به گزارش سینماپرس، نشست هماندیشی سینماگران بخش بینالملل جشنواره فیلم حوا با حضور مهدیهسادات محور دبیر جشنواره، علیرضا اسماعیلی دستیار رییس سازمان سینمایی، فاطمه جواهرساز مدیر بخش بینالملل جشنواره و جمعی از فیلمسازان 21 تیرماه در دومین روز جشنواره در سینما فرهنگ برگزار شد.
در بخشی از این دیدارها مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران به معرفی ظرفیتهای سینمایی ایران پرداخت و گفت: انجمن سینمای جوانان ایران یک نهاد ۴۰ ساله است که به آموزش هنرجویان سینما در ایران اختصاص دارد. این انجمن در ۵۸ شهر ایران نمایندگی دارد و دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در تمام مراکز استانهای ایران و برخی از شهرستانهای کوچک فعالیتهایش را با محوریت آموزش و حمایت از فیلمسازان جوان دنبال میکند و بخاطر همین گستردگی ما در ایران و خاورمیانه بزرگترین مدرسه فیلمسازی و در سطح دنیا از بزرگترین مجموعههای فیلمسازی هستیم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، فرآیند آموزش در انجمن را متفاوت با فضاهای دانشگاهی دانست و ادامه داد: دورههای آموزشی انجمن کوتاهتر و عملیتر از فضاهای دانشگاهی است و در این مسیر از حجم مباحث تئوری کاستهایم و بخاطر همین سهولت در فرایند آموزش بسیاری از سینماگران مطرح امروز ایران، دانشآموخته این انجمن بودهاند و از دورههای آن بهره بردهاند که نمونه آنها اصغر فرهادی است که دو بار اسکار دریافت کرده و زمانی هنرجوی دفتر سینمای جوان ایران در خمینی شهر بوده است.
آذرپندار تصریح کرد: انجمن یک نهاد غیردولتی است اما از دولت کمک دریافت میکند و روند کاملی برای آموزش دارد. ما هنرجویان را آموزش میدهیم و در ادامه امکان فیلمسازی برای آنها فراهم میکنیم و در نهایت آثار در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران شرکت داده میشود. استادان انجمن سینمای جوانان ایران، هنرجویان سالهای پیشین آن هستند، به همین دلیل انجمن یک خانواده است. همه کسانی که در انجمن بودهاند این نوع نسبت خانوادگی را در آن حفظ کردهاند و ما آن را یک خانواده ۲۵۰ هزار نفری میدانیم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، انجمن را برند و افتخار سینمای ایران توصیف کرد و گفت: ما سعی میکنیم این خانواده را حفظ کنیم و من امروز در این جشنواره که با موضوع خانواده است، دوست دارم بر این ویژگی انجمن که بهنوعی خانوادگی است، تاکید کنم.
آذرپندار توضیحاتی درباره جشنواره فیلم کوتاه تهران ارائه کرد و افزود: جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران امسال دوره چهلم خود را تجربه میکند؛ رویدادی که مورد تایید اسکار است و سال گذشته میزبان فیلمسازان ۱۳۱ کشور جهان بود. جشنواره فیلم کوتاه تهران باوجود اینکه یک جشنواره موضوعی نیست اما مسئلهی خانواده در آن خیلی مهم است و در این جشنواره طبق یک قانون نانوشته ورود فیلمهای ضد خانواده ممنوع است چراکه جامعه ایرانی یک جامعه کاملأ خانوادهمحور است.
وی حفظ ارزشهای فرهنگی ایرانی را مهمترین ویژگی جشنواره فیلم کوتاه تهران دانست و گفت: ما در این جشنواره با وجود تائیدیه اسکار بر ارزشهای ملی و مذهبی تاکید داریم و معتقدیم نباید به دلیل جایگاه بینالمللی ارزشهای فرهنگ بومی و ملی را خدشهدار کرد. در کشورمان برای تماشای فیلمهای کوتاه جشنواره فیلم تهران گاهی در نیمههای شب سانسهای فوقالعاده با صف های طولانی شکل میگیرد درحالی این نوع فیلمها در دنیا مخاطب کمتری دارد. سالانه در ایران حدود ۳هزار فیلم کوتاه تولید میشود و این نوع فیلمسازی در کشورمان رواج دارد و امکان هرگونه همکاری با فیلمسازان کشورهای مختلف نیز فراهم است.
ارسال نظر