به گزارش سینماپرس، مراسم رونمایی از کتاب «جزیره سرگردانی» نوشته «بیژن مومیوند» با حضور ابراهیم فیاض استاد دانشگاه، عباس سلیمی نمین پژوهشگر تاریخ معاصر، محمد قوچانی مدیرمسئول نشریه آگاهی نو، محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و احمدرضا کریمی نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ و عضو سابق مجاهدین خلق در سالن جلسات موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد.
ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه تهران در این نشست درباره سیر تاریخی حضور افراد و حزبهای مختلف در سیاست داخلی ایران گفت: زمانی که این کتاب را خواندم، در بخشهایی از کتاب کلافه شدم و آن را کنار گذاشتم. حالت تاسفی که همه جامعهشناسان با آن درگیرند، در من اوج گرفت. من یاد گروهی از دوستانم افتادم که در آن دوران عضو این گروه بودند و از ابتدا با تفکرات آنها آشنا بودم.
او افزود: برخلاف نویسنده معتقدم در این کتاب اتفاقات شبیه همه آثار قبلی با این موضوع است. تاریخ تکرار میشود و به نظرم مجاهدین هم احتمالاً بازمیگردند. همانطور که امروز گفتمان مارکسیستی در صداوسیما حاکم است و این یکی از نشانههای بازگشت آنهاست.
فیاض در رابطه با اصطلاح «فهمیدن تاریخ» و درس گرفتن به معنای دقیق آن گفت: بحث اصلی روششناسی است که باید آن را با مباحث دینی بسنجیم. مثلا ما در بحث امامت تفسیر خلافت کردیم، در رابطه مجاهدین هم گرفتار تفاسیر متعدد هستیم. اما مجاهدین خلق یک اسلام اموی است که مبنای خود را براساس خلق میگذارد. همان تفکری که در ادامه به داعش ختم شد. همین شده که امروز ساختار کوری در رویدادهای تاریخی داریم. چیزی که در این کتاب میبینم این است که مثل آثاری که تا پیش از این دیدیم، همگی مصادره به مطلوب است.
او ادامه داد: متأسفانه الان جمهوری اسلامی برای نسل جدید شفاف نیست و نتوانسته این مسئله را برای جوانان شرح دهد. اینکه مجاهدین خلق از نظر ساختاری هنوز زنده است و گروهی میخواهند به آن بپیوندد، نشان میدهد فقط به دلیل حمایت امریکا و انگلیس نیست. ما هنوز مجاهدین خلق را شخم نزدهایم. این کتاب به نظر من یک مواد خام بزرگ است و باید آن را بیشتر و دقیقتر بررسی کرد.
این جامعهشناس اضافه کرد: «جزیره سرگردانی» مقدمهای برای آثار بعدی است و باید آن را ادامه داد. مومیوند باید عادت کند که هر روز بنویسد و آن را بکشاند به سمت آدمهایی که عضو مجاهدین بودند. اینکه امروز مجاهدین زنده است، باید برای حکومت هم مهم باشد و میبایست آن را بررسی کرد تا بهتر شناخت.
ارسال نظر