پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۳

وزیر میراث‌فرهنگی:

تجربه این ۴۳ سال به ما آموخته که به جای وعده، تصمیمات درستی بگیریم که قابل تحقق و اجرایی باشد

سیدرضا صالحی امیری

سینماپرس: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: باید ایران هراسی را به ایران باوری تبدیل کنیم و بتوانیم با این ظرفیت، گردشگران را به سمت ایران و یزد روانه کنیم.

به گزارش سینماپرس، "سیدرضا صالحی امیری" روز پنجشنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در یزد افزود: باید قفل ایران هراسی را باز کنیم، ایران امن است و اگر گردشگر نمی اید به خاطر فضای ناامنی است که در عرصه رسانه ایجاد کرده اند لذا شکستن قفل ایران هراسی یک مسئولیت فرا دستگاهی است و باید همه در این زمینه وفاق داشته باشیم.

وی با بیان اینکه می توان یزد را به سکویی برای شکستن ایران هراسی تبدیل کنیم یادآور شد: حضور گردشگر به افزایش قدرت ملی منجر میشود؛ زمانی که نفت ما در کشورهای دیگر استفاده میشود گردشگری ما در همین کشورها درآمدزاست و این قدرت نرم ملی ما را نشان میدهد.

وزیر میراث فرهنگی با بیان این که از همین تریبون اخلاص خود را خدمت مردم استان یزد و انسان های خونگرم و با فضیلت آن ابلاغ میکنم، گفت: امیدوار هستم که در این مدت بتوانیم قدمهای خوبی برای مردم یزد برداریم و سربلند باشیم.

وی با بیان این که دغدغه های مردم یزد را در مقوله تخصصی در ستادهای ویژه مسائل استان بررسی میکنیم و تصمیمی که از آن منتج شد با استاندار و مجمع نمایندگان به یک تفاهم نامه ختم خواهد شد، گفت: تجربه این ۴۳ سال به ما آموخته که به جای وعده، تصمیمات درستی بگیریم که قابل تحقق و اجرایی باشد.

صالحی امیری، یزد را نماد وفاق و توافق ملی و آن را الگویی در سطح کشور معرفی کرد و گفت: هم در عرصه تکثر ادیان و قومیتی و هم در عرصه استانی و مدیریتی انسجام و وفاق قابل توجهی دارد و اراده همه در یزد جهش این استان است.

وی با بیان این که یزد یک کارگاه بزرگ است، تصریح کرد: در اینده نزدیک با رفع موانع، جهش قابل توجهی را در یزد خواهیم داشت و میتوانیم ظرفیت قابل توجهی در استان در سطح کلان داشته باشیم.

صالحی امیری با اشاره به اینکه قبل از هر چیزی نیاز به تغییر نگاه به این حوزه داریم و اولویت گردشگری در ایران، اولویت اول نیست، افزود: همه کشورهایی که در جذب گردشگر و سرمایه گذاری جهش داشتند به دلیل اولویت دادن به حوزه گردشگری بوده است.

وی افزود: باید از این نقطه ای که ایستادیم عبور کنیم و گردشگری جزو اولویت های اول ما شود؛ تا زمانی که صنعت و معدن اولویت ما باشد نمیتوانیم گردشگری را در رشد ببینیم اما اراده ملی شکل گرفته که گردشگری اولویت شود.

وزیر میراث با بیان اینکه دغدغه‌مندان این حوزه ظرفیت ها و تغییر نگاه و باور را به همراه دارد، گفت: میتوانیم در این زمینه اشتغال ایجاد کنیم و صنایع دستی را در منازل تولید کنیم، ما ملزم به انجام تکالیف برنامه هفتم هستیم و باید اماده باشیم که این ظرفیت موجود را رشد دهیم.

وی با بیان این که باید صادرات و گردشگری را تا ۲ برابر رشد دهیم و این درصورتی ممکن خواهد شد که بتوانیم وفاق را باور کنیم، گفت: وفاق یعنی همگرایی و هم نوایی میان کسانی که دلسوز مردم هستند و از حاشیه دوری کنیم.

