یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۳

کارگردان «آپاراتچی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

«غزه» و «لبنان» صرفاً یک جغرافیا نیست/ «هنرمندان» از لاک روشنفکری و «محافظه کاری» بیرون بیایند/ باید از خودمان بپرسیم که در کجای تاریخ ایستاده‌ایم؟

فیلم سینمایی «آپاراتچی»؛ قربانعلی طاهرفر

سینماپرس: «قربانعلی طاهرفر» کارگردان سینما در خصوص نقش هنرمندان و بالاخص سینماگران در مواجهه با رژیم جنایتکار صهیونیستی گفت: معتقدم دیگر زمان آن رسیده که هنرمندان از لاک روشنفکری و محاظفه کاری بیرون بیایند و در برابر وجدان آگاه خود پاسخگو باشند. ما حرکت عظیم رسانه ای و سینمایی لازم داریم. این نیاز ضروری ما است که این نقطه از تاریخ به فراموشی سپرده نشود.

این سینماگر در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: وظیفه سینما و سینماگران در قبال لبنان و فلسطین به مقوله مهم رسالت هنر باز می گردد. جدا از دعوای همیشگی هنر برای هنر یا هنر برای توده و... که ما باید از همه این ها عبور کنیم، در جامعه ای نفس می کشیم که هنرمان هنر دینی، ایدئولوژیک و ربانی است. ما وقتی در این اتمسفر نفس می کشیم نمی توانیم ادعای دیگری داشته باشیم و هنر ما باید دارای رسالت باشد.

وی در همین راستا ادامه داد: شاید در جبهه مقابل خیلی ها این رسالت را نگاه ابزاری به هنر بدانند اما باید این افراد را آگاه کرد که روشنفکرانی که رسالت خواه نبودند دست به حرکت هایی زدند و باعث شدند تا غول های رسانه ای و هالیوودی طی سالیان متمادی در کنار اسرائیل بایستند تا زمینه ساز ظهور و ثبوت این جرثومه فساد و ظلم و تباهی و این غده سرطانی را فراهم آورند.

طاهرفر متذکر شد: لیست بلندبالای فیلم های هالیوودی از «فهرست شیندلر» گرفته تا «پیانو» و... که برای تثبیت موقعیت این غده سرطانی دست به کار شدند بر کسی پوشیده نیست! جهان رسانه و هالیوود امروزه تحت سیطره اسرائیل است.

این سینماگر تصریح کرد: ما امروز باید از خودمان بپرسیم که در کجای تاریخ ایستاده ایم؟ ما اگر در جغرافیای جمهوری اسلامی ایران کار هنری انجام می دهیم هنرمان باید آرمان خواه باشد. آرمان ما در جای جای تاریخ این سرزمین و قاموس فرهنگی و هنری و اعتقادی این سرزمین تعریف شده. غزه و لبنان برای ما صرفاً یک جغرافیا نیست. ندای مظلومیت در هر گوشه ای از جهان که شنیده شود ما هنرمندان ایرانی موظفیم به آن بپردازیم چرا که مولفه های دینی و آرمان های انقلابی ما را اینطور تربیت کرده که در مقابل ظلم ساکت ننشینیم.

وی سپس با بیان اینکه این مسأله انسانی و اسلامی و آرمانی و اعتقادی ما است تأکید کرد: رسالت ما بسیار سنگین است. اگر ما هنرمند انقلابی و قائل به رهبری امام روح الله (ره) هستیم جمله تاریخی ایشان مبنی بر اینکه فلسطین پاره تن اسلام است را نباید فراموش کنیم. نباید ایدئولوژی امام (ره) را فراموش کنیم و هر جای دنیا هر پاره ای از تن اسلام به خطر بیفتد رسالت داریم که با آن مقابله کنیم. ما با هر سلاحی از قلم گرفته تا دوربین و سینما و روزنامه باید ادای دین کنیم.

این کارگردان سینما در بخش دیگری از این گفتگو با طرح این نکته که ان شاالله به زودی با اراده و عزم جدی مسئولان و سینماگران کشور بزرگترین جشنواره فیلم جهان اسلام را در تل آویو برگزار خواهیم کرد خاطرنشان کرد: این دستاورد و این جشن بزرگ پیروزی امت حزب الله دور نیست؛ اگر مسئولان از همین لحظه استارت تولید این آثار را بزنند ما برنده میدان در جبهه جنگ نرم و جنگ فرهنگی خواهیم بود. سینمای جمهوری اسلامی ایران باید با تمام ظرفیتش در خدمت اسلام ناب محمدی (ص) باشد.

طاهرفر در این خصوص تصریح کرد: البته قبل از ترکش های دشمن ترکش های داخلی به ما می رسد و ما را به کنجی هدایت می کند؛ همواره عده ای هستند که واژه های بیهوده می گویند که مثلاً چراغی که به خانه روا است به مسجد حرام است و... اصلاً باید از خیر این ها گذشت.

وی افزود: فرزند روح الله در هر جغرافیایی نفس بکشد باید پایبند به آرمان های او باشد. فلسطین و لبنان اتوپیا و ایدئولوژی اش از دهه ها قبل در ذهن ما ترسیم شده و ما پیرو این طریق مقدس و دفاع از مظلومیت در هر نقطه جهان هستیم اما اسفا که سینما یکی از ابزارهایی است که مورد اغفال واقع شده؛ بنده معتقدم دیگر زمان آن رسیده که هنرمندان از لاک روشنفکری و محاظفه کاری بیرون بیایند و در برابر وجدان آگاه خود پاسخگو باشند. ما حرکت عظیم رسانه ای و سینمایی لازم داریم. این نیاز ضروری ما است که این نقطه از تاریخ به فراموشی سپرده نشود.

طاهرفر در خاتمه این گفتگو افزود: ما هستیم و ایستادیم. ما معتقدیم خون شهید احیاکننده تاریخ و اذهان ساکتی است که بی تفاوت ایستاده اند. ما از خون ثارالله گرفته تا خون شهید به این مکتب و به این آرمان اعتقاد داریم. ما وامدار خون ثارالله هستیم و در این طریق ایثار خواهیم ایستاد. دور نیست لحظه ای که این غده سرطانی از بین برود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.