یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰

اختتامیه «هشتمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون پرورش فکری» برگزار شد؛

رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی: کیفیت اسباب‌بازی‌ها بسیار بالا رفته و انتخاب اسباب‌بازی برتر بسیار سخت شده

جشنواره ملی اسباب‌بازی

سینماپرس: برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور گروهی از مسئولان، پیش‌کسوتان و فعالان صنعت اسباب‌بازی، اعلام شد.

به گزارش سینماپرس، عصر روز ۷ بهمن ۱۴۰۲ آیین پایانی جشنواره ملی اسباب‌بازی با حضور رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری، سیدمحمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری علوم شناختی و جمعی از فعالان صنعت اسباب‌بازی برگزار شد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ضمن اظهار خوشحالی از کیفیت بالای اسباب‌بازی‌ها بیان کرد: رویکرد ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی طبق اسناد بالادستی و صفحه‌هایی که ستاد فناوری شناختی تحت آن شکل گرفته، سه حوزه مطرح دارد؛ نخست «سلامت و سرمایه شناختی» است که به کودکانی‌ که شاید دچار اختلال‌های مختلف باشند و یا به سایر گروه‌ها می‌پردازد که در تمام رده‌های سنی اسباب‌بازی هم کارکرد دارد.

سیدمحمد مهدوی در همین زمینه افزود: تا ۲۰ درصد اختلال یادگیری در دانش‌آموزان وجود دارد که جا دارد از اسباب‌بازی برای درمان این اختلال‌ها استفاده شود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی اضافه کرد: حوزه «آموزش و پرورش شناختی» رویکرد دیگر ستاد علوم شناختی است که بیان می‌کند چه‌طور از آموزش و پرورش کمک بگیریم تا کودکان را درگیر کنیم و آن‌ها را بهتر و بهینه در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم. حوزه «علوم شناختی» نیز به‌عنوان سومین رویکرد به حوزه رفتارهای جمعی یا حوزه شناخت اجتماعی ارتباط پیدا می‌کند، جایی که رفتارها و انگاره‌های جامعه مورد مطالعه و مداخله قرار می‌گیرد.

مهدوی تاکید کرد: در هر سه ماموریت، ما امکان بازی را موثر تلقی می‌کنیم. سازمان فناوری شناختی کوشش کرده تا محصولات مورد اطمینان را با نماد «هوشا» جدا کند و این نشان به بازی‌ها و سایر ابرازهای شناختی تخصیص پیدا می‌کند و به خانواده‌ها اعتماد می‌بخشد تا از محصولات حوزه فناوری شناختی استفاده کنند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در پایان افزود: ما بدون تردید شاهد نفوذ فناوری شناختی و هوش مصنوعی در آموزش و پرورش خواهیم بود و ستاد آماده است تا همکاری بیشتری با آموزش و پرورش داشته باشد.

کیفیت و مفهوم در پنج سال گذشته پیشرفت خوبی داشته ‌است

احسان منشی رییس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی در این آیین بیان کرد: مسرورم صنعت اسباب‌بازی را به عنوان صنعتی صاحب فکر و خلاقیت معرفی کرده‌ایم و توانستیم ابزارهای تعلیم و تربیت را در اختیار معلمان قرار دهیم. از نظر کیفیت و مفهوم، پیشرفت اسباب‌بازی در ۵ سال گذشته رشد خوبی داشته است.

اسباب‌بازی اسبابِ بازی نیست

آیدین مهدی‌زاده‌تهرانی رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی ضمن بیان دستمریزاد به همکارانش گفت: ۵۷۳ پرونده در یکسال گذشته مورد بررسی دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی قرار گرفت که ۱۸۳ اسباب‌بازی انتخاب شد. کیفیت اسباب‌بازی‌ها بسیار بالا رفته و انتخاب اسباب‌بازی برتر بسیار سخت شده و برنده‌های امروز به نوعی نماینده‌ای از دیگر محصولات هستند.

