامه داد: در ۴۰ هفته کاری سال ۱۴۰۱، ۴۸ جلسه کاری برگزار کردیم و باوجود تعطیلات جلسات به قوت خود باقی بود. ۵۰۰ قسمت سریال پخش شده داریم بیش از ۲۰۰ قسمت آماده پخش شدن است.
همچنین در این نشست فعالان حوزه صوت و تصویر حضور داشتند و بر موضوعات مختلفی نظیر تقسیم وظایف وزارت ارشاد و صدا و سیما، امنیت شغلی سینماگران، روشن شدن وظایف صدا و سیما در حوزههای مختلف، امکان برونسپاری مسئولیتهای صدا و سیما، نظارت دقیق بر تولیدات نمایش خانگی، تعیین تکلیف تلویزیون اینترنتی تأکید شد.
ارسال نظر