«دکتر سعید الهی» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس با ابراز شگفتی از انتخاب یک دست برخی چهره های مدیریتی و هنری سینما در شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر امسال گفت: در طول ادوار گذشته شوراهای ارشد تصمیم گیری در رویدادهای هنری و سینمایی همواره متشکل از همه طیف ها و اندیشه های گوناگون و البته با فاصله فکری نه چندان زیاد از هم بوده؛ اما در شورای اخیر تا این میزان تجمیع بزرگوارانی که از منظر عمومی همسو، هم نظر و به تعبیری متعلق به یک جریان فکری مشخص باشند بی سابقه بوده است.
این تحلیلگر سینما و رسانه اذعان داشت:به نظرم احکام اخیر دکتر فریدزاده حامل پیام خوبی برای بسیاری از فعالان سینما که غیر از چارچوب فکری آقایان عمل می کنند نیست و این احتمال، شعار وفاق ملی دکتر پزشکیان به مفهوم ضرورت بهره برداری از همه نظرات کارشناسان برای توسعه و پیشرفت کشور را نقض کرده است.
وی افزود: بی تردید هر مدیری در تصمیمات خود می بایست دارای استقلال باشد و قرار نیست به بهانه های مختلف بر سر راه ایشان سنگ اندازی کرد؛ اما تناقض موجود با محوریت بی توجهی نظرات انتقادی و حتی مخالف یکبار در دولت آقای روحانی تجربه شد و شاهد بودیم که نتیجه درخشانی غیر از تنش های رسانه ای و محفلی و باز شدن پای دستگاههای غیرمرتبط به حوزه فرهنگ و هنر به ویژه سینما در بر نداشت.
الهی با اشاره به گفتگوی کوتاه خود با رئیس سازمان سینمایی در این زمینه گفت: استفاده از تجربیات ارزنده و آسیب شناسی ادوار قبلی توسط کسانی که اغلب خود در راس هرم تصمیم گیری بوده اند اقدام بسیار عقلانی و صحیحی ست، اما حذف بزرگ یک مقطع تاریخی از همین مدیران که طبق اسناد بالادستی رفتار کرده اند به چه قیمت!؟
دارنده سیمرغ بلورین بهترین مستند جشنواره بین المللی فیلم فجر ۱۴۰۲ توضیخ داد:اگر نیت، حضور موثر دست اندرکاران اصلی در شورایی که نقش راهبردی و مشورتی به دبیر جشنواره بوده است چرا از دبیران جشنواره های قبلی در دولت قبل، ۸ سال دولت نهم و دهم و حتی قبل از آنها مانند آقایان مسعودشاهی، ضرغامی، دکتر شاه حسینی، جعفری جلوه، عباسیان و...دعوت نشده و کاملاً آشکار، نه تنها همه آنان بلکه برخی سینماگران برجسته نزدیک به آنان نیز حذف شده اند و دریغ از یک نفر که با جمع موجود کمی متفاوت باشد!؟
این مدرس دانشگاه تصریح کرد:با وجود احترام بنده نسبت به آقایان صالحی، انتظامی، فریدزاده و شاهسواری و سایر اعضای فرهیخته این شورا، این اقدام را کاملاً عامدانه و پیام دهنده دانسته و معتقدم ادامه آن، وجه اقتدارگرایانه پنهانی از متولیان امر بروز می دهد که برآیند آن به نفع اصحاب فرهنگ و هنر نخواهد بود.
وی به به تبعات رفتارهای دیکتاتورمابانه در اتفاقات و حوادث چند سال اخیر کشور اشاره و تاکید کرد: جامعه سینمایی کشور به یک مدیریت پدرانه و جامع و فراگیر و در نهایت همدلی در مسیر صحیح و متعالی نیازمند است، نه اتحاد و وفاق و همسویی در برابر برخی نظرات مخالف و حتی تصمیمات حاکمیتی با یک مرجعیت استبدادی!
الهی یادآور شد: فراموش نکنیم که درمدت گذشته به دلیل برخی لجبازی ها و قانون گریزی ها و البته حمایت های پیرامونی توسط برخی رهبران فکری در حوزه فرهنگ، بالاجبار چه فضای امنیتی و قضایی در جمع هنرمندان این سرزمین حاکم شد و تعدیل این نگاه طبق فرمایشات وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، انعطاف، توجه و اهمیت دادن به همه جریانات و پرهیز از تک روی ها و خودخواهی هاست.
تهیه کننده فیلم سینمایی «میرو» که اخیراً پژوهش ساخت فیلم زندگی شهید «یحیی سنوار» رهبر حماس در غزه را نیز آغاز نموده است در پایان ابراز امیدواری کرد مدیران جدید سینمایی کشور با عنایت به نیاز فعالان سینما به آرامش، در اتخاذ روش ها و تاکتیک های تعامل گرایانه خود تجدید نظر کرده و شرایط فضای آرام را به معنای واقعی فراهم آورند.
نظرات