مهدی‌زاده تصریح کرد: در ۷ دوره قبلی جشنواره این مرحله را با عنوان بخش رقابتی می‌شناختیم ولی امروز این بخش، بخش رفاقت و دست به دست هم دادن برای تولید محصول با کیفیت است. برندگانِ امشب، مسئولیت سنگینی دارند و باید تمام تلاش‌شان برای یک سال تولید باکیفیت را انجام دهند.

رییس دبیرخانه شورای نظارت افزود: اسباب‌بازی اسبابِ بازی نیست. امروزه کسانی را داریم که با سرمایه‌های چندین میلیاری وارد این صنعت شده‌اند و به طور جدی فعالیت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: بنده آیدین مهدی‌زاده‌تهرانی رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی نیستم، سربازی کوچک برای اعتلای فرهنگ این کشور هستم و امیدوارم این جشنواره گشایشی نیکو برای یک سال تولید با کیفیت باشد.

محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون، امین کمالوندی معاون توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری، سمیه‌سادات ابراهیمی مدیرکل حوزه مدیرعامل و مشاور امور بانوان و خانواده، مجتبی دانشور مدیر نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون و لیلا بابایی مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون دیگر حاضران این جلسه بودند.

هیأت داوران این جشنواره متشکل از مهدیه کرمی، فاطمه‌سادات بصیرت، مریم ابراهیمی، مجید خدام، امیرحسین میردامادی، اسماعیل جان‌علی‌پور، محسن حموله، مسعود حسنلو، لیلا بابایی، احسان منشی و محمدصادق باطنی، در بخش‌های برترین کیفیت تولید (در شش بخش اسباب‌بازی‌های فلزی، پلاستیکی و پلیمری، چوبی، کاغذی و مقوایی، پارچه‌ی و ترکیبی) و برترین اسباب‌بازی‌ها از نظر هدف بازی در پنج دسته فکری، حسی و حرکتی، مهارتی و آموزشی، شبیه‌سازی دنیای واقعی، سازه‌ها و جورچین‌ها را معرفی کردند.

در بخش برترین اسباب‌بازی «شناختی‌فکری»، رتبه‌ی اول به محصول شرکت توسعه صنعت چینش (پیریکا) به خاطر طراحی و تولید بازی‌های «افسانه شرق شگفت‌انگیز» و «بینهایت»، رتبه‌ی دوم به بازی «سه سیر سرشیر» طراحی و تولید شرکت آرمانگار فردا و رتبه‌ی سوم به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به خاطر طراحی و تولید جورچین «آهو و پرنده‌ها» و همکاری مشترک با موسسه فرهنگی و هنری عبرت ایران به خاطر طراحی و تولید بازی «دایره شناسایی» تعلق گرفت.

همچنین از بازی «آمیرزا» از مجموعه تجارت هوشمند فندق، بازی «کمد» از استدیو طراحی کازی، «مجموعه محصولات» شرکت تحلیل‌گران مغز و رفتار و «قهوه قجری» از شرکت ایده‌های سرگرمی‌های سومر تقدیر شد.

در بخش برترین اسباب‌بازی «حسی‌ و حرکتی» رتبه اول به شرکت با فرزندان به خاطر طراحی و تولید اسباب‌بازی «مکعب‌های رنگی»، رتبه دوم به مجموعه «مامانی پری» به خاطر مجموعه محصولات مامانی پری و رتبه سوم به صورت مشترک به اسباب‌بازی «ماسه بازی جادویی» محصول شرکت عالی‌نشان پارسیان (پنترکیدز) و بازی «باز و جغدان» محصول استدیو ماهلی اختصاص یافت.

در بخش برترین اسباب‌بازی «مهارتی و آموزشی» هیأت داوران محصولی را حایز رتبه اول ندانست. رتبه دوم به شرکت رباتیک صنعت کارن با برند «روبوکارنا» به خاطر طراحی و تولید مجموعه محصولات و رتبه سوم به شرکت «رایمون دانش نویان» (مدیک) به خاطر طراحی و تولید مجموعه محصولات تعلق گرفت.

در این بخش از بازی «هوشگرد» محصول شرکت فکرا گیمز تقدیر شد.

