به گزارش سینماپرس، محمدمهدی اسماعیلی در همایش «ایمان و صلح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی» که با حضور نمایندگان این ادیان در محل کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد، با اشاره به اینکه این نشست یک نشستی نمادین برای اعلام وفاق، همگرایی و انسجام میان خانواده بزرگ ایرانیهاست، گفت: خانوادۀ بزرگ ایران با فرهنگ و تمدن چندین هزار سالۀ خود برای همیشه اسوۀ همزیستی مساملتآمیز گروههای مذهبی و قومی بوده است. این خاصیت فرهنگها و تمدنهای بزرگ است که هاضمۀ قوی دارند و میتوانند تنوع و گوناگونی را به عنوان فرصت ببینند نه آسیب و مشکل.
وی افزود: این تمدن با ورود اسلام قدرت مضاعفی یافت و تمدنسازی جدیدی را در عرصۀ بشری بنیان گذاشت و اتفاقات مهمی را برای ارتقای وضعیت نظام جهانی توانست رقم بزند. این است که امروز در کلیسای تاریخی و مهم در شهر تهران ما همگی در کنار هم و با انسجام نشستیم و در حال گفتوگو هستیم. این، نشانۀ جامعه پویا و عقلانی است که امروز ایران اسلامی از آن برخوردار است و شما هموطنان ما در کنار یکدیگر اینطور با مؤانست دربارۀ مفاهیم مشترک گفتوگو میکنید.
اسماعیلی ادامه داد: امروز در حوزههای اجرا و تصمیمگیری این وفاق را میبینیم. در بین ما نمایندگان اقلیتهای دینی هستند و با ما در پیگیری مسائل جامعه همراه هستند. اینها همگی نشانههای امیدواری و نیز حسی است که ما را به هم پیوند زده است. ما خود را با افتخار پیروان ادیان آسمانی میدانیم. ما اصول مشترکی داریم که ایمان و توحید است. ایمان، نقش پیشبرنده دارد. جامعهای که ایمان در آن نباشد، دچار مشکل و تنهایی است. ایمان برای ما یک فضای متفاوت و زیبایی را به وجود میآورد، به ما اعتماد به نفس و قدرت میدهد.
ماموستا کریمی: علمای ادیان توهین به قرآن را توهین به کتابهای مقدس بدانند
وی دربارۀ ذکر ماجرایی قرآنی گفت: وقتی موسی علیهالسلام همراه با قوم بنیاسرائیل از دست فرعونیان در حال خروج بودند، به صورت پیاده و همراه با زن و بچه حرکت کرده بودند. فرعونیان وقتی از این خروج آگاهی یافتند، به صورت لشکر به تعقیب موسی و قومش پرداختند. همه دچار نگرانی بودند و نمی توانستند وارد نیل شوند. یک پیامبر بزرگ وقتی با این نگرانی روبرو میشود، میگوید «إنّ مَعیَ رَبّی سَهَدِین»؛ پروردگارم همراهم است و به زودی هدایتم میکند. به ناگاه به دستور الهی، این نیل خروشان راه را باز میکند. موسی و قومش از میان این رود خروشان با آرامش عبور میکنند و پشت سرش، فرعون و فرعونیان غرق میشوند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه ما ادیان به امدادهای غیبی و دعا اعتقاد داریم، گفت: ما ادیان خدا را با بهترین اسماء و صفات یاد میکنیم. با تضرع و خشوع دستانمان را به علامت نیاز به سمت خداوند بلند میکنیم و درخواست امداد میکنیم. این ایمان، نتایجش به ما آرامش میدهد، سلامت روحی و جسمی میدهد و ما مفتخریم در ایران ادیان توحیدی با این قوت در کنار هم هستند و نسبت به هم احترام میگذارند.
وی افزود: حسین بن علی علیهالسلام امام و مقتدای ما است، برای تمام ادیان محترم است. هموطنان ما با اقلیتهای مختلف به این امام شهید ابراز ارادت میکنند. محبت به این خانواده جزوی از فرهنگ اصیل ایرانی ما و اقلیتهاست. ما میراث فرهنگی مشترکی داریم. این تمدن منحوس که بنای خود را بر بیاحترامی به ادیان گذاشته، به اسم آزادی بیان، به مقدسات توهین میکند و ادب خود را اینچنین نشان میدهد. به قرآن که پیامآور رشد و ایمان است، جسارت میشود. مگر میتواند کسی به خداوند متعال و به پیامبران بزرگ ایمان داشته باشد، اما حاضر به توهین نسبت به مقدسات باشد؟ تمام ادیان در ایران با همدیگر این اقدام ناپسند را محکوم کردند و انسجام خود را بار دیگر نشان دادند. مفتخریم امروز در جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم انقلاب بزرگترین منادی وحدت ادیان هستند و رئیس جمهور ما نیز چنین روالی را پیش گرفتند.
ارسال نظر