وی با بیان اینکه باید قدرت نرم ما برای ایجاد ذهنیت مثبت برای ایران زیبا باشد گفت: صنایع دستی که از این سرزمین به سراسر دنیا میرود، میتواند فرهنگ ما را به دنیا منتقل کند و هنر ماست که ان را به خانه های دنیا ببریم.

وی گام اول را باور کردن بخش خصوصی و سرمایه گذاران دانست و گفت: اتکای به دولت ما را به هدف نخواهد رساند و ۴۳ سال است که این مسئله را دیده ایم و این مسئله نیازمند اقدام عاجلی است که موانع را از مقابل این افراد برداریم و سرمایه گذاری را تقدیس کنیم.

صالحی امیری با بیان اینکه همه ظرفیت ها را به کار خواهیم بست تا این موانع را برداریم و بدون حضور سرمایه گذاران به نتیجه نخواهیم رسید، تصریح کرد: ۴۶۰ پروژه روی زمین مانده و دولت نمیتواند ان ها را به سرانجام برساند.

وی گفت: راه حل بعدی ما مداخله مستقیم نمایندگان در حل این مسائل است و بخش عمده ای از آن در اختیار نمایندگان است لذا باید با نمایندگان گفت و گو کنیم که تخصیص بودجه ویژه به استانها یک ضرورت است و تخصیص بودجه یعنی اولویت بخشی و تغییر نگاه.

استاندار یزد هم در این نشست با بیان اینکه حضور وزیر در ابتدای دولت چهاردهم نوید بخش و خوشایند است، گفت: فعالان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در زمینه های متعدد همراه و همکار ما بودند که جای تشکر دارد.

مهران فاطمی با بیان این که حضور نمایندگان و پشتیابی انها نیز قابل تقدیر است، گفت: باید تفاهم نامه ای را منعقد کنیم که مبتنی بر اولویت هایمان باشد و این نقشه راه میان سازمان مدیریت، استانداری، مجمع نمایندگان و وزارت خانه باشد و منابع آن نیز دیده شود.

وی با اشاره به این که یکبار از این مسیر برای موضوع آب پیش رفتیم، گفت: دولت ۱۵۰۰ میلیارد تومان مصوب کرد که ۲ شرکت معدنی و صنعتی هزینه کنند و اگر مصوبه ای مبنی بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای نگهداشت و زیرساخت های صنایع دستی و میراث فرهنگی و گردشگری و ۲۰۰۰ میلیارد تومان نیز برای تسهیلات بانکی تخصیص داده شود و هیات دولت مصوب کند به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی استفاده می شود.

وی با بیان این که همه مسائل مطرح شده بدون منابع، منتج به تحول و اقدام منجر نمیشود، گفت: شرکت حمل و نقل ریلی ایجاد شده اما در حوزه بار فقط سرمایه گذاری کرده پس دولت باید او مکلف کند که در حوزه مسافربری هم اقدام کند.

وی به منطقه ازاد گردشگری اشاره کرد و گفت: این طرح مصوبه دولت را دارد که در دور اول سفر شهید رییسی به استان یزد مصوب شد و باید فرایندهای آن طی شود.

استاندار یزد به پرونده ثبت جهانی روستای فهرج اشاره و گفت: دغدغه نمایندگان ما عدالت در حفظ و صیانت از بافت تاریخی است و این به حق است، هیچ استانی مانند یزد با چنین کمیت و کیفیتی، بافت تاریخی ندارد و شهر یزد و این استان قابلیت گسترده ای در این زمینه دارد.

وی با بیان این که ردیف بودجه اختصاصی بافت تاریخی یزد را در نظر داشته باشید و سهم شهرستان ها را ببینید و اولویت های این منابع را با نمایندگان بررسی کنید، گفت: نظام نامه مرمت را مصوب کردیم و ابلاغ آن را لازم داریم و اماده است.

وزیر میراث فرهنگی روز چهارشنبه وارد استان یزد شد و امروز به سفر ۲ روزه خود پایان می دهد؛ دیدار با کارکنان حوزه گردشگری، دیدار با امام جمعه یزد، حضور در مراسم سنتی روستای توت اردکان و حضور در شهرستان مهریز از برنامه های وزیر میراث فرهنگی در سفر به استان یزد بود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.