همچنین برگزیدگان بخش برترین اسباب‌بازی «شبیه‌سازی زندگی واقعی» هیأت داوران محصولی را حایز رتبه اول ندانست، بازی «عروسک‌های انگشتی»، (شعر، عروسک و موسیقی) محصول کانون پرورش فکری رتبه دوم و مجموعه محصولات شرکت نوآفرینان هنر پلاستیک (تریتی تویز) رتبه سوم را کسب کردند. همچنین از بازی «ماشینو» محصول شرکت همایون کوروش بازیساز تقدیر شد.

در ادامه در بخش برترین اسباب‌بازی «سازه و جورچین» مجموعه محصولات شرکت نقش و خیال رتبه اول، بازی «چینو» محصول شرکت باز باران با ترانه (زیگ زیگ) و بای «مگامگ» محصول شرکت پِلی مگ رتبه سوم را کسب کردند. از بازی «نی‌چین» محصول شرکت نی‌چین نیز تقدیر شد.

اسامی برگزیدگان بخش برترین «کیفیت چاپ و گرافیک» نیز عبارتند از: رتبه اول بازی‌های «قشم» و «اَسپیَن» محصول شرکت گروه بازی پدیا، رتبه دوم مجموعه محصولات شرکت توسعه صنعت چینش (پیریکا) و رتبه سوم بازی «کمپ نینجا» محصول انتشارات طنین مانا.

در این بخش از «مجموعه پازل‌های نام و هنر» محصولات موسسه فرهنگی و هنری نگار آفاق ماهستان، مجموعه پازل‌های هورزاد از گروه هورزاد و مجموعه محصولات انتشارات فنی ایران (نردبان) تقدیر شد.

در بخش برترین «اسباب‌بازی‌های پلیمری» (کیفیت تولید) مجموعه محصولات شرکت «نوآفرینان هنر پلاستیک» (تریتی تویز) رتبه اول، مجموعه محصولات «هیلو» شرکت «سازوکار تهران» رتبه دوم و مجموعه محصولات شرکت نیک فناور پلیمر (هوگر گیمز) رتبه سوم شدند. از بازی «کارینو» محصول شرکت تولیدی و بازرگانی شکوه فکر فردا (فکر آذین) نیز تقدیر شد.

همچنین در بخش «اسباب‌بازی پارچه‌ای» مجموعه عروسک‌های پیکولو محصول شرکت جم ویژن راه نیک (یانیک) رتبه اول و بازی «خانه خالی ‌بازی» محصول شرکت مامانی پری رتبه دوم بخش برترین اسباب‌بازی پارچه‌ای (کیفیت تولید) شدند و هیأت داوری محصولی را حائز رتبه سوم ندانست.

در این بخش از عروسک «نورا» محصول شرکت سدره شکوفایی کودکان تقدیر شد.

برترین «اسباب‌بازی چوبی» (کیفیت تولید) به این ترتیب معرفی شدند: مجموعه محصولات شرکت «باز باران با ترانه» (زیگ زگ) رتبه اول، مجموعه جورچین‌های چوبی از شرکت سپهر پلاستیک پدیده (پینو) رتبه دوم و بازی «بیشه میشه» محصول شرکت بومزی رتبه سوم شدند.

از مجموعه محصولات شرکت هنر بازی رابو و «پازل‌های چوبی پرندگان» محصول موسسه تاریخ ادبیات کودکان تقدیر شد.

در بخش برترین اسباب‌بازی ترکیبی (کیفیت تولید) نیز مجموعه محصولات شرکت نقش و خیال رتبه اول، بازی «ماشین شارژی» محصول شرکت مبتکران تجارت آینده (جی تویز) رتبه دوم و مجموعه محصولات شرکت گسترش ایده و خلاقیت هدف (گندم گیمز) رتبه سوم شدند.

در بخش برترین اسباب‌بازی فلزی (کیفیت تولید) در این بخش هیأت داوران محصولی را حائز رتبه اول تا سوم ندانست و تنها از بازی «سازه‌های فلزی ۱۰ مدل» محصول شرکت رویین پویان ایرانیان (زیرک) تقدیر شد.

آیین پایانی بخش رقابتی هشتمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز ۷ بهمن ۱۴۰۲ در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری واقع در خیابان حجاب تهران برگزار شد.

د.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.