دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷

«حسن ساجدی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

مشکلی که در مسیر «جهاد تبیین» وجود دارد گم‌شدن ارتباطات و انسجام میان نیروهای انقلابی است/ هیچ نهادی به‌صورت جدی وظیفه «سازماندهی نیروهای رسانه‌ای» را برعهده نمی‌گیرد

حسن ساجدی- فیلمساز

سینماپرس: «حسن ساجدی» با اشاره به عدم انسجام نیروهای انقلابی حاضر در عرصه فرهنگ و هنر گفت: اکمیت در تلاش برای شفاف‌سازی و تبیین وظایف خود، سال‌هاست که از جهاد تبیین سخن می‌گوید. رهبری تأکید دارند که جهاد تبیین یک وظیفه شرعی و ضروری است. اما مشکلی که در این مسیر وجود دارد، گم‌شدن ارتباطات و انسجام میان نیروهای انقلابی است.

«حسن ساجدی» کارگردان پیشکسوت سینما در گفتگو با خبرنگار سینماپرس و در خصوص اهمیت رسانه در عرصه قدرت ملی و بالاخص روند اتفاقات اخیر منطقه بیان داشت: رهبری در نامه‌ای سرگشاده با ادبیاتی جدید، حساسیت و اهمیت رسانه را به صداوسیما ابلاغ کردند. ایشان تأکید داشتند که دشمن امروز از ابزار رسانه برای تضعیف جبهه مقابل و پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کند. حضرت آقا رسانه را به «آتش تهیه» در میدان جنگ تشبیه کردند.

وی افزود: همان‌طور که در نبردهای نظامی ابتدا آتش‌بارهای سنگین دشمن را زمین‌گیر می‌کند و سپس نیروهای زمینی وارد عمل می‌شوند، در جنگ رسانه‌ای نیز ابزار رسانه نقش همان آتش تهیه را ایفا می‌کنو این تشبیه اهمیت رسانه و نقش آن در مقابله با تهدیدها را نشان می‌دهد، به‌ویژه برای کسانی که در عرصه رسانه فعالیت می‌کنند.

ساجدی در انتقاد نسبت به رویکرد غربگرایانه برخی در درون حاکمیت تصریح نمود: اما متأسفانه، این نگاه راهبردیرهبری در برخی اقدامات دولت‌مردان دیده نمی‌شود و به عقیده من کم کاری ها و کاستی های رسانه ای و فرهنگی عامدانه اتفاق می افتد.

این سینماگر همچنین در خصوص عدم انسجام نیروهای انقلابی حاضر در عرصه فرهنگ و هنر بیان داشت: حاکمیت در تلاش برای شفاف‌سازی و تبیین وظایف خود، سال‌هاست که از جهاد تبیین سخن می‌گوید. رهبری تأکید دارند که جهاد تبیین یک وظیفه شرعی و ضروری است. اما مشکلی که در این مسیر وجود دارد، گم‌شدن ارتباطات و انسجام میان نیروهای انقلابی است.

وی تاکید کرد: در گذشته، دوره‌ها و کلاس‌هایی وجود داشت که توسط افرادی مثل آقای کلهر برگزار می‌شد. این جلسات فرصتی بود برای جمع‌شدن جوانان مسلمان و بررسی جایگاهشان در عرصه رسانه، سیاست و فرهنگ. اما این فضاها به‌مرور از بین رفتند و حلقه‌های ارتباطی گسسته شدند. این مسأله را می‌توان به عملیات‌های دوران جنگ تشبیه کرد که پس از هر عملیات، نیروهای بازمانده دوباره سازماندهی می‌شدند، اسرا و مجروحان شناسایی و گردان‌ها تکمیل می‌شدند. ولی امروز، در فضای رسانه‌ای، چنین انسجامی وجود ندارد.

ساجدی با بیان این مطلب که هیچ نهادی به‌صورت جدی وظیفه سازماندهی نیروهای رسانه‌ای خودی را برعهده نمی‌گیرد تصریح داشت: نویسندگان، کارگردانان، بازیگران و فعالان انقلابی در این فضا پراکنده‌اند و کسی برای شناسایی، تقویت و هم‌افزایی آنان تلاش نمی‌کند. حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نقشی در این زمینه ایفا نمی‌کند، چراکه اساساً نمی‌تواند فضای لازم برای مدیریت نیروهای فرهنگی را فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته، فضاهایی مانند جلسات هنرمندان مسلمان و یا انجمن‌هایی که توسط افرادی مثل مرحوم سلحشور اداره می‌شدند، وجود داشت که بستری برای جمع‌آوری و هدایت نیروهای فرهنگی بودند. اما امروز این فضاها یا از بین رفته‌اند یا غیرفعال شده‌اند. انتظار می‌رود کسانی که دلسوز و دغدغه‌مند هستند و امکاناتی در اختیار دارند، دست به کار شوند. سالن‌ها، انجمن‌ها یا حتی دورهمی‌های کوچک می‌توانند بسترهایی برای بازسازی انسجام فرهنگی باشند.

ساجدی در انتقاد به وضعیت موجود اظهار داشت: صداوسیما و دیگر نهادهای فرهنگی باید این موضوع را جدی بگیرند. اگر هرکسی بخواهد به‌تنهایی و در فضای شخصی خود به وظایفش عمل کند، نتیجه‌ای که مدنظر رهبری است، حاصل نخواهد شد. باید یک انسجام سازمان‌یافته ایجاد شود تا افراد با اهداف مشترک، در کنار هم قرار بگیرند و مأموریت خود را بهتر انجام دهند. ما به عنوان بچه‌های اولیه روایت فتح، بچه‌های گروه تلویزیونی جهاد و سایر گروه‌ها، این کارهای اولیه را انجام دادیم، اما حالا هیچ‌کس نیست که این نیروها را پیدا کند یا سازماندهی کند.

ساجدی در پایان این گفت و گو خاطرنشان ساخت: بچه‌هایی که دوربین به دوش، شبانه‌روز برای انقلاب کار می‌کردند، حالا به فراموشی سپرده شده‌اند. به نظرم این وضعیت برای انقلاب طبیعی بوده، چون انقلاب با چالش‌های جدیدی مواجه شده است. به جای اینکه دشمن به طور مستقیم وارد جنگ بشود، حالا با جنگ رسانه‌ای وارد شده